Избор на сушилня - Тема 12

• 55 657
  • 757
  •   1
Отговори
# 480
Здравейте, ние също мислим да я сложим на терасата. Колко градуса става на вашата през зимата. Нашата е затворена южна с хубава дограма и добра изолация така че не мисля че ще е проблем... казаха ни под 7 градуса да не пада температурата..
Миналата седмица точно това и аз учувах. Че ще е Беко знаех, исках и с термопомпа, защото четох, че са по-добри, но моята е на балкона и се доверих на консултантите като вземах тази без термопомпа като по-добър избор за балкон.
Гаранцията си удължих на 5 години срещу още 70лв.
За сега е тествана на плетива, памук, тънки и фини дрехи като даже умишлено пуснах тънка рокля с дебела жилетка, за да видя резултата при такава разлика на материи и дебелини.
Ами, доволна съм. Тук в темата няма да ти я препоръчат със сигурност. В интерес на истината не се жена за нея, а и каквато и марка да е не разчитам да служи повече от 5 години, защото производстово сега не е като производството преди години.
Свекърва ми има Бош, доста скъп модел и не е доволна, т.ч. още един фактор, който мен ме убеждава, че при сушилните на важи правилото колкото по-скъпа толкова по-добре.
Едит: ако щеше да е вътре вероятно щях да взема с термопомпа. Защо? Ами защото уж са по-добри, но в какво...?

# 481
Нали знаете, че "консултантите" в магазина хал хабер си нямат какво продават. Казват ви точно каквото им е наредено да ви кажат.

# 482
Това,че ще можете да си чистите сами кондензационния филтър изобщо не е за подценяване,но при евтината машина само това е плюса и нищо друго...

За мен основните неща ,които трябва да има една съвременна сушилня са термопомпа и кондензатор,който може да се чисти от вас. При посочените машини в нито едната я няма тази комбинация.

На по-скъпата с термопомпата също може да се чисти кондензатора, вратичката пред него не се ли отваря? Поне така изглежда на картинката:

Аз се насочвам към тази - https://www.technopolis.bg/bg/Sushilni/Sushilnya-BEKO-DS-8434-RX0M-GREY/p/680408 . Някакви препоръки или забележки някой да има? Не съм я видяла на живо.

# 483
Нас ни препоръчаха тази, но за сега ни се виждат много пари... нашите имат същата само че по стария модел, ползват я без проблеми и са мн доволни
https://www.technopolis.bg/bg/Sushilni/Sushilnya-BEKO-DS-8433-RX/p/680665

Скрит текст:
Това,че ще можете да си чистите сами кондензационния филтър изобщо не е за подценяване,но при евтината машина само това е плюса и нищо друго...

За мен основните неща ,които трябва да има една съвременна сушилня са термопомпа и кондензатор,който може да се чисти от вас. При посочените машини в нито едната я няма тази комбинация.

На по-скъпата с термопомпата също може да се чисти кондензатора, вратичката пред него не се ли отваря? Поне така изглежда на картинката:

Аз се насочвам към тази - https://www.technopolis.bg/bg/Sushilni/Sushilnya-BEKO-DS-8434-RX0M-GREY/p/680408 . Някакви препоръки или забележки някой да има? Не съм я видяла на живо.

Последна редакция: сб, 28 сеп 2019, 02:42 от Анонимен

# 484
А може да има и следната изненада - пост 558:

https://www.bg-mamma.com/?topic=1078256.555

# 485
  • Варна
Недостатъците също са два - по-висока цена и по-бавно изсушаване (което физически погледнат си е съвсем нормално при по-ниска температура).

Добре де,колко пък по-бързо сушат тези без термопомпа? Снощи моята (с термопомпа) ми изсуши цяла пералня памучни дрехи+един дебел анурак  за 1:40 мин.

Нали знаете, че "консултантите" в магазина хал хабер си нямат какво продават. Казват ви точно каквото им е наредено да ви кажат.

