Избор на сушилня - Тема 12

• 55 604
  • 757
  •   1
Отговори
# 660
  • Варна
За тези пари по-добре beko.

# 661
gorda mama, докато направите ремонта ще влязат новите разпоредби за гаранция и ремонтопригодност на уредите.
ТП сушилня изисква благоприятна среда за работа  на помещение, в което е поставена по инструкция на потребителя. Ако в гаража е по-ниска, трябва да го отоплявате. 390лв.не са голяма инвестиция за временно решаване на проблем и създаване на комфорт.
https://europa.eu/newsroom/home_en
Помещението няма как да се отоплява и в такъв случай май наистина ще трябва да взема без ТП.

# 662
  • София
Здравейте! Прегледах набързо, но не можах да открия да е коментирано.
Та, предстои ми закупуване на сушилня. Първоначално се бях спряла на този модел WHIRLPOOL FT M11 82Y EU https://www.technomarket.bg/sushilni/whirlpool-ft-m11-82y-eu-09168943 , но сега везната повече клони към CANDY GVSF H8A3 TCEX-S https://www.technopolis.bg/bg/Sushilni/Sushilnya-CANDY-GVSF-H8A3-TCEX-S/p/688883 .
Според вас коя е по-добра?
Канди и да ми подарят ще го изхвърля /лично мнение/. За тези пари /до около 850лв./ бих си взела един самсунг от по-бюджетните им варианти.
-------------------------
Grinning  Разбрали сте ме грешно, човекът, който изказа мнение за термопомпите не е моя мъж, а техник. Да поясня - спокойно мога да си позволя чисто нова, но както казах ни предстои ремонт и ми се искаше да не инвестирам в скъпа покупка, имайки предвид помещението в което ще стои.
Ще помисля още малко и ще видя какво решение ще взема Astonished
Явно съм се объркала, помислих, че мъжът ти е техник, който ги поправя и продава. Така още по-няма да ви излиза сметката. Защо ти нужно да хвърляш 300лв. в уред ВУ, който после да изхвърлиш след няколко месеца и пак да дадеш 850 - 1000лв. или повече за нов? Като междувременно има голяма вероятност да си съсипеш доста дрехи, пържени на над 80гр.? Не ти разбирам логиката. Освен това сега зимата, ако е в гараж, ще ти се наложи да го отопляваш, ако не искаш да ти замръзва уреда и да работи /няма значение дали е стар за 2-300лв. или нов за 2000лв. дали има или няма ТП/. Вместо да си вземеш нещо с транспортен дефект или нов бюджетен за около 850лв., който да стои в къщата - нужен му е само контакт, може да стои в стая докато му намериш мястото след ремонта.

# 663
  • На брега на реката
Афродита,  имала ли си сушилня без ТП?
Аз съм имала и дрехите ми в никой случай не 6а били пържени.
Оф, като захапете нещо и го дъвчете, като  дъвка . Нека всеки си реши какво да прави. Дамата поиска съвет, всеки от нас си каза мнението и нека тя си реши.
За това, че не бива да стои на студено / Т под 5 градуса/, си права.

# 664
  • София
Не, не съм имала точно защото познавам хора, които са имали и си направих извода, че такава не ми трябва. Факт е, че разликата в темп. на сушене е огромна, да не говорим, че без ТП нямат множесвто възможности, като например сушене на по-деликатни и ластични тъкани, бельо, вълна, коприна и т.н., правят много влага. То ако тряба повече от половината ми дрехи и цялото бельо да се суши на сушилник за какво ми е тази сушилня? За чаршафи и хавлии? Зависи и кой какви дрехи носи като материи. Повечето които имат еластичност биха се опропастили на над 80гр. Това е моето мнение.

