Избор на сушилня - Тема 12

• 55 662
  • 757
  •   1
Отговори
# 465
То го пише, ама кой да види...
Харесала съм една на BOSCH , в случая "голям барабан от неръждаема стомана" ? Мнение?
Благодаря Ви !

# 466
То го пише, ама кой да види...
Харесала съм една на BOSCH , в случая "голям барабан от неръждаема стомана" ? Мнение?
Благодаря Ви !
Не мога да ви препоръчам марка, а по-скоро параметри за избор.
1. Барабан от инокс/стомана
2.Клас на кондензация "А"
3.Вместимосттта опира до сушене на памук и пух а кг. са редуцирани при всички други програми.
4.Реверсивното движение на барабана е налично при повечето модели.
6.Праг на цена.
7.Брой на членове в домакинството и честота на ползване.
8.ТП
Успех!

Последна редакция: чт, 26 сеп 2019, 23:22 от niljaniljo

# 467
petiaivanov,
чак "боклукчива" едва ли. Компанията Vestel работи в немскоезични страни от 1996 г. - макар и като производител на OEM и със собствени и лицензирани марки като Telefunken, Hitachi, Techwood и Finlux.
http://vestel-germany.de/de/corporate/vestel-group/
Като прекарала 20 години от живота си в немскоезична страна, ми позволете да знам какъв боклук има на съответния пазар. Това са така наречените еднодневки. Не знам защо си мислите, че на немския пазар има само качествени стоки?! Много странна асоциация. Да не си мислите, че масовия немец-бачкатор ще се бръкне за Miele, Asko, AEG, Bosch и т.н.

# 468
petiaivanov,
чак "боклукчива" едва ли. Компанията Vestel работи в немскоезични страни от 1996 г. - макар и като производител на OEM и със собствени и лицензирани марки като Telefunken, Hitachi, Techwood и Finlux.
Като прекарала 20 години от живота си в немскоезична страна, ми позволете да знам какъв боклук има на съответния пазар. Това са така наречените еднодневки. Не знам защо си мислите, че на немския пазар има само качествени стоки?! Много странна асоциация. Да не си мислите, че масовия немец-бачкатор ще се бръкне за Miele, Asko, AEG, Bosch и т.н.
Увжаема petiaivanov,
Първо, аз не съм ви "боксова" круша, за да тренирате егото си върху мен.
Второ, не съм на изповед, за да ви давам обяснения.
Трето, , престоят ви в Германия явно не е бил достатъчен,нито сте посещавали изложението в Берлин. И четвърто.,поучителния и назидателен тон, не е за предпочитане във форум.

Последна редакция: чт, 26 сеп 2019, 11:53 от niljaniljo

# 469
Не мисля, че със размахване на пръст ще промените мнението ми.  Вие ме споменахте, а аз Ви отговорих, нали така?
Скрит текст:
Не газете в мътната вода, защото не знаете къде може да стъпите (това по повод безпардонното Ви самочувствие)

# 470
petiaivanov,
Аз ползвам печка и хладилник на Finlux вече 8 години и съм много доволна. Не са се повреди ли нито веднъж за тези години, а работят много добре и имат доста програми(печката). Преди това ползвах печка на gorenje, издържа цели две години преди да започне да дава бъгове. Не казвам, че горение не е хубава марка, но Finlux в никакъв случай не е боклук!

# 471
Коя от тези Горение препоръчвате за "още мъничко пари'?
Всяка една! Друго имаш ли да питаш или ще предложиш нещо по-добро?
Аз не бих хвърлила 600 лв. за тоя дето духа.
Питах "Коя от тези Горение препоръчвате за "още мъничко пари'?"
+600+ лева са "мъничко пари ли?

Открийте 4-те разлики, ако не броим цената и че в описанието на Шарп-а пише, че е с ТП?:

Последна редакция: чт, 26 сеп 2019, 15:33 от Анонимен

# 472
Имаме ценови диапазон, няма как.
А за ARIELLI AHD90-CH01 нещо ? Не намирам информация дали е с иноксов барабан.

# 473
Аз взех тази и съм много доволна за сега, но съм я ползвала само 10 тина пъти.
 https://zora.bg/product/nt-m11-82sky-eu

# 474
Имаме ценови диапазон, няма как.
А за ARIELLI AHD90-CH01 нещо ? Не намирам информация дали е с иноксов барабан.
Ами щом това ви е бюджета, няма значение дали е Ариели, Финлукс и разни подобни. Просто грабнете една, а пък до когато изкара-изкара. Късмет и дано попаднете на свястна бройка.