Когато купувах сушилнята от Techmart ,на консултанта(явно беше нов) аз му показвах как се отваря филтъра за да се почисти и му обясних за какво служат  вакумните крачета.

И в този ред на мисли,да дам отзив и аз за gorenje DA83IL/I (за сега само едно сушене) .Покри очакванията ми.Доволен съм.Както вече казах, за кратко време ми изсуши напълно прането-на памук за гардероб без нито едно слънце на половин зареждане(4 кг.).Довечера ще пробвам програма "Микс" с цветно пране,на 2 слънца,понеже е с доста по-кратко времетраене,съответно и за по-малко кг(3,5 кг). Може би останах малко изненадан от шума на самата сушилня,но реално никога не съм ползвал такава и не знаех какво да очаквам.

# 486
Това е упътването на черното Беко:
http://download.beko.com/Download.UsageManualsBeko/BG/bg_BG_2019 … 8Long%29bg_BG.pdf
На стр.22 пише, че може да се почиства. Обаче има едно голямо "НО" - не много ясно дали упътването не е лееееко универсално, тъй като някъде в него прочетох за разни възможности, за които пише, че са за определени модели. Накарайте ги в магазина за отворят въпросния капак и се уверете. Аз като купувам пералня/сушилня ги карам да ми я включат в контакта и си си я разцъквам да видя опциите, като преди това съм си набелязала модела и съм си "прочела домашното".
Аз пък на един "консултат", всъщност- най-обикновен магазинер, му обяснявах за едни телевизори....

# 487
Фри,консултанта я отвори,тази по-скъпата,но самия кондензатор е капсулован и каза само че техник може да я почисти,а на по евтината се чистел с прахосмукачка

# 488
Недостатъците също са два - по-висока цена и по-бавно изсушаване (което физически погледнат си е съвсем нормално при по-ниска температура).

Добре де,колко пък по-бързо сушат тези без термопомпа? Снощи моята (с термопомпа) ми изсуши цяла пералня памучни дрехи+един дебел анурак  за 1:40 мин.

Към 1/3 по-малко време беше май. В нета има сравнения, не ми се търси сега.

# 489
Да, и аз досега четох упътването, точно за същия модел е, има и схеми.
Но наистина, като нищо може да не е вярно упътването, като знам как ги пишат и как ги превеждат, с копи-пейст..... Прави  сте за консултантите, ще трябва да се ида до магазина и да я видя.

Фри,консултанта я отвори,тази по-скъпата,но самия кондензатор е капсулован и каза само че техник може да я почисти,а на по евтината се чистел с прахосмукачка
На старото АЕГ изваждам целия кондензатор и го мия в банята, после си съхне. Този  на Бекото въобще не се изважда, доколкото мога да разбера от схемите. Така че да, един вид е "капсулован". Чисти се само отпред.

Ралица Кошовска 638320 - двете сушилни май са еднакви - 8433 и 8434, разликата е само в цвета.

# 490
  • Варна
Кондензатор,който да се вади и да се мие ? Сигурна ли сте,че говорим за едно и също нещо?

# 491
И тук е момента да се спомене, че "кондензатор" май не е най-подходящата дума: едни разбират резервоара за вода, а други - нещо си друго, а всъщност иде реч за "това оребрено  нещо":

# 492
Кондензатор,който да се вади и да се мие ? Сигурна ли сте,че говорим за едно и също нещо?
Да,консултанта каза че на по-евтиното Беко,кондензатора се вади и мие(демонстрира го пред нас) и се чисти с прахосмукачка.
Моля кажете кое Беко да избера...с малко бебе съм и имам крещяща нужда от сушилня

# 493
  • София
Мислч, че Фри има предвид третия филтър, който е пред/до кондензатора (отпред ниско долу вляво). Моето Миле има такъв трети филтър и аз го вадя и мия на мивката.

# 494
Да, в старите м-ни е така. Аз не бих го нарекла кондензатор, а по-скоро радиатор.

Общи условия

Активация на акаунт