# 665
Оф, като захапете нещо и го дъвчете, като  дъвка . Нека всеки си реши какво да прави. Дамата поиска съвет, всеки от нас си каза мнението и нека тя си реши.
Ами, в десетката си. Подкрепям мнението ти. Също така м/у командировките и на др. континенти, наблюдавам, че газовите сушилни, не са изместени като пазарен дял за сметка на ТП. В Швейцария, интереса е към соларните при наличие на такава система. Америка, все още смята въздуховодните за по-добро от къъм монтаж и функции. На вс. 2 години преди изложението на IFA, цените падат и се отваря ниша за нови устройства. Тази година Samsung, представи своят сушилен шкаф с функция елементарно химическо почистване на облекло.

# 666
Имам доста познати със сушилни ВУ, без ТП, всички да доволни.
Благодаря за съветите! Ще обмисля къде другаде може да бъде поставена и евентуално за покупка на нова.

# 667
  • София
Предната ми сушилня, също Беко, беше без ТП и нямам съсипани дрехи. Имаше си различни програми като микс и синтетика. Вълнени и копринени дрехи нямам, но на други плетива нищо им нямаше.

# 668
  • На брега на реката
Това, че сушат да 80 градуса са измишльотини. Моята беше старичък модел и имаше за бели и цветни дрехи, за памучни и синтетични материи, както и за деликатни. Отделно за коприна и вълна и машинно и ръчно гладене. Най-полезни со мненията, споделени от личен опит, а не ЕЖК. Не съм слагала термометър, но едва ли Т е била повече от 60 градуса и то на програмите за бели памучни тъкани, които и без това се перат на толкова.

# 669
  • София
Ами, в десетката си. Подкрепям мнението ти. Също така м/у командировките и на др. континенти, наблюдавам, че газовите сушилни, не са изместени като пазарен дял за сметка на ТП. В Швейцария, интереса е към соларните при наличие на такава система. Америка, все още смята въздуховодните за по-добро от къъм монтаж и функции. На вс. 2 години преди изложението на IFA, цените падат и се отваря ниша за нови устройства. Тази година Samsung, представи своят сушилен шкаф с функция елементарно химическо почистване на облекло.
Въпрос на общо възприятие. Те на запад си ползват общи сушилни и перални в мазетата - нещо от което мен лично много би ме било гнус, но хората та си перат и сушат. И с обувките, които ходят по пътищата си влизат вкъщи и се качват на дивана, та не ми е норма къде какво ползват масово, а кое е най-рентабилно и щадящо дрехите ми, за мен. Всеки сам си преценява за себе си.

# 670
Въпрос на общо възприятие. Те на запад си ползват общи сушилни и перални в мазетата - нещо от което мен лично много би ме било гнус, но хората та си перат и сушат. И с обувките, които ходят по пътищата си влизат вкъщи и се качват на дивана, та не ми е норма къде какво ползват масово, а кое е най-рентабилно и щадящо дрехите ми, за мен. Всеки сам си преценява за себе си.
На гореизложеното  биха ви отговорили,че ще уважат вашите принципи, но уважават и държат и на собствените.

# 671
Канди,подарък да ми го дават,не го вземам..

# 672
А да попитам колко е средната продължителност на сушене при ТП? Защото ме убеждават, че суши доста по-дълго време (2 -3 часа) и идвало  горе долу същото като разход на електроенергия.

# 673
  • На брега на реката
Старата ми сушеше за около час, а новата за близо 2 часа. Така, че не виждам икономия на ток.

Последна редакция: сб, 05 окт 2019, 13:58 от Бубoлина

# 674
  • Пловдив
На база личен опит мога да кажа,че сушилня БЕЗ ТЕРМОПОМПА не  ми е  съсипала нито една дреха,както и не ми е съсипвала нервите с мъхове,филтри,профилактика...Неудобство е,че трябва задължително да се свърже с канал,друг "минус" е по-голямата консумация на ел.енергия-от 3,5kw до 5kw,но сушенето е по-краткотрайно...Добре би било да се изказваме от "първо лице",а не "някой бил казал..."

Общи условия

Активация на акаунт