Лятото на прага ни стои - майски двучертичков дъжд ще ни вали!

• 25 121
  • 718
  •   1
Отговори
# 510
Rosse, вие колко време пробвахте преди да се обърнете към специалист?
И след като почнахте изследванията, колко време отне, за да стигнете до процедурата?
Съжалявам ако те измъчвам с тези въпроси, не отговаряй ако не ти се занимава. Simple Smile Просто се информирам, защото ние вече 10 месеца пробваме и ми е горе-долу ясно на къде отиват нещата.

Както и друг път съм казвала, имам си някаква фикс идея да стана майка на 32-33г. Не знам защо, но съм много вманиачена във възрастта. Grinning

Аз скоро отбелязах , че ме е срам да кажа колко време загубих....Няма да ги броя тях ...Иначе са 4 г БЕЗ някакви по -сериозни изследвания  (дежурни цито, МБ + АБ да "лекуваме" киста)
След тези 4 г последваха още 2 🤔 т.е 2016 октомври/ноември СГ , уреаплазма излезе . Излекувахме я. Март 2017 лапароскопия.(ЕМ киста и миомен възел)  Юли документи за фонда . Перфектна О , добра СГ и НИЩО.
2018 март стимулация, пункция . Юни трансфер БЕЗ успех . Веднага хистероскопия (полип) . Края на юли Положителен тест за ембриотоксини...последваха вливания и смених клиниката. Края на октомври трансфер. 
После знаеш Simple Smile

Вашето време не е много , обаче знам как тежи м*мка му! Освен това ти си правиш всевъзможни изследвания.Не си от тези които чакат да ги бутне някой.
Мисля , че трябва да се обърнете към Добър лекар 🤔
Може би нещо пропускаш. 

# 511
Rosse, преминала си през наистина много. Аз ако съм да се бях разпаднала на парчета още при първия проблем. Важното е, че си е заслужавало.
Аз съм с две операции вече - едната за дермоидна киста, а другата за гадна миома. Много ме е страх, че пак ще се появят гадините и ако тръгнем за Ин-витро, първо ще искат да ме оперират трети път, за да ги махнем. Grin

Сиси, честито мила! Хайде лека и до финал!
Кой ден закъснение ти е? Или и ти си от предварително тестващите? Grinning

# 512
Rocket , днес ми е деня на лелката, затова е толкова бледа чертичката. Иначе първия положителен тест беше преди 3 дни, но едва се виждаше чертичка и я нарочих за изпарителна.

# 513
Сиси, честито 💗

Rocket, просто си запази час при лекар който ще "види" матката и яйчниците. 
Ако имаш възможност запази един час при док Калчев.

Доста момичета от темата се ориентираха към Адела.

# 514
Отдавна не съм писала,но ви чета родовно.Съжелявам за това,което си преживяла Яна,сърцето ми се къса,като чета такива неща.Много се радвам за положителните тестчета,дано стават все повече♥Аз от този месец реших,да използвам тестове за овулация и ги започнах от рано,за да съм сигурна,че няма да я изтървем.Вече ми е 16-ти ден,но все още нямам полижителен резултат,все пак цикълът ми е след 30-ти ден,но ми стана интересно,че цвета всеки ден варира,ту е по-наситен,ту избледнява,може би е нормално.Тепърва ми се появявя ЦС,очаквам и на теста хубава втора черта скоро.Пожелавам ви успех момичета и дано не ни дойде скоро🤗❤

# 515
Мерси за съвета Rosse. Моят гинеколог е много добър диагностиик и хирург и му имам доверие що се отнася до кистите и миомите. То и той си ме оперира де. Grinning Но не съм сигурна дали репродуктивните проблеми са му стихията. По-скоро не. 
Така или иначе утре пускам последите изследвания на щитовидната + витамините+ захарите и понеделник съм на ендокринолог. Самата ендокриноложка каза, че след 10 месеца неуспешни опити ми дава най-много още 3-4 да пробваме с ударна доза добавки и ако не стане, директно към някоя клиника.
Те така при мен... Simple Smile

