СЕДМИ КЛАС. Ако някой си мисли, че туй е филм, той с ученик тийн не е бил

• 39 734
  • 750
  •   1
Отговори
# 195
Информатика и информационни технологии.
Моят мъж вчера го пратих на родителската и той твърди, че класната им била казала точно обратното- ча само онлайн щяло да е подаването/става въпрос за София/
В някои градове още миналата година подаването беше само онлайн, но имаше опция това да стане в училище гнездо или в училището, в което се обучава ученикът.

# 196
  • непостоянно
Информатика и информационни технологии.

Дидева, благодаря Simple Smile И аз така си помислих, но остава въпросът каква е разликата?
Иформатика = програмиране
ИТ = изучаване на програми от типа Excel, Power Point и т.н.
Или греша?

Последна редакция: пт, 17 май 2019, 11:29 от Ивончето

# 197
Здравейте! Следя темата, не пиша често, но сега имам питане относно НГДЕК (знам, че има отделна тема за нея, но е доста замряла). Обръщам се главно към майките, завършили гимназията и тези, чиито деца желаят да учат там. Какви са плюсовете и минусите на образованието в НГДЕК? Научават ли се на високо ниво съвременните чужди езици? Орязани ли са природо-математическите дисциплини? В един по-стар учебен план видях, че са заложени по 38 учебни часа седмично. Това не е ли прекалено много? В колко часа би свършвал 8-ми час?

Синът ми има интерес към историята и иска да изучава повече история в училище. Дали с това ще продължи да се занимава като професия обаче не е ясно. Вече има отлична оценка от националния кръг на олимпиадата по история, която може да ползва за прием. От известно време спряга НГДЕК, наясно е, че наред с историята ще изучава и древни езици, но засега не се е отказал от идеята. Не сме от София и това доста утежнява решението. Разглеждах местоположението на сградата на улица "Баба" в гугъл и честно казано леко се ужасих, не знам дали в действителност е толкова зле районът. Аз повече клоня към това да учи в добра езикова гимназия, да излезе от нея с два езика, единият от които на високо ниво (езици учи с лекота), да има стабилни знания по всички предмети до края на 10 клас (засега пропуски няма), а след това да се профилира ако иска с история, ако иска с друг предмет, ако дотогава си е променил мнението. Това е през погледа на моите години и опит, но решението е добре да вземе той, затова искам да му предоставя колкото може повече информация и гледни точки. Ще ви бъда много благодарна за мненията, ако не искате да разводняваме темата, може да ми пишете и на лични. Благодаря!

# 198
Здравейте момичета. Записвам се да ви следя и да се информирам своевременно за предстоящото цунами.
Моята госпожица е в Националното училище по изкуства /Варна/, което е към Министерството на културата и положението около изпитите е "информационно затъмнение". Никой нищо не казва, никой нищо не знае.
В пощата на групата днес качих пробния по български в МГ Варна от 05.05. Тези дни ще кача и този по МАТ от 11.05.
Преди две години го изживях този филм с каката, а сега изживявам дежавю .
Относно уроците - ходи на индивидуални уроци по МАТ и БЕЛ по 2 астр.часа седмично, но като се има в предвид трагичното ниво тази година в училище и започване на учебната година с огромно закъснение /повече от месец/, което доведе до невъзможност за качествено преподаване и усвояване на материала, притеснението ми е на лице.
За разлика от седмокласничката, която е в хармония със себе си и света около нея, с музика в косите и пъстър поглед над света.
Има ли някой впечатления от 4 ЕГ, които би споделил?   

Последна редакция: сб, 18 май 2019, 10:46 от klamerche

# 199
  • Бургас
Цитат на: Дидева
Цитат на: margo** в пт, 17 май 2019, 10:24
Мина нашата родителска среща.При нас подаването на документи ще е лично в училище.А аз се настройвах за онлайн подаване.
Какъв е проблемът да подадете онлайн?
Нашата класна/преподава Английски език/ с всички въпроси е на Вие.Ние родителите сме по-запознати.Пусна ни една презентация и това беше.Предполагала че ще сме на график за подаването от 3ти до 5ти,защото можело всички родители да дойдем в един и същи ден/час и щяло да стане оле/мале............Sweat Smile/8 паралелки сме/

# 200
  • нейде там, където ....
На нас ни казаха, че подаването е on-line, но ако имаме някакъв проблем, може да отидем в което си искаме училище. Дори не било нужно да бъде нашето, особено ако не искаме да видят какви са желанията. Те щели да са на наше разположение, разбира се.

