С какво ви дразнят свекървите – 110

• 37 325
  • 739
  •   1
Отговори
# 525
  • София
А бабата и дядото не могат да го развличат така, както родителите. Според мен децата вече не умеят да се забавляват без екран /тв или компютър/

# 526
В някои случаи се налага детето да се остави за седмица, защото родителите нямат възможност.
Тази година съм решила на всеослушание да поставя въпроса на свекър ми. И то баш на 80-тата му годишнина.  Mr. Green

И как си представяш 80годишен да се занимава с детето.

# 527
Куку, мен би ме било страх да оставя детето само с толкова стар човек. Ще вземе да се гътне докато са сами, та после детето ще има материал цял живот да разказва на личния си психиатър.

# 528
Все си мисля, че е много по-добре да скучаят отколкото да им е запълнен деня от-до, поне в много статии съм чела това и мнението ми съвпада. Полезно е децата да скучаят, така им се провокира въображението. Докато като му запълниш времето, то свиква някой друг да е отговорен за него и стават пасивни. Лошо е когато няма други деца. И когато отношенията с баба и дядо са обтегнати поради една или друга причина. Нашите деца за щастие имат баби и дядовци, които тръпнат от радост да ги вземат и да ги гледат. И са двама, така че рядко скучаят истински, не винаги има и други деца, с които да играят. Едвам им вмъкнах една седмица лагер, с всекидневно взимане и връщане.

# 529
  • София
Аз съм малко по-крайна, но не бих си пратила детето там. Първо, че то явно умира от скука - не излиза никъде, няма приятели, не може и до един магазин да отиде. Голямо разнообразие, няма що.

По същата тази причина не пращам дъщеря ни при бабите. Моите родители може и да я гледат добре, но тя там не познава деца. Няма какво да прави, освен да виси на таблета цял ден, да се тъпче с храна от скука и евентуално да стои на някоя площадка, където я й е забавно, я не. Същата работа ще е и ако я пратим при свекървата - пълна скука за детето. Тук сме й направили организация на лятото така, че почти не й остава свободно време. Даже не успява да отиде на всички неща, които и излизат като възможности, защото деня все пак не е безкраен, за което понякога се сърди, но трябва да има време за почивка, освен забавленията. Ходи на басейн, на театър, кино, разходка, ходи на занималня и танци. Общо взето почти не се прибира у дома, но пък вчера за пореден път ми каза, че супер забавно си прекарва. Не бих я лишила от това, за да я затворя при баба/дядо.

Интересно ми стана- това дете, само не може ли да се занимава с нещо, което му е интересно?
Или всичко интересно трябва да му създават другите?
А, като посети и изгледа забавленията, какво следва- околосветско пътешествие? newsm78

# 530
  • София
В някои случаи се налага детето да се остави за седмица, защото родителите нямат възможност.
Тази година съм решила на всеослушание да поставя въпроса на свекър ми. И то баш на 80-тата му годишнина.  Mr. Green

И как си представяш 80годишен да се занимава с детето.
Куку, мен би ме било страх да оставя детето само с толкова стар човек. Ще вземе да се гътне докато са сами, та после детето ще има материал цял живот да разказва на личния си психиатър.
Ще му сложи да яде, ще го накара да прочете малко нещо. Може да му помага да поливат из градината, поне ще е на чист въздух, а като има таблет - сина ми не го търси.
И говоря за 5 дни, не за цяла ваканция.
Свекърва ми си е там повечето време, а тя е по-млада.
Свекър ми е в чудесно здраве за годините си. Имайте предвид, че е пенсиониран на 50, а от 2008 си живее на село, та доста се е съхранил.
Баща ми е на 82 и още ходи по пазарите. Леля ми на 89 също е в движение, въпреки че вече няма много сили.

# 531
Не е въпросът в силите. Твоето дете е голямо и не се налага да тичат подире му. На 10-11 ли беше? Проблемът е, че на тези години може някой старец да даде фира внезапно и детето ще си изкара акъла (най-малкото), ако са сами.

