Женени от пръв поглед < II сезон > тема 11 /14.05 - 19.05/

• 84 267
  • 1 979
  •   1
Отговори
# 1 755
Ахаааа. А, вие спомняте ли си, още в началото как, когато им съобщи новината, Юла, приятелките  й, и казаха, нещо от сорта, че ако не го хареса....
 Един вид, че е претенциозна.

Не мисля, че трябва да търсим скрит смисъл в думите на приятелките ѝ. За мен това е нормален коментар спрямо обстоятелствата, който не смятам, че има връзка с претенциозността. Колкото и да си непретенциозна, вероятността да не харесаш човека, който са ти избрали, съвсем не е малка.

# 1 756
А защо се приема за хейт подчертаването на фактите? Факт е, че Юлия е необразована, че е продавачка, че има големи претенции за мъжете, а в същото време не може да предложи нищо насреща, че е мрънкало, че излъга, че е учила английски, че излъга, че е пътувала, че няма елементарни познания за много, много неща, че има беден речник и т.н. и т.н. Сега, визията й не искам да обсъждам - за едни е красива, за други не е. Това не е нещо, което зависи от нея /до някаква степен/. Но всичко останало си е зивисело от нея - дали ще чете, дали ще учи, дали ще пътува, дали ще се развива. Аз лично хейт до тук не видях - всеки каза това, което се видя от екрана

# 1 757
Когато почнах да чета в началото темата, беше голям фън
 Обаче, сега е малко негатив. Но, според мен причината си е в самите участници. Би, било прекрасно да коментираме едни щастливи истории, но няма как да стане с тези. Реално имаме един несподелено влюбен мъж, една малтретирана психически жена и едно постоянно мрънкащо създание. Как да станат коментарите положителни???

# 1 758
Не може всички да са на едно мнение по всички теми, това е утопия.

# 1 759
Абе нека ни имат каквито искат претенции, но не знам дали схвана нюанса, че майката на Юлия се опитва да я извади от батака като оплюе Мишо, което е много непочтено. Даже майката на Василена, която тук отнесе също хейт беше по-дипломатична към Никифор и му пожела успех,  като обясни, че те двамата просто не си пасват. Можеше и за Юлия такова обяснение да се даде, но не - ТОЙ не бил готов и всеки започва да си върти някакви мисли в главата какво не му е наред на това момче.

# 1 760
Ако, въпроса е към мен дали е проблем претенцията на Дюла, не ми е проблем. Проблема е по скоро, нейн, да намери кой да и ги удовлетвори. А, иначе по скоро ( или поне на мен) ми се стори, че го споненаваха в негативен план. По същия начин, по който, коментираха приятелките на Василена

# 1 761
  • Terra incognita
Всеки има претенции, но не всеки има покритие. Точно това се получава при Юлия и затова отнася хейт, или както искате го наричайте.
Дето се вика, всеки има право да се излага.
И това, че е жена, не значи, че трябва да я защитаваме.

# 1 762
Аз вероятно имам груб език. Доста съм бързорека  и докато потърся по-мек отговор  напаткам 1към1 целия си мисловен поток. Най-чистосърдечно. В никой случай злонамерено.
Но с ръка на сърцето - никога не съм коментирала физически дадености.
Защото природата ни е дала вида, в който сме и рядко е възможно по силата на волята и желанията да се отдалечим от него.
Има слаби, дебели, с патрави крака, с асиметрични форми на лицето - всичко това може да  се дължи и на болест или следствие от нея. Това е тема табу.
Не зная на какво съм възпитала децата си, но смело мога да кажа, че от малки никога не са акцентирали с отвращение на нечия странна външност.

Тук, в този български форум,  физическите данни често бяха обект на критика. Анонимно всеки е съвършен. А по-правилно е да бъдем снизходителни, ако решим да не премълчим.

