Избор на сушилня - Тема 12

• 55 727
  • 757
  •   1
Отговори
# 420
Здравейте! Поръчах тази пералня https://www.technopolis.bg/bg/Peralni/Peralnya-GORENJE-WS947LN/p/6 и тази сушилня https://www.technopolis.bg/bg/Sushilni/Sushilnya-GORENJE-DS92ILS/p/682708, но понеже ще бъдат една върху друга и държа да има свързващ кит между двете. От технополис ми казаха че понеже няма на горение този на аег ще ми свърши работа? Та въпроса ми е наистина ли няма значение какъв е и че не е на марката?
Това ще ви свърши работа, ако не намерите кит. https://www.technopolis.bg/bg/Aksesoari/ANTIVIBRATzIONNA-PODLOZh … 60X10-cm/p/466127
и
https://www.decibel.bg/industrial-sound-reduction/?product=60

# 421
  • Варна
Предполагам ,че кит-а е желан по-скоро заради таблата,на която се поставя лигена.Поне при мен е така Simple Smile

# 422
Предполагам ,че кит-а е желан по-скоро заради таблата,на която се поставя лигена.Поне при мен е така Simple Smile
Да заради легена най-вече и от естетична гледна точка някак си по завършено ми изглежда.. ще споделя снимка след монтажа утре... взехме този на аег Simple Smile
Сега друго питане как е по-добре да се свърже сушилнята към канал или да се използва чекмеджето?

# 423
  • София
Към канала. Много по-удобно е.

# 424
  • София
Чекмеджето. От канала може да връща миризми. Сушилните нямат водна тапа както пералните.

# 425
Разбира се, че е по-удобно към канал.
Чекмедже - в кой век живеем!
Никакви миризми не връща.

# 426
  • на Мелмак
Аууу, аз съм в този век и ползвам чекмедже, жива да не бях! Trollface

# 427
А кое е общото между век и чекмедже на сушилня? Явно и производителите на сушилни са от друг век, след като произвеждат уреди и с чекмеджета.

Последна редакция: сб, 21 сеп 2019, 22:03 от laurentin

# 428
  • Варна

И като стана въпрос за gorenje,в момента gorenje DA83IL/I е на 1025 лв. в technikabg,а от този месец до края на годината(или до изчерпване на количествата) е с 5 г. гаранция.Аз мисля да се възползвам.

https://technika.bg/product/23639/sushilnya-gorenje-da83il-i-5-g … ni-garantsia.html

Оказа се,че сушилните в technika.bg са изчерпани.В крайна сметка купих от физически магазин на Техмарт с разлика в цената под 50 лв. от тази в първия сайт.
Другата седмица я доставят и ще дам мнение.
Докато бях в магазина видях един италиянски универсален кит,който според мен ще стане и беше на 120 лв.Ще ми е интересно да разбера за този на AEG дали става за gorenje.

# 429
Няма как да връща миризма от канала, тръбата от помпата отива нагоре и от там накъдето си искате към канал надолу, което ще рече, че в основата има винаги останала вода. Освен ако не седи неизползвана 1 година и тази останала вода някак си се изпари, само тогава евентуално може да се върне някаква миризма.
На същия принцип както в тоалетната винаги има вода и нищо не връща от канала, към който е свързана.
И естествено, че е по-добре в канал, отколкото всеки път да се размахва водата насам натам в пластмасов бидон.

Аз точно сега псувам, защото днес трябваше да свържа към канал, но в практикер ми продадоха маншони друг размер и трябва пак да ходя. Друго - маркучето на сушилнята е 18 милиметра, а гофрираните тръби за към канал са доста по-широки и трябва някакъв преходник, аз ще си направя на 3D принтер, но който няма - не знам откъде се взима.

А за свързване с пералня - в сушилнята има 4 гумени крачета, които се слагат и няма мърдане, те са съвсем малки, така че и естетически няма какво да се подобрява с други приставки и подложки.

# 430
  • София
Разбира се, че е по-удобно към канал.
Чекмедже - в кой век живеем!
Никакви миризми не връща.
Аз ползвам чекмедже! Явно и производителите на всички марки са изостанали, т.к. все още всички сушилни се произвеждат и продават с чекмедже. Я обясни каква е връзката между това в кой век живеем и кой какво ще ползва? Или преди са ползвали само чекмеджета поради липса на канали, а сега викаш строят новите блокове с повечко канали? LaughingLaughingLaughing

-----------------
hopla Къде се събира тази вода, като в ниското отзад има помпа, която изпомпва нагоре по маркуч, закачен в чекмеджето или в канал ?

# 431
Мъж с пушка, аз взех кит на АЕГ със сушилня Електролукс и от магазина ми казаха, че става и за Горение, защото били от един завод. Колко е вярно не знам, но е факт, че стана за нашата.

Аз накарах майстора да сложи тоя маркуч и сега изтича водата в тоалетната. Много по-удобно ми е, защото сушилнята е върху пералнята, аз съм 160 см и щеше да ми е трудно да вдигам чекмеджето, когато е пълно с 5л вода. Разбирайте, трябваше да карам ММ да го прави всеки път Grinning така че е супер удобно според мен.

# 432
Относно дилемата чекмедже-канал при налична опция за свързване към канализация от страна на жилището и опция на сушилнята:
Който разбра - разбра.
Останалите - важното е да сме живи и здрави.

# 433
  • София
Демек потвърждаваш предположението ми, че по твоята логика преди са ползвали основно чекмеджета поради липса на канали, а сега строят новите блокове с повечко канали LaughingLaughingLaughing Дооообре /къде е търкалящият се емотикон/

# 434
  • Sofia
Здравейте!
Сушилнята ми е Беко 8506 GXB1.Имам я от м. ноември миналата година. До този момент всичко е ОК, но сега изпрах едно яке с пух и не знам на каква програма да го суша. Моля да ме посъветвате! Няма специална програма "пух". Имам 3 броя вълнени и 2 броя силиконови топки за сушилня.

За програма не съм сугурна но с топки за тенис или за сушилня задължително.

Общи условия

Активация на акаунт