С какво ви дразнят свекървите – 110

• 37 330
  • 739
  •   1
Отговори
# 510
Стига, де. В цяло село няма други нито роднински, нито съседски деца? Дъщерята на Тонка дреме, затворена вкъщи, най-много из двора, без никакви странични контакти и развлечения?
Направо не мога да го повярвам... Каква е целта на престоя тогава? То по-добре да си дреме в София.
Таткото ми липсва в цялата картинка.

# 511
  • София
Е, може и да има. Дали искат да играят заедно и дали се разбират е отделен въпрос.

# 512
И да даде Тонка джобни, къде да ги изхарчи детето, след като дядото не иска да го закара до магазина?

# 513
Тонка, на колко години е този братовчед?
Ако децата се разбират, и на дъщеря ти  и е добре там, нека ходи, докато  иска.
Аз теб прекрасно те разбирам, но детето още явно няма такова усещане за делене, или игнориране. Скоро ще се "светне" сама. Пък може и братовчедът да се опълчи на старите. То кво да учиш , или наказваш тези недодялани люде.
Ох, какви хора има, не мога да повярвам просто. Tired Face

# 514
  • София
Сийке, не е въпроса дали точно в селото има магазин, нали свекърът всеки ден ходи до града. И аз, и мъжът ми не сме стигали до центъра на селото. Свекърва ми не излиза от двора. Тя има някакви паник атаки и й става лошо. А свекърът няма отношение към детето. Въртим се в някакъв порочен кръг...
А мъжът ми може и да ви се струва извън картинката, защото не приема вътрешно ставащото. Той попита детето иска ли да отиде да го прибере, то каза, че си чака братовчеда. Имахме кофти късмет, че момченцето в последния момент реши да ходи на лагер за една седмица и моята кокона увисна сама.

Бела, е точно това е. Никой не иска да се мръдне до евентуалния магазин в центъра, а дъщеря ми не може да излиза извън двора. Няма съседски деца. Наоколо живеят само грохнали баби и дядовци, което е странно за село, близо до града.

Таис, братовчед й е на 10 г., и той, както дъщеря ми, няма братя и сестри. Много са привързани един към друг, свястно дете е. Затова не искам да й тропна по масата и да й забраня изрично да ходи там. И без това след една-две години сама ще се откаже.
Продължавам да стискам зъби и да си повтарам Омммм. Засега друго май не ми остава.

# 515
Скрит текст:
Сийке, не е въпроса дали точно в селото има магазин, нали свекърът всеки ден ходи до града. И аз, и мъжът ми не сме стигали до центъра на селото. Свекърва ми не излиза от двора. Тя има някакви паник атаки и й става лошо. А свекърът няма отношение към детето. Въртим се в някакъв порочен кръг...
А мъжът ми може и да ви се струва извън картинката, защото не приема вътрешно ставащото. Той попита детето иска ли да отиде да го прибере, то каза, че си чака братовчеда. Имахме кофти късмет, че момченцето в последния момент реши да ходи на лагер за една седмица и моята кокона увисна сама.

Бела, е точно това е. Никой не иска да се мръдне до евентуалния магазин в центъра, а дъщеря ми не може да излиза извън двора. Няма съседски деца. Наоколо живеят само грохнали баби и дядовци, което е странно за село, близо до града.
Таис, братовчед й е на 10 г., и той, както дъщеря ми, няма братя и сестри. Много са привързани един към друг, свястно дете е. Затова не искам да й тропна по масата и да й забраня изрично да ходи там. И без това след една-две години сама ще се откаже.
Продължавам да стискам зъби и да си повтарам Омммм. Засега друго май не ми остава.

Точно. Щом на детето му е добре, докато е така, не променяй нещата. Я отпусни тази душа. То, ако не те боли за детето ти от подобна откровена простотия, ще е много смешно. Тези ти роднини по неволя са страшни смешници, честно.

# 516
Добре де, ако детето помоли дядо си да го вземе с него, той дали ще откаже? Да опита.
А ако откаже, това не означава автоматично, че е защото не иска детето. Може да има друга причина за това ежедневно ходене до града, ако се сещаш за какво намеквам...

# 517
  • ЯМБОЛ
Толкова ли е трудно насаме да говорите с този опък дядо и да се разбере мъжът ти с него?!Поставете ребром въпроса за деленето на децата без угрезения.Това е правилния подход,а не да се търсят разни варианти.

