Избор на сушилня - Тема 12

• 55 639
  • 757
  •   1
Отговори
# 510
  • Варна
Мъж с пушка, благодаря! Аз взех Миле-то, за което попитах по- назад и за което ме консултирахте тук 🤗. В инструкцията за почистване на “цокълния филтър” не са отбелязани брой цикли на сушене, а само индикация на съответен маркер, затова попитах. Да не си усложнявам живота напразно, не за друго ...

Не мисля,че е кой знае каква философия да се измие филтъра,дори напротив,ще си усложните живота ако не го поддържате чист Simple Smile

# 511
  • Пловдив
Точно затова попитах 😊. Благодаря ви!

# 512
Явно при старите машини,които не са "кондензационен тип" има такава опция,но не знам какво точно вадите. При съвременните машини това "оребрено нещо" се казва точно кондензатор,както го нарича и производителя
"SelfCleanCondenser"( при Bosch).
При кодезнни сушилни без ТП се вадят и мият.  Схемата е за Siemens WT46G401

# 513
Мъж с пушка, така е-говорим за едно и също нещо, но аз явно си имам  някакви професионални изкривявания и без бой си признавам, че когато някой произнесе/напише думата "кондензатор" си представям, например, това:

Явно в сайтовете на магазините и упътванията на уредите, преводът на терминологията няма значение.

# 514
heat exchanger = топлообменник=кондензатор = радиатор = онова оребрено нещо Grinning

# 515
  • Варна
Може би в българския език наистина най-правилното наименование е "топлообменник".

# 516
Може би в българския език наистина най-правилното наименование е "топлообменник".
Съгласна съм с вас.

# 517
  • Варна
Я да попитам и аз.Когато се задават "повече слънца" на сушилнята,какво се случва реално? Удължаваме просто времето за сушене ( с 5 мин. на всяко следващо "слънце" при gorenje) или машината суши по някакъв друг алгоритъм,например с по-горещ въздух?

# 518
Я да попитам и аз.Когато се задават "повече слънца" на сушилнята,какво се случва реално? Удължаваме просто времето за сушене ( с 5 мин. на всяко следващо "слънце" при gorenje) или машината суши по някакъв друг алгоритъм,например с по-горещ въздух?
Степени на сушене са това. Задаваш ги на сензорите.Може да са слънца, чертички, капки.
С три чертички е фабричната настройка и ако няма зададена др. опция, на съответната програма работи с фабр. настройка.

Последна редакция: пт, 27 сеп 2019, 22:19 от niljaniljo

# 519
Аз го чистя този филтър на всеки 5 "пранета". Ако забравя, Милето си ми казва само, светва датчика за Филтър.
Sharky, можеш ли да ми покажеш кой е датчик за филтър?

# 520
  • Варна
Степени на сушене са това. Задаваш ги на сензорите.Може да са слънца, чертички, капки.
С една чертичка е фабричната настройка и ако няма зададена др. опция, на съответната програма работи с фабр. настройка.

Това ме интересуваше,дали се задава нещо на сензорите или просто се удължава времето за сушене.

# 521

Това ме интересуваше,дали се задава нещо на сензорите или просто се удължава времето за сушене.
На екрана няма да ви изпише друго време от предвиденото в инструкцията.Сензорите и зададената степен на желана сухота са водещи, но може в процеса на работа да показва оставащи 10 мин, а да суши 15.Т.е.може и да удължи или обратното.

# 522
  • София
Аз го чистя този филтър на всеки 5 "пранета". Ако забравя, Милето си ми казва само, светва датчика за Филтър.
Sharky, можеш ли да ми покажеш кой е датчик за филтър?
В момента вися в чакалнята пред ДжиПито, че малкия ми син е с температура и не мога да направя и кача  снимка на нашата сушилня. Ще поровя из нета да се опитам да “чопна” картинка и ще пиша пак.

# 523
  • Варна

На екрана няма да ви изпише друго време от предвиденото в инструкцията.Сензорите и зададената степен на желана сухота са водещи, но може в процеса на работа да показва оставащи 10 мин, а да суши 15.Т.е.може и да удължи или обратното.

При моята сушилня не  е така.При задаване на допълнително сушене,на всяка допълнителна степен,времето за сушене  на дисплея се увеличава с 5 мин.
Пример: при програма "Микс" фабрично зададеното време на дисплея преди началото на цикъла е 1:20 мин.При зададена първа степен на сушене става 1:25 ,при втора степен става 1:30 и т.н.

Последна редакция: пт, 27 сеп 2019, 14:41 от Мъж с пушка

# 524
  • София

Filter reiningen

Общи условия

Активация на акаунт