# 532
  • Най-красивата страна
Ако сме в такава ситуация,не знам дали ще се съглася изобщо детето да отиде на село.
Ако отиде,ще му дам джобни пари и ще предупредя детето,като отива дядо му до магазина ,да му предложи пари за сладолед.Пък дядото току виж се засрамил...
Но съпруга ми ще скръцне и на майка си и на баща си...

# 533
  • София
Не е въпросът в силите. Твоето дете е голямо и не се налага да тичат подире му. На 10-11 ли беше? Проблемът е, че на тези години може някой старец да даде фира внезапно и детето ще си изкара акъла (най-малкото), ако са сами.
Вчера навърши 10.
И в София пак го гледа една баба от съседния вход, налага се понякога през лятото с тази дълга ваканция.
Аз поне имам отпуск, не зная как се справят хората с 20 дни платен. Но повече от месец накуп не мога да взема. Сигурно ще прибягна и до частна занималня.
Ще го изтърся само за да видя как ще започнат да се гънат, защото там приказките са големи.

# 534
О, честит му рожден ден на патерица! Щом са двама свекърите, няма да е такъв голям проблем. Дамо има деца, с които да играе, че да не се побърка от скука.

# 535
Кой каквото няма, това търси.  Grinning Аз пък се дразня, че ако ме няма в къщи и бабите са на линия да не би сучайно да не успее дребният да си намаже филия с масло или да не открие чиниите, не дай си Боже, и да умре от глад и скука или пък да не може да се облече сам... На 11 е и поне от две години се оправя сам.
Забавления в къщи не му измислям. Все трябва да се научи да го мърда тоя мозък.

# 536
  • София
Дъщеря ми се събра с братовчед си. Торбите с вкусотиите са изнесени. Отдъхнах си.

# 537
Еми ... има надежда значи. Но все пак не бих прекалявала с пращанията там. Лятото по 1-2 седмици и до там.
Точно така пращам и аз при свекърва ми - при много голям зор. Тя е в София, затова имаме възможност за по ден два и общо взето така процедираме. Напоследък съм свела до часове, най-много ден, колкото да се видят, и пак стои на телевизора детето нон-стоп. Започна да не иска и тя, скучно й е. Искат, където има други деца. Понякога ходи на гости при комшийско дете, което пак така идва при баба си и си играят двечките, но това е рядко, когато съвпаднат. При майка ми пък има огромен двор, който събира няколко кооперации, от няколко години се преместиха на такова място. Там е идеално, излизат навън, има и пързалка и люлки, и си стават компания с останалите деца, както едно време си е. Повечето обаче са летни, при баби и дядовци /в центъра са и те/, има и живеещи в чужбина даже, които си идват само за лятото.

# 538
  • София
Всеки с проблемите си. Аз бих се радвала, ако на детето не се дават сладкиши, Фафли и зрънчовци. Хич не е дебел, но да не му създавам такива навици.

# 539
Всеки с проблемите си. Аз бих се радвала, ако на детето не се дават сладкиши, Фафли и зрънчовци. Хич не е дебел, но да не му създавам такива навици.
Ако се замислиш ,ще се сетиш какъв е проблемът-крият за другото дете, това нека си гледа  и надява ,дете е на 10-11 още, аз ходех при роднинско дете до годинката всеки месец ,така е при нас ,рожден ден,  после рядко , но докато бе мъничко си ми пребъркваше чантата че знае , има нещо.Радвах се ,че позволяват , дори сладолед , от бебе яде.Докато стигна до тях той  омекнал.
Та  да знаеш  че има лакомства и да не пребъркаш чантата и чакаш другия ,ти не си  важен , няма за теб... Иначе  кво толкова.
Хем дете ,хем не е вече да прерови като заспят ,има съзнанието че не трябва така.Пък и му напомнят , марш в другата стая.

Общи условия

Активация на акаунт