С какво ви дразнят свекървите – 110

• 37 350
  • 739
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Мнее, проблемът със сигурност не е финансов. Лесно можех да дам джобни на дъщеря ми, но къщата е далеч от центъра, а и не съм сигурна има ли някакъв магазин, след като дори хляб не си купуват от там.
Мъжът ми вчера се обади да пита дъщеря ни дали иска да я прибере, но тя каза, че ще остане още една седмица заради братовчед си. Много сериозно трябва да си поговорим, че всяко лято ми е напрегнато заради тия селски разходки.

# 496
Сигурна съм, че не е финансов. Чела съм те. Но на тях бих го казала.  Като няма магазин, бих поръчала на комшийката и ще ги уведомя да знаят. За едното имат, за другото нямат.

# 497
Изпрати я с един кашон лакомства и сладолед.

# 498
  • София
Ами не съм се сетила да я изпратя с лакомства, защото досега братовчед й винаги я е посрещал на село и съответно е имало вкусотии. Не мога всеки път да гадая какъв проблем ще изкочи. Иначе какво ми пречи да напълня една торба с неща, които обича.

# 499
  • при късмета
Мако, разбрах ти идеята още от първия път. И от втория път. И от третия път. Продължавам да твърдя, че е лоша. За самото дете. Не е нужно да бъде тормозено с разпит. Родителите му вярват. Това е достатъчно. Детето им се е оплакало от нещо, родителите му вярват, въз основа на това се взели решение и го изпълняват. Точка. Който не вярва на детето и по този начин го нарича лъжец, си е негов проблем.
Явно не си разбрала съвсем добре, защото никъде не съм твърдяла, че детето лъже. Дадох идея да каже пред баба си и дядо си какво не ѝ харесва, не защото на нея не се вярва, а защото така свекърите ще бъдат хванати неподготвени с оправдание или твърдение, че не е вярно. Точно защото изобщо не съм си помислила, че детето лъже, а тъкмо обратното.
Тонка, това, че сама не смее да да им каже нищо, не е добре. Добре си решила да говориш с нея, току виж и сама започнала на място да им задава въпроси защо с нея се държат така, а с братовчед си различно. Щом сама го усеща вече, е достатъчно само малко кураж да ѝ дадеш, че сте зад нея. Ако и ти ѝ кажеш да не ти се оплаква, не мисля, че ще се почувства по-добре.
Тонка, хем те разбирам, хем не съм съвсем сигурна, че в твоята ситуация бих забранила да ходи повече там.
Каквито, такива. Със сигурност характеровите им особености и стил на живот щом не застрашават здравето и живота на детето няма да ме накарат да побеснея дотам. Защото, както сама пишеш, не е малка вече. Занапред ще среща все повече някой друг да е предпочитан пред нея. Трябва да се адаптира.

Не съм съгласна тук. Да, вероятно в различни свери ще се сблъсква със ситуации, някой да е по-предпочитан пред нея. но когато говорим за роднини и даден роднина се държи различно с две деца, които са с еднаква връзка с него, не може да се сравнява. Поне според мен. Както казах, делене на деца за мен е една от причините, поради които е напълно оправдано късане на връзка. Та ако ще собствената ми майка да е, изобщо няма да се замисля.

# 500
Прати един кашон сладолед, да се чудят какво да го правят. И обясни защо.

# 501
  • София
Мако, разбрах ти идеята още от първия път. И от втория път. И от третия път. Продължавам да твърдя, че е лоша. За самото дете. Не е нужно да бъде тормозено с разпит. Родителите му вярват. Това е достатъчно. Детето им се е оплакало от нещо, родителите му вярват, въз основа на това се взели решение и го изпълняват. Точка. Който не вярва на детето и по този начин го нарича лъжец, си е негов проблем.
Явно не си разбрала съвсем добре, защото никъде не съм твърдяла, че детето лъже. Дадох идея да каже пред баба си и дядо си какво не ѝ харесва, не защото на нея не се вярва, а защото така свекърите ще бъдат хванати неподготвени с оправдание или твърдение, че не е вярно. Точно защото изобщо не съм си помислила, че детето лъже, а тъкмо обратното.
...
Идеално те разбрах. явно за теб е сложно.
1. Никъде не съм писала, че ТИ твърдиш, че детето лъже. Написах, че ако някой (имайки предвид свекърите) твърди, че детето лъже, то това е проблем на въпросния някой (да се разбира "свекърите")
2. Няма никаква нужда свекърите да бъдат хващани неподготвени.

# 502
  • при късмета
Според мен има. Такива абсурдни лъжи са използвали за оправдание, тези хора, че си мисля, че само поставяне на тясно работи при тях

# 503
  • София
Никой няма да задава въпроси на детето пред свекърите. С мъжа ми решихме, че ако дъщеря ни иска да ходи отново там, ще й даваме пари и с отиването мъжът ми ще каже на баща си да я взима в града, за да си купува каквото поиска. Егати цирка за един сладолед и сокче. Какъв ли ще е следващия левъл с тези същества...
Свекърът днес напазарувал утре за внука и прибрали нещата. Дъщеря ми успяла да си отвори устата и да попита може ли да си вземе една бисквита. Баба й казала - айде, вземи си. Така де, от тях да мине. Не ме е яд за бисквити и вафли, но една диня нямаше да им се откъсне толкова от сърцето. Сега има диня, но е за утре, сещате се защо.

# 504
  • София
Тонка, има ли начин тя да се вижда с братовчед си на друго място?

# 505
11-годишно дете не може да отиде до центъра на селото, за да си купи сладолед или да каже на баба и дядо, че ѝ се яде?
Тонке, или ти прекалено драматизираш, или дъщерята е прекалено разглезена и ви манипулира яко.
Съжалявам, ама така изглежда отстрани. И ти май го усещаш...

# 506
  • София
Сийке, свекърите ми не позволяват на дъщеря ми да кара колело на улицата, ти я пращаш до магазина в центъра. Ако има магазин изобщо. И пак повтарям, че се дразня понеже дъщеря ми не смее да си отвори устата пред тях. С никой друг не е такава. Не е нормално това нейно поведение и не мога да си го обясня. Всяко лято са драми от различно естество. В началото игнорирах, но последните три години картинката започва да се избистря.

Миленака, селото им е сборният пункт. Няма друг вариант да се виждат, освен ако не е за ден-два.

Преди малко говорихме с детето. Разбрахме се, че ако ще ходи, то ще е само когато братовчед й е там. И задължително с джобни пари.

# 507
  • София
За мене е недопустимо да изпратя 11 годишно без джобни пари.
Нека да са заможни свекърите - тя би трябвало да има някакви дребни пари в себе си.

# 508
И пак повтарям, че се дразня понеже дъщеря ми не смее да си отвори устата пред тях. С никой друг не е такава. Не е нормално това нейно поведение и не мога да си го обясня.

Работете по този въпрос. Предполагам знаеш, че колкото повече си мълчи човек, толкова повече го мачкат, дори и най-близките, камо ли чужди хора.
Сега е времето да се действа, за да не се стига до по-големи проблеми след години.
Не се ядосвай (много), приеми го като урок, който трябва да се усвои, докато е време, на този етап от живота ѝ.

ПП Спокойно, не може да нямат магазин. Да изиска детето да го разходят из селото и да го запознаят с „местните забележителности“. Simple Smile

ППП И мъжът