Живеещите в Германия ,може би са гледали или гледат още едно баварско предаване, което върви от години.Bauer sucht Frau
Ако беше в България, участващите щяха да бъдат разкъсани от критики. Повечето от двойките са наистина много странни, необразовани, понякога откровено грозни. Но предаването е направено така, че носи много позитив. Удоволствие ми е да ги гледам. А най- хубавото е, че двойките се отнасят с изключително уважение един към друг  и с цялата отговорност към идеята, за която са влезли вътре.
А не като тук- приженило ми се, ама дали пък баш това ми се е искало.
В 2013 година пък гледах една история/ която не успях да намеря сега като видео,защото не помня заглавието/ , която ме порази. След детски паралич, абсолютно нормално дете се превръща в неподвижен сгърчен труп с ясно съхранен разсъдък. И вече мъж, този човек намира любовта си в лицето на жена от Австралия.
Филмът беше за бита им, за ежедневните грижи, които е поела тази жена към човека, който е избрала да бъде неин спътник. Всеки ден на разходка с инвалидната количка, всеки ден с разговорите и пълноценното им общуване. Яд ме е ,че не мога да намеря сега историята, но нещо от сорта бе - *Да целунеш жаба*
История подобна на тяхната, мисля, че в България  е неосъществима. А като си представя хейтърите, които ще срещат ежедневно... Всеки има право на щастие, независимо как изглежда.

Но пък всеки е отговорен пряко  и лично за поведението си в една връзка.

# 1 763
Абсолютно съм съгласна с теб, Вики Тейлър. Човек трябва да изисква, но е желателно и той да има какво да предложи. То и аз имам претенции, ама се замислям и аз коя съм и какво съм и доколко може да се удовлетворят. Иначе вярвам, че всеки изисква, най- доброто за себе си

# 1 764
Аз също не съм фен на Юлия, но й се приписваха много негативни  качества, които тя очевидно няма. А обидите по външността й бяха абсолютна черешка. И това от анонимна трибуна. Да не говорим, че това са някакви неща, които не може да поправиш в себе си-ръст, походка и тн. Все ми е тая и обиждащият да е Мис Свят, да поясна Simple Smile

# 1 765
Също смятам, и аз също не го правя, да оплювам външен вид. Малко ми е долнопробно. Но простотията и лошото възпитание, ще хейтя винаги!

# 1 766
Възхищавайте се на Юлия, но без мен. Само, че помислете и за Мишо, който не е виновен че не е харесат от такава жена (да не я описвам) , но и той има сърце, душа и право да е щастлив.
Скрит текст:
Разбрах каква е причината за оттегляне. Не мисля, че е основателна. Разбира се, че ще има "нападатели" и "защитници" за всеки "герой" от това, което гледаме. Мисля, че сме по близо до 50 отколкото до 20 годишните, което предполага по висока търпимост и разбиране. Всеки пали за нещо. Бясна бях след скандала на Гащю и Таня. Изписах куп глупости, след което се чувствах отвратена, че изобщо гледам това предаване. В момента любопитството ми надделява и искам да разбера как ще завърши тази "сага". Също така ми харесва компанията в темата - има шега, има ирония, има недоволство, има защита .... В ежедневието, човек има нужда от тези неща.
За мен ти си човекът "влюбен" в Мишо. Проявила си "ревност", атакувала си "любимата" до него. Друг не харесва Мишо, харесва Юлия и я защитава, но по свой си начин. Няма място за конфликт и сръдни.
Предполагам, че не само аз, чета написаното от теб. Имаш прекрасно чувство за хумор, разведряващо е да те чете човек. Сигурно има и на противоположно мнение. Въпреки това помисли, дали не би могла да промениш мнението си. Нали знаеш, че в този свят има само 1 сигурно нещо. Hug

# 1 767
Още едно  нещо да споделя относно думите на Фанфани. 10 поста колко била "патрава" случайно някой да не е разбрал. Остави, че говорим за външни белези, за които не сме виновни, после се оправда, че нали Юлия е спортист, тя също била на времето и е невъзможно да има такава походка. Юлия единствено каза, че тренира Табата, високо интензивна кардио тренировка. Това чудеса не прави, не издължава, не променя походка 😂 Да мислиш обективно не е лошо особено като говориш едно и също.

# 1 768
А защо не се обсъжда негативно и крайно  Таня? Замисляте ли се и не ,не е защото има достатъчно  материал за обсъждане , просто жената си е добре възпитана и премерена и прави изключително добро впечатление. Може ли на черното да се каже бяло.

И да всеки има претенции, ама нека да са с покритие все пак. Какво предлагаме, че какво да искаме..
Някой назад писа, че Юлия била за Георги - това абсолютно не е вярно. Георги е един ерудиран и интелигентен човек. Не би се примирил с човек , като Юлия.

# 1 769
Оо и Таня много я плюха, в началото на предаването, кога пуснаха темите. То не беше стара, то не беше сбабичосана, то не беше не знам си какво. Бързо се забравя.

Общи условия

Активация на акаунт