Любители на Котки - Тема 133

• 22 935
  • 744
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Танче, "сребристото" ако решат го изблизват, то е спрей, който се пръска стои малко лигаво.

Колко е ял днес? Видях.
Имаше ли нещо притеснително в КК? Все пак в момента изживява голям стрес, ще прояде, не се притеснявай, гледайте го утре как ще е , ама то и тогава няма да е минало много време и няма да е свикнал с обстановката.

Последна редакция: пн, 10 юни 2019, 01:49 от MayyaI

# 631
  • София
Изобщо не е ял. И вчера също. Мислехме си, че не са си давали зор и затова. Първия ден след операцията беше хапнал съвсем малко от ръка. Притесни ме това, че не иска да глътне дори миниатюрното парченце от пауч.

Той не се е оглеждал, за да види къде се намира и да се притесни. Sad

Кръвната картина е от вчера. Казаха, че само креатининът е леко над горната граница, а всичко останало е добре.

Сега видях, че и уреа е 12,1 при граници 3,6-10,7

Последна редакция: пн, 10 юни 2019, 01:55 от Тaня67

# 632
  • София
Сега няма какво да направиш. Не е добре пак да се връща в к-ката. Изчакай без стрес, нормално е.
Няма данни за някакво друго заболяване, което да е причина за безапетитие. Hug

# 633
  • София
Скрит текст:
Изобщо не е ял. И вчера също. Мислехме си, че не са си давали зор и затова. Първия ден след операцията беше хапнал съвсем малко от ръка. Притесни ме това, че не иска да глътне дори миниатюрното парченце от пауч.

Той не се е оглеждал, за да види къде се намира и да се притесни. Sad

Скрит текст:
Кръвната картина е от вчера. Казаха, че само креатининът е леко над горната граница, а всичко останало е добре
.
Ама как да не се притесни? До сега е живял в мазе и на у-цата. Изведнъж се случва нещо, което се е случило, после клиники, непознати хора, обстановка и т.н. Това, че не се оглежда, не значи че не е "умрял" от страх, обратното.

# 634
  • София
Ако утре ходим в "Добро хрумване", ще е само с кръвните изследвания. Само ако искат да го видят, тогава ще го разкарваме. А за връщане в ЦВК не сме и помисляли на този етап.

Дано си права! И да му се отпусне душичката и да започне да се храни. Все пак като е гален, мърка и тъпче с лапички.

# 635
  • София
Ще се отпусне, не се притеснявай,
Скрит текст:
знаеш аз какви грижи имах с моя... седмица + не излезе от дивана, а трябваше даму давам лекарства,
може да му вземеш утре хидратин алфа за апетит, разтваряш 1/2 във 200 мл вода, то е глюкоза повечето , катозала е добър, ама ще ти трябва вет. аптека, а и мисля, че няма да се наложи. Hug

# 636
  • София
може да му вземеш утре хидратин алфа за апетит, разтваряш 1/2 във 200 мл вода, то е глюкоза повечето , катозала е добър, ама ще ти трябва вет. аптека, а и мисля, че няма да се наложи. Hug
Благодаря!

# 637
  • София
Стискаме палци и лапички. Hug

# 638
  • Някъде там
Първото пътешествие на Тами

# 639
  • Варна
Таня, пиши как е днес. Но факт, позата му не говори за страдание, дано просто да няма апетит.

# 640
  • на брега на морето
Таня, горещо ти препоръчвам Баховите капки - Гарвански лук. Те се дават при физически и емоционален шок. Капките Рескю също много помагат. Те се разреждат, но при случаи като на Рижко се дават и концентрирани, не в устата, може на възглавничките да се намажат, на вътрешната страна на ушичките, където се виждат кръвоносни съдове.
Аз имах канарче, което падаше на дъното на клетката с разперени крилца след като му подкъсявахме нокти. Няколко капки Рескю го вдигаха на крака.
Мога да ти дам телефона на Тошко, от когото се купуват, струват 3 лв 20 мл. Наистина ти ги препоръчвам, много пъти са спасявали положението, абсолютно безопасни са.
Ще направя една серия ТЕС в Прокси на Рижко, животните добре се повляват, и това съм пробвала и работи.
Абе ще се впрегнем заедно за помощ, няма да оставим Рижко и вас ей така без да помогнем.

п.п. Ако поръчвате на Тошко капки непременно искайте да са с ябълков оцет или растителен глицерин. Обикновено се стабилизират с алкохол, но аз не съм сигурна, че за животно е безопасно. Кажете и че са спешни, той може веднага да ги приготви.

Но факт, позата му не говори за страдание, дано просто да няма апетит.
Напълно съм съгласна.

# 641
  • София
Искрица, добре дошла!  bouquet
Да сте живи, здрави и много щастливи заедно.  Hug
Както ти е писала Джаста, 1-во се обезпаразитява /ако е необходимо/ след 10 дни минимум е 1-та ваксина. Но, не преди 2 месеца от раждането на котето. Peace Тя е 3 валентна : панлевкопения, калцивирозя и херпес вирус. Не съм чувала за 7 валентна ваксина, макар че вече нищо не ме учудва...
Абсолютни безпредметно е , ако котето е домашно да се слагат с/у хламидия, гъбички и прочие "нещица". Така само се напряга имунитета му, а тъй като при котки няма титриране на антитела няма как да знаеш изработило ли е котето съответните антитела. Знам, че има титриране за бяс, аз не съм присъствала когато или където го правят, така че... Thinking
Когато трябваше да дам кръв от моята котка, близки ВЕТ са ме съветвали да го правя в човешка лаборатория, което не говори особено за вярата им в вет Л. Peace
Та, не се хващай на всичко, което ВЕТ твърдят, ако някой ден ми остане време ще пусна техни "бисери"  Wink
 Hug

# 642
  • София
Котьо, Тошко ми е колега... По-голям, ама го познавам много добре. Сега, всеки вярва в това, което е в главата му...
Не бих препоръчала...  Peace

# 643
  • София
Така си е, всеки избира на какво да се довери. Аз бих опитала, няма как да навреди.

След като моето Сиси повръща 3 дена и беше толкова отпаднала, че залиташе и падаше направо, доктора каза да я захранвам внимателно. Диването не искаше да яде нищо, ни варено месо, ни консерва, ни гранули.
Съвсем садистично и бутах в гърлото по десетина гранули през два часа, да има нещо в коремчето. На третия ден прояде сама.
Гаден вариант е, обаче върши работа.

# 644
  • на брега на морето
Майя, аз ползвам тези капки за животни и птички от 2011 година и съм абсолютно убедена, че са много добро средство, ама много добро. Просто съм видяла с очите действието им. За въздействието им върху мен приемам, че може и лечението да е в главата ми, в което няма лошо, Норбеков казва, че гледаме крайния резултат  все пак. Обаче животните няма как да са настроени с надежда или отрицание към лечението.
Искаш да кажеш, че Тошко не е коректен ли? Навремето си ги купувах от д-р Пашкулев директно, сега Тошко е на негово място.

Общи условия

Активация на акаунт