# 518
Какво ще му обясняват и ще се разбират с такъв човек... Някои явно все още смятат женските наследници за второ качество. Пълен игнор и точка. Ако децата и родителите им искат да са заедно ще се намери друг начин, време и място.

# 519
  • София
И пак повтарям, че се дразня понеже дъщеря ми не смее да си отвори устата пред тях. С никой друг не е такава. Не е нормално това нейно поведение и не мога да си го обясня.
Явно не ги чувства дотолкова близки, че да се отпусне както у вас. При баща ми моят син все още се навива да спи на обед, което у нас отдавна не се случва. Не защото го е страх, те много се обичат, но баща ми някак внушава респект и послушание.
Вероятно дъщеря ти се колебае - когато не е там, й липсва братовчедът и забравя лошото, когато отиде - си припомня. И според мен тя малко преиграва, защото вижда, че се връзваш.
Има ли възможност да поканите братовчеда у вас за известно време, да се виждат без свекърите?
Скрит текст:
Преди години дъщеря ми споделила на майка ми, че когато сме на гости у свекърите, почти не говорят с нея или ако се случи да я попитат нещо - веднага се заговаря какво казала/направила братовчедка й. Което е самата истина, но аз не бях го казвала на нашите.
Нито ги вълнуваше, че влезе и завърши езикова гимназия, нито бакалавърската й степен.

Последна редакция: пн, 24 юни 2019, 11:41 от Cuckoo

# 520
По този въпрос ще кажа само, че аз затова не пращам. Тонка, решила си си проблема май вовеки. Колкото повече компромиси и отстъпки понякога, толкова повече ти се качват на главата. Гаранция.  С някои хора много крути мерки трябват.

# 521
Аз съм малко по-крайна, но не бих си пратила детето там. Първо, че то явно умира от скука - не излиза никъде, няма приятели, не може и до един магазин да отиде. Голямо разнообразие, няма що.

По същата тази причина не пращам дъщеря ни при бабите. Моите родители може и да я гледат добре, но тя там не познава деца. Няма какво да прави, освен да виси на таблета цял ден, да се тъпче с храна от скука и евентуално да стои на някоя площадка, където я й е забавно, я не. Същата работа ще е и ако я пратим при свекървата - пълна скука за детето. Тук сме й направили организация на лятото така, че почти не й остава свободно време. Даже не успява да отиде на всички неща, които и излизат като възможности, защото деня все пак не е безкраен, за което понякога се сърди, но трябва да има време за почивка, освен забавленията. Ходи на басейн, на театър, кино, разходка, ходи на занималня и танци. Общо взето почти не се прибира у дома, но пък вчера за пореден път ми каза, че супер забавно си прекарва. Не бих я лишила от това, за да я затворя при баба/дядо.

# 522
  • София
В някои случаи се налага детето да се остави за седмица, защото родителите нямат възможност.
Тази година съм решила на всеослушание да поставя въпроса на свекър ми. И то баш на 80-тата му годишнина.  Mr. Green

# 523
Да предположим ,че дете на десет може да се занимава с баба си да готви,може да помага в градината,може да чете книжки, както и да си забие носа в телефона.Могат да си говорят разни неща за миналото, за книгите, да изгледат филм.Това бих правила , ако  мога да си държа главата ,ако бях здрава.Понеже не мога, ще си гледат децата сами.
Но си задавам въпрос , могат ли днешните деца да правят такива неща, малки са ми внуците, ако идват ми трябва втори човек.Сама не съм в състояние да им рискувам здравето.Но здрави възрастни ...що пък да не се учат да готвят децата?
А ако имат братовчеди ,ако са се събрали   у баба всичките, не вярвам да е скука.Люлки   и басейн може вече да има навсякъде, не ми е по джоб ,но пак мечтая да купя и при това да е по стабилен за дълги години.На село ,в двор , може да си измислят какво ли не , Батут имат съседи, малко им е детето , но скача.Гледах мини баскетболен кош, също се купува, а може и да се направи , едно желязо извито в кръг и забито на някой удобно място.Но едно дете едва ли ще си играе  с мерак само.Има сборни места за деца, виждам ги , нищо че са местни, ако е гост детето ,те бързо се сприятеляват.Явно нещо ку;;ца по трасето.

# 524
Могат да правят всичко днешните деца. Някой дори копнеят за внимание и като не го намират забиват носа в телефоните.

Общи условия

Активация на акаунт