Мъже, какво в жените или в тяхното поведение ви кара да ги обичате по-силно?

• 8 891
  • 164
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Може би все попада на мъже със силен синдром на спасителя на белия кон. Нейното описание мога да приложа към бившия ми съпруг - има пълно съвпадение. Държах се ужасно с него, а той е адски свестен човек. Много искаше обаче да ме “спаси” от кашите, които тогава забърквах, от алкохола, абе от всичко. Дори майка ми го прозря и го предупреди, че не стават така нещата. За да се спаси някой, преди всичко сам трябва да го поиска, пък и да го направи. А когато му казах, че искам развод, беше с разбито сърце. Много тежко го преживя. Слава Богу, около две години по-късно срещна друга, имат си прекрасно детенце и са добре. Приятели сме и поддържаме връзка, не живеят в БГ.

Съпругът ми сега има силно развито чувство за самоуважение и не би търпял подобно отношение и 48 часа. Различен типаж е, от километър се усеща. Но и той ме срещна в съвсем различен етап от живота ми, когато пак бях на релсите, учех здравата, развивах се. Не му се е налагало да спасява никой.

# 61
А когато му казах, че искам развод, беше с разбито сърце.

а ти защо му поиска развод ако не е тайна? Да не ти бил прекалено добър и да ти е доскучало.
Alexa съм сигурна, че спестява информация. Първо трябва да каже с какво държи мъжете, преди да ръси съвети. Защото ако е нещо, което тя може или притежава, а другите може би не, тогава няма как да се възползват от съветите и. Никой нормален и незакъсал мъж няма просто така да реши "Ставам доживотен роб на тази" без да има конкретна причина да го направи точно за нея. Никой не би посветил на 100% живота си на друг човек само защото той е свръхегоистчен и смята, че всички трябва да живеят заради него и по неговите правила. С нещо е привлечен и това не е егоизма. Да каже какво е, защото така както поднася нещата и хората и се въжат ще има много зарязани от мъжете си жени и с право

# 62
Е те това е номера - когато се държиш като царица - срещаш и привличаш роби. Маса мъже искат точно това. Това ги има и в секс - има мъже, които искат жената да ги малтретира, да им заповядва, да ги налага с камшика...Когато се държиш като жертва - срещаш и привличаш насилници. Когато се държиш и си нормален човек - срещаш и привличаш нормални хора...много е просто.

# 63
  • Street of Dreams
 В как с какво ги държи - емоционално недостъпна е.

На мен ми се е случвало много пъти, колкото не ги допускам, повече да ме искат и какво ли не са правели. С разликата, че не съм се обвързвала с тях.

# 64
  • София

а ти защо му поиска развод ако не е тайна? Да не ти бил прекалено добър и да ти е доскучало.
Alexa съм сигурна, че спестява информация. Първо трябва да каже с какво държи мъжете, преди да ръси съвети. Защото ако е нещо, което тя може или притежава, а другите може би не, тогава няма как да се възползват от съветите и. Никой нормален и незакъсал мъж няма просто така да реши "Ставам доживотен роб на тази" без да има конкретна причина да го направи точно за нея. Никой не би посветил на 100% живота си на друг човек само защото той е свръхегоистчен и смята, че всички трябва да живеят заради него и по неговите правила. С нещо е привлечен и това не е егоизма. Да каже какво е, защото така както поднася нещата и хората и се въжат ще има много зарязани от мъжете си жени и с право

Защото срещнах и се влюбих в настоящия си съпруг.

Прекалената доброта доскучава. Дразнещо е когато партньорът дотолкова се е прехласнал, че забравя какво е да има мнение, което да отстоява. Да е личност, всъщност. Била съм с такива мъже, наблюдавала съм и жени, потънали в света и нуждите на мъжете си, напълно обезличени.

Едно от нещата, които ме привлече в съпруга ми, беше, че колкото и да е влюбен, умееше да казва мнението си, без да трепери дали ще ме ядоса. Буквално бях забравила какво е да имаш за партньор отделна, самостоятелна личност. Онзи ден отпразнувахме 10 години брак, и все още ми е интересен, все още мисля, че съм ударила джакпота с него защото е съвкупност от всичко, което харесвам у един мъж.

# 65
Ако СИ личност няма как да се обезличиш. Така нареченото обезличаване се случва с хората, които влизат във взаимоотношение преди да СА станали личности. Визирам и себе си тука защото и на мен ми е ужасно трудно да отстоявам себе си във взаимоотношения, не само с другия пол, а изобщо.

