Съмнения за приятеля ми

• 6 462
  • 68
  •   1
Отговори
# 15
  • Sofia
Най-лошото нещо в случая е да продължаваш една връзка, която съвсем ясно осъзнаваш, че се гради върху несигурност, недоверие и безкрайни лъжи и некоректно отношение спрямо теб. От написаното оставам с усещането, че си жена, която няма капчица увереност в себе си и затова сякаш си се вкопчила като удавник за сламка в този мъж, ако мога така да го нарека. За мен той не е мъж и това не се дължи на сексуалната му ориентация, а на характера му. Най-малкото ти дължи едно сериозно и ИСКРЕНО обяснение за всичките години, през които те е лъгал и вероятно е имал паралелни връзки, докато вашата си е течала междудругото. Не се залъгвай, че с времето всичко ще се оправи, само ще си хвърлиш прах в очите и нищо друго. Мъж, който ти е изневерил веднъж, ще го прави отново и отново, докато му се дава шанс. На него му е все тая, защото има дете, но на теб сега ти е времето да станеш майка, да се радваш на детенце, да изпиташ тези емоции. Не се лишавай от тях само заради един самовлюбен изпечен лъжец и егоист, мислещ само как да удовлетворява сексуалния си нагон. 5 месеца без секс? Я си помисли, май само ти си тази от двамата, която е издържала без секс. Просто му дай да се разбере, че не си някоя глупачка и наивница, която може да се хваща безкрайно на въдицата му, а си жена, която отстоява мнението и правата си. Много мъже се самозабравиха именно заради несигурността на жените си и желанието им да се избегнат разваляния на връзки и скандали, които всъщност са неизбежни.

# 16
  • София
Решението някой да "come out of the closet" си е изцяло и само негово и с притискане само ще го капсулираш повече. Аз мисля, че него самият го е страх, все пак е българин (или не е?), живее в страна с тежки патриархални ценности и евентуалното "осветляване" би застрашило не само самия него физически, но и професионалната му реализация.

Разговорът може да го сведеш до:"Имаме ли си доверие?". Ако си нямаме, по живо по здраво, и всеки да си взима решенията сам.

Последна редакция: чт, 16 май 2019, 12:12 от Sharky*

# 17
Отговорът може да е в жилище, удобство, навик,и далеч от любов и приятелство дори.

# 18
Какво пък е това всичкото, което си направила за него...

Много са нещата, но ще изборя само някои - гледала съм винаги детето му още докато беше малко, сега вече е на 12 години. Никога не ми е тежало, защото обичам децата и лесно се привързвам към тях, но най-малкото - не му направих проблем и фасони каквито много жени на моето място биха направили. Винаги съм му помагала с пари, когато ме е помолил. Нашите ни купиха апартамента, в който живеем сега заедно. Винаги съм се съгласявала с него за всичко, отстъпвала съм дори като знам, че не е прав.

# 19
Здравей,
може ли да дефинираш целите си в тази връзка. За мен не е очевидно какво искаш да постигнеш. Дали искаш да възстановиш сексуалния си живот, дали иска сватба, дали искаш дете, дали искаш да разбереш на 100% бисексуален ли е, гей ли е ?

# 20
  • София
ОК, разиграй няколко сценария за разговора и си дай ти отговор на въпроса: "И какво се случва след това?" Ако "след това"  е едно и също, можеш да пропуснеш драмата и да караш направо към крайния резултат.

# 21
Скрит текст:
Франсоаз, благодаря ти много за мнението, това би било много гадно след всичко, което съм направила за него... не знам, може би вече се самосъжалявам и изглеждам като отчаяна жена, но наистина ми е много объркано, момичета. Ще взема май да ударя един юмрук довечера на масата и ще поискам да ми признае всичко, защото не се издържа вече живеенето върху несигурност и съмнения. Ще поискам да разкаже всичко, да развърже езика си, колкото и да не иска. Друго май не ми остава - изходите май са два - или да преустановя контактите с него,
или да продължим да живеем заедно ако се окаже, че съмненията ми са били лъжа.
Съмненията ти са лъжа?
А той си пише любовни думички с кого?С арменския поп?
И вярваш, че той 5 месеца кара БЕЗ секс?
Ако за тези 10 години сте правили секс веднъж месечно, че и по-рядко, бих повярвала.
Иначе, дори не е нужно да "тропаш по масата", те нещата са ясни.
Пита ли го директно с кого точно си разменя милите думички?И кой е тоя/тая, на когото се обяснява?

Апропо, ти сигурна ли си, че става дума за мъж?Да не би да е жена, записана в телефона му под мъжко име?За конспирация?

# 22
Здравей,
може ли да дефинираш целите си в тази връзка. За мен не е очевидно какво искаш да постигнеш. Дали искаш да възстановиш сексуалния си живот, дали иска сватба, дали искаш дете, дали искаш да разбереш на 100% бисексуален ли е, гей ли е ?

Искам всичко от изброените, защот не смятам, че е някакъв лукс да имам всичко това. Единствено за сватбата съм склонна да пропусна и отстъпя, защото и за мен не е толкова важна, въпреки че си мечтаех от малка да се видя в булчинска рокля, главно заради емоцията, а не заради самият акт.

Наясно съм, че мога да го "капсулирам", ако директно го попитам в прав текст за ориентацията му, но друго не ми остава,.

# 23
Скрит текст:
Франсоаз, благодаря ти много за мнението, това би било много гадно след всичко, което съм направила за него... не знам, може би вече се самосъжалявам и изглеждам като отчаяна жена, но наистина ми е много объркано, момичета. Ще взема май да ударя един юмрук довечера на масата и ще поискам да ми признае всичко, защото не се издържа вече живеенето върху несигурност и съмнения. Ще поискам да разкаже всичко, да развърже езика си, колкото и да не иска. Друго май не ми остава - изходите май са два - или да преустановя контактите с него,
Съмненията ти са лъжа?
Ако за тези 10 години сте правили секс веднъж месечно, че и по-рядко, бих повярвала.
Пита ли го директно с кого точно си разменя милите думички?И кой е тоя/тая, на когото се обяснява?

Апропо, ти сигурна ли си, че става дума за мъж?Да не би да е жена, записана в телефона му под мъжко име?За конспирация?

Мъж е, да, сигурна съм. Запомних името му и после през моя телефон го потърсих във фейса, разгледах му галерията и т.н. сигурна съм, че беше мъж. Беше му задал никнейма - хабиби. Мисля си вече дали да не изпратя покана на въпросното хабиби във фейсбук и да му напиша някои любезности, защото вече почва да ми писва.

# 24
  • Sofia
Скрит текст:
Съмненията ти са лъжа?

Скрит текст:
Мъж е, да, сигурна съм. Запомних името му и после през моя телефон го потърсих във фейса, разгледах му галерията и т.н. сигурна съм, че беше мъж. Беше му задал никнейма - хабиби
. Мисля си вече дали да не изпратя покана на въпросното хабиби във фейсбук и да му напиша някои любезности, защото вече почва да ми писва.

Не действай инфантилно като някоя тийнейджърка. Нали си наясно, че има опция и другата страна да не е наясно за твоето съществуване като фигура в живота на твоя "мачо"? Тогава няма да е много коректно само другият мъж да отнесе обидите ти.

# 25
Какво пък е това всичкото, което си направила за него...

Много са нещата, но ще изборя само някои - гледала съм винаги детето му още докато беше малко, сега вече е на 12 години. Никога не ми е тежало, защото обичам децата и лесно се привързвам към тях, но най-малкото - не му направих проблем и фасони каквито много жени на моето място биха направили. Винаги съм му помагала с пари, когато ме е помолил. Нашите ни купиха апартамента, в който живеем сега заедно. Винаги съм се съгласявала с него за всичко, отстъпвала съм дори като знам, че не е прав.
Жена мечта, пък се хванала с късно ориентиран гей Sad
Щом има дете, явно късно е открил простатният оргазъм... връщане нямало назад съм гледал по TLC Grinning

# 26
Той не е възрастен, на 34 години е, само с 2 години е по-голям от мен. Не знам дали съм жената мечта или не, но знам, че му дадох коректно отношение, лоялност и почтеност. Никога не съм хвърляла око на друг мъж, нито ми е минавало през ума да си легна с някого дори само заради секса за една нощ.

# 27
Скрит текст:
Скрит текст:
Съмненията ти са лъжа?

Мъж е, да, сигурна съм. Запомних името му и после през моя телефон го потърсих във фейса, разгледах му галерията и т.н. сигурна съм, че беше мъж. Беше му задал никнейма - хабиби. Мисля си вече дали да не изпратя покана на въпросното хабиби във фейсбук и да му напиша някои любезности, защото вече почва да ми писва.
НАли си даваш сметка, че въпросното хабиби не ти е виновно?
Твоят човек е допуснал трети във връзката ви.Твоят човек е поел ангажимент да е с теб, не хабибито.Твоят човек ти дължи лоялност, вярност и т.н., не хабибито.
Ако не е това хабиби, ще е някое друго.Всяко следващо ли мислиш да разкарваш от живота ви ТИ?
Не е това начинът, замисли се.

# 28
  • Sofia
Франсоа, точно това имах предвид и аз. Не мисля, че е коректно да се търси вината само в другата страна, защото тя също може да не е била наясно за наличието на жена в живота на любимия мачо. По-скоро потърси вината в собствения си годеник, потърси му сметка, отстоявай си правата. Защото имаш правото да си щастлива, да се радваш на позитивни емоции и приятен съвместен живот със свестен човек, който наистина да те заслужава, а не само да се възползва от материалните благополучия, които му осигуряваш. У мен остава впечатлението, че държиш да останеш с него, защото се плашиш тепърва да започнеш нова връзка, страх те е от неизвестното, а с него всичко ти е до болка познато и предпочиташ да си караш на сигурно. Само че това сигурно е измамно. Живееш с усещането, че имаш някой до себе си, а всъщност нямаш никой - защото за мен да изневеряваш постоянно и да си патологичен лъжец не е признак за наличие на човек до теб.

# 29
Не, имах предвид просто да пиша на въпросното друго момче и да го питам за него, дали го познава и т.н. Ще кажа примерно, че съм негова най-добра приятелка и той ми е споделил за връзката им, за да го подтикна да ми разкаже всичко, ако не мога да изкопча нещичко от моето момче. Няма да се предам толкова лесно и все едно да съм загубила битката, ще се боря.

Общи условия

Активация на акаунт