# 516
Аз имам един въпрос, може би повече е към Росето, но мисля, че имаше и други момичета, които ги насочиха за ин витро, но забременяха нормално.
Как процедирате да посещавате репродуктивна клиника, в София например, и колко често ходите във въпросната клиника, ако не сте от София? Росе, ако не се лъжа, твоето ин витро е в Адела, а ти живееш в Бургас?
Питам, понеже стоя и се чудя къде ще му излезе краят. Последно миналата седмица бяхме при един доц. във Варна, андролог. Много време ни отдели човекът, много си говорихме и ни каза психически да се подготвим за ин витро, но не сега, а още време да мине (не знам колко, понеже ни обясни, че, ако всичко е наред, успеваемостта да се забременее в рамките на 1г е около 80%, а в моя случай, заради ендометриозата, шансовете спадат на 30-40% в рамките на 2-3г). След това имах час при моята гинеколожка там, която последните 3 цикъла ме вика на 13, 11 и 9-ти ден съответно и 3-те пъти вижда нещо, което оприличава на жълто тяло, като в началото си мислеше, че съм с много ранна О, а сега има подозрения за ЛУФ синдром, което ако се окаже вярно, за мен означава, че и двата ми яйчника нищо не правят. И така...  сега не знам дали ще ме насочат вече за лапароскопска, тъй като ендометриозните образувания не се повлияват от оргаметрила, който пия, или има вероятност направо да кажат ин витро (дори не знам дали е възможно да се подходи към ин витро в моята ситуация, изобщо дали има как да извлекат някакви яйцеклетки от мен).
Така си стоя с моите размисли, на 22.06 пак съм на лекар и ще видя вече дали няма да се насочим към някакви действия, но стоя и се чудя, ако се наложи операция или ин витро къде и при кого да ги правя, да пътувам ли, или трябва да стоя в избрания град? Направо не знам... а си харесвам гинеколожката във Варна, за протокола.

# 517
Sunflower , ти знаеш , че имах готови ембриони. Това съкрати посещенията в Сф , ноооо за да ги имам се наложи да живеем 2 седмици в Пловдив (там ми беше стимулацията ) Винаги има вариант да си слагаш сама инжекциите и да ходиш на определени дни на преглед , да се види как се движат.
С готовите ембриони имах точно 3 посещения в клиниката . Първо да ме прегледа док, да уточним местенето на ембрионите  и други документида оправим. Последва цикъл : казаха ми кои хормони да пусна и показах резултатите на акушерката /месинджър, вайбър / Калчев ми направи рецепта и ми я изпратиха . Втори път отидох ...Не помня на кой ден , да види лигавицата и на Третия път трансфера.  Четвърти път чухме сърчицата. 
Ние отиваме от предния ден /намерихме си приятно хотелче в Симеоново/  Има и едно подобие на хотел на 2 мин от клиниката /там бяхме 1 нощ , защото сутринта ходих на изследвания /.
Трябва да обясниш на акушерка какво имаш като изследване, какво искаш да правиш и ще ти каже кога е най-подходящо.

Rocket, аз му забравих името ..нещо с Б беше май 🤔 Ако е той сама хубави коментари чета. Дори Стефанов му.изпраща пациенти. 

# 518
💙ROSSE💙, много ти благодаря! Полезна, както винаги! Simple Smile

# 519
Благодаря за отговорите, момичета! Май ще взема да ги пусна, ей, така за успокоение, надявам се.

# 520
Моят доктор е Янчо Делчев. Simple Smile
За жалост е от София и ми е доста трудоемко когато ходя на преглед.
Хубаво е ( какво хубаво, то си е задължително) да правя и фоликулометрия, но не мога да се отпусна да отида на лекар в Стара Загора. Луда работа. Grinning

Sunflower, и при мен си отвориха устата за ЛУФ, но пък след това си имах нормална овулация в проследения цикъл. Не знам само какво става с тези задържани фоликули. Като някаква напаст са. И тък всяко второ момиче е с такава диагноза през няколко месеца.

# 521
Ние не сме си спрели опитите, въпреки това, което ни казаха. Надеждата умира последна, може да се изненадаме, ако ли не, надявам се скоро да имаме вече яснота и развитие, пък било то и с помощ от лекари.

# 522
Добро утро Лейдис! Как стее? Кафенце?
Честито на Сиси! Лека бременност ти желая!
Сън ще се случат нещата ще видиш! Пожавам ти от ❤ да е в най-скоро време!

Аз пък съм в болнични цяла седмица заради дъщеричката ми. За това съм толкова активна. Успях да си отворя компютъра. Седя и си мисля, с тези вируси където ми ги носи през 3 седмици от яслата  и забременея. Какво ще правя. Ами недай се боже някоя шарка донесе. Знам,че е Божа работа ама стоя и си мисля глупости.

# 523
Добро утро Лейдис! Как стее? Кафенце?
Честито на Сиси! Лека бременност ти желая!
Сън ще се случат нещата ще видиш! Пожавам ти от ❤ да е в най-скоро време!

Аз пък съм в болнични цяла седмица заради дъщеричката ми. За това съм толкова активна. Успях да си отворя компютъра. Седя и си мисля, с тези вируси където ми ги носи през 3 седмици от яслата  и забременея. Какво ще правя. Ами недай се боже някоя шарка донесе. Знам,че е Божа работа ама стоя и си мисля глупости.
Добро утро!
Недей си мисли глупости.
Бързо оздравяване на малка госпожица! ❤️❤️❤️

# 524
Честито, Сиси, опитай да се отдадеш само на положителни емоции!

Някой знае ли добра репродуктивна клиника/специалист във Варна? Мислех си, ако до август не съм забременяла, да видя и български специалист като се прибера.

Успех на нечакащите, аз съм няколко дни преди МЦ, но този месец трепет няма заради гадната киста!

Общи условия

Активация на акаунт