# 475
Здравейте,
Знам че в темата много не се препоръчва Бекото,но и преди бях писала че ще взимаме такава марка.Колебаем се между два модела
https://www.technopolis.bg/bg/Sushilni/Sushilnya-BEKO-DS-8133-G/p/680671 и
https://www.technopolis.bg/bg/Sushilni/Sushilnya-BEKO-DPS-7405-G-B5/p/680648
Вчера бяхме в Технополис и там се опитаха да убедят ММ да сме взимали по-евтината,защото вършела същата работа,и била със кондензатор,който ние може да почистваме(дано не го бъркам с филтъра,поправете ме,ако греша),докато при по-скъпата това го нямало и едно викане на майстор за да го направи,би ни коствало 50 лв.Отделно на по-евтината гаранцията е 2 год.докато на другата-5 г.Аз,естествено съм за по-скъпата и се опитвам да убедя ММ и засега го оставих да мисли...🤪 Вие какво мислите?

# 476
  • Варна
Това,че ще можете да си чистите сами кондензационния филтър изобщо не е за подценяване,но при евтината машина само това е плюса и нищо друго...

За мен основните неща ,които трябва да има една съвременна сушилня са термопомпа и кондензатор,който може да се чисти от вас. При посочените машини в нито едната я няма тази комбинация.
Аз бих се насочил към друг модел,а защо не и марка.

# 477
  • Варна
Миналата седмица точно това и аз учувах. Че ще е Беко знаех, исках и с термопомпа, защото четох, че са по-добри, но моята е на балкона и се доверих на консултантите като вземах тази без термопомпа като по-добър избор за балкон.
Гаранцията си удължих на 5 години срещу още 70лв.
За сега е тествана на плетива, памук, тънки и фини дрехи като даже умишлено пуснах тънка рокля с дебела жилетка, за да видя резултата при такава разлика на материи и дебелини.
Ами, доволна съм. Тук в темата няма да ти я препоръчат със сигурност. В интерес на истината не се жена за нея, а и каквато и марка да е не разчитам да служи повече от 5 години, защото производстово сега не е като производството преди години.
Свекърва ми има Бош, доста скъп модел и не е доволна, т.ч. още един фактор, който мен ме убеждава, че при сушилните на важи правилото колкото по-скъпа толкова по-добре.
Едит: ако щеше да е вътре вероятно щях да взема с термопомпа. Защо? Ами защото уж са по-добри, но в какво...?

# 478
Аз в темата за пералните съм писала,ама да кажа и тук-пералнята ми е Беко на 6-7 месеца и съм много доволна,затова съм се насочила и към такава марка сушилня.А и бюджета ни е ограничен-до 800 лв.
Тази първата я има във вариант за 7 кг-толкова ми е капацитета и на пералнята и има програма Микс,която я няма в 8 кг....хубаво ли е да има такава програма
Моята ще стои в мокро помещение.

# 479

Свекърва ми има Бош, доста скъп модел и не е доволна, т.ч. още един фактор, който мен ме убеждава, че при сушилните на важи правилото колкото по-скъпа толкова по-добре.

Едит: ако щеше да е вътре вероятно щях да взема с термопомпа. Защо? Ами защото уж са по-добри, но в какво...?

Задоволството е функция на очакванията. Ако е очаквала нещо, което да глади и сгъва дрехите ще е недоволна разбира се. Нормално когато човек купува нещо скъпо има огромни очаквания и после често е разочарован, независимо то това, че скъпото все пак е по-добро. В едно изследване се беше оказало, че собствениците на Дачия са много по-доволни от покупката си пот собствениците на Мерцедес. Ама значи ли това, че Дачия е по-добрата кола? Laughing

Предимствата на термопомпата са две - икономия на енергия и щадящо сушене при по-ниска температура. Недостатъците също са два - по-висока цена и по-бавно изсушаване (което физически погледнат си е съвсем нормално при по-ниска температура).

Общи условия

Активация на акаунт