# 201
Мисля да подаваме on-line. Ако нещо объркаме ( дано не се случва) в училището гнездо може да се поправи.

Вчера разпечатвам формулите по математика  и ги връчвам тържествено, все едно съм открила топлата вода. Тя ми се усмихва и каза - мамо, аз от началото на учебната година ги имам в този вид и решавам задачи с тях...
Така,  ще го давам по- спокойно. Детето си е в час Grinning

Дами, от днес започваме обратното броене Simple Smile

Последна редакция: пт, 17 май 2019, 22:17 от Киф

# 202
Киф, на нас ни казаха, че НЕ може да се поправи. Осигуряват в училището зали и преподаватели, които да съдействат за попълване.

# 203
Тъй като файлът за онлайн кандидатстването, който пуснах, е наличен на сайтовете на няколко РУО, вероятно е изпратен от МОН. В него пише: Ако сте допуснали грешка при подредбата на желанията можете да отидете на място в училище-гнездо, където да подадете своето коригирано заявление. Това е възможно да стане в периода на подаване на заявленията, но не по-късно от 05.07.2019 г. включително.
Така или иначе, сигурна съм, че многоуважаемата д-р Кастрева в най-скоро време ще внесе яснота по въпроса. По традиция на сайтовете на РУО се публикуват кратки указания и напътствия преди подаването на заявленията.

# 204
  • София
При регистрация за участие в състезанието на Прогресивното се изисква декларация, че си съгласен/не си съгласен/ да публикуват информация за детето ти. Чудя се, ако отбележа, че не съм съгласна какво ще стане. Няма да участва в класирането ли?

# 205
  • край голямата локва
Казва,че няма да пише на чернова преразказа на НВО,но незнам дали е добра идея направо белова.
Ще ти дам съвет като минали през това- понякога е по- добре.Зависи как е с времето. Някои деца пишат чудесно от първи път, талант, но ако трябва  да преписват времето няма да им стигне. Детето само може да си прецени силите. По- добре да си напише спокойно, да прочете за грешки и евентуално да загуби няколко точки, отколкото да предаде незавършена работа.Но някои квестори са тотално неосведомени и казват пишете на чернови.  Добре е детето да е предупредено за правата си, ако така сте решили да не се притеснява.

Спунк, при нас   /друго училище/ резултатите на децата се публикуват само като номера.

# 206
  • Варна
Ивончето, да ПГКПИ , "Приложно програмиране"
В училище, по информатика учат програмиране - C++, а по ИТ - офис пакет.

# 207
  • Sofia
Момичета, а това с пликовете да му го показвам ли? От тази схема едва ли ще схване нещо. Не е ли работа на квесторите да следят всичко да е надлежно прибрано?

# 208
  • София
Спунк, няма да го включат като информация (примерно на страницата им), ако изрично не им дадеш. Това е заради GDPR, така де - личните данни. Но може би става въпрос за име, иначе някакъв номер - примерно като на Регалия, не виждам проблем да си излязат.
Скоро така се учудих на резултати от Таралеж, нищо не се разбираше - приличаше на зле сканиран файл, пратиха ми ги на мейл.

За протокола - на бюро бачкам по цял ден, когато мога се разнообразявам с темата.

Киф, моята ми се изсмя като и казах и каза, че тези формули наизуст ги знаела...,

То може ли детето да си ги носи или трябва да му ги дадат квесторите?

Иначе започна да преосмисля концепцията за учене на немски, а не на френски, а аз осъзнах колко ни е близо Конското, защо му викат така!?

aniK, то не пречи може би и ние да ги подготвим. Аз и инструктажите разпечатах, друг ще е въпросът колко ще им обърне внимание.

# 209
  • София
При регистрация за участие в състезанието на Прогресивното се изисква декларация, че си съгласен/не си съгласен/ да публикуват информация за детето ти. Чудя се, ако отбележа, че не съм съгласна какво ще стане. Няма да участва в класирането ли?
Спунк, миналата година в нашата тема имаше такъв случай, та майката се чудеше дали трябва да ходят до НПМГ, за да ги разберат, но междувременно ги изнесоха. С номер беше май...
Участвате в класирането, ако посочите паралелката в заявлението! Stuck Out Tongue Winking Eye
А мисля, че резулатът май се появява и в профила на детето, в онлайн платформата.

Общи условия

Активация на акаунт