# 66
В как с какво ги държи - емоционално недостъпна е.

На мен ми се е случвало много пъти, колкото не ги допускам, повече да ме искат и какво ли не са правели. С разликата, че не съм се обвързвала с тях.

Това помага, когато още не те е спечелил. Alexa е обвързана, живеят заедно, той си е свършил функцията на хищника покорил жертвата си и ако тя не го държеше с нещо той щеше да се насочи да покорява следващата. Но той НЕ го прави и за това има причина - тя явно му дава нещо, което му е важно. Но до сега не сме разбрали какво е.

# 67
Какво я захапахте Алекса? Ако 91 е наборът ѝ... Нормално е да разсъждава така – още я вее вятър на бял кон.
А и говори за бивши връзки, най-вероятно гаджета, не за семейство и брак.  Grinning
Да изкара с един и същ едно 20 години, да стане майка, тогава едва ли ще разсъждава точно по този начин. Не че няма и майки, които поставят собствения си егоизъм пред интересите на децата си, но тук говорим за нормални хора, не за патологични случаи, нали?

# 68
  • София
Това е дамата с кафето и палачинките от темата за зелените светлини. Там благородно й завидяха. Сега - какво?
Там неблагородно й казах, че е за червените лампи. Каквото й казвам и сега. А и тя си го знае, казвала го е в други теми, че е тотателн нарцис. Аз й вярвам. Сега да каже мама или тати не я е обичал, или и двамата, че да се превърне в използваческо същество без емпатия и да продължаваме нататък.

# 69
Защо да е за червените лампи, намира се кой Simple Smile

# 70
Скрит текст:

Защото срещнах и се влюбих в настоящия си съпруг.
Прекалената доброта доскучава.
Скрит текст:
Дразнещо е когато партньорът дотолкова се е прехласнал, че забравя какво е да има мнение, което да отстоява. Да е личност, всъщност. Била съм с такива мъже, наблюдавала съм и жени, потънали в света и нуждите на мъжете си, напълно обезличени.

Едно от нещата, които ме привлече в съпруга ми, беше, че колкото и да е влюбен, умееше да казва мнението си, без да трепери дали ще ме ядоса. Буквално бях забравила какво е да имаш за партньор отделна, самостоятелна личност. Онзи ден отпразнувахме 10 години брак, и все още ми е интересен, все още мисля, че съм ударила джакпота с него защото е съвкупност от всичко, което харесвам у един мъж.
Зависи.И от вида доброта, и от отсрещния човек.
Скрит текст:
Вече 30 години все още не ми е доскучал мъжа ми....давам си сметка, че такива мъже днес вече почти няма, че е като скъпоценен камък.И добротата му не само не ми пречи, напротив, изобщо не искам да я губя, за да я заменя за нещо....дори не знам какво.
В известен смисъл, също си падам малко нарцис, обичам да командоря, обичам да става на "моето", та, намерили сме се....   Smiley   дори не мога да си представя мъж да ми определя живота....къде да ходим, къде да почиваме, какво да ядем, как да се забавляваме.Харесва ми аз да избирам.

# 71
  • София
Т.е. излиза, че щастливите връзки са небалансирани такива- от човек егоист и човек, който угажда.
Звучи ужасно. Взаимността е хубаво нещо и би трябвало да се събират нормалните хора, а другите- да се оправят.

# 72
Т.е. излиза, че щастливите връзки са небалансирани такива- от човек егоист и човек, който угажда.
По-скоро от хора, които си пасват като ...."ръка в ръкавичка".   Smiley
Как си представяш добра и стабилна връзка между двама егоисти, или двама добряци?
В първия случай ще се хванат за косите още на "втория ден", във втория-ще умрат от скука на "втория ден".
Не си представяй някакъв свръх егоист и свръх добряк.Ключът е в умереността.

# 73
Не, не излиза така. Ако няма неудовлетворени, няма и проблем.

# 74
  • София
Краси, между това, мъж да ти “определя живота” и ти да го определяш на мъжа, има и една златна, психически здравословна среда, където двамата нищо не “определят” на другия, а живеят като партньори. Смея да твърдя, че след катастрофалния първи брак, съм си взела поуките и от десет години съм именно в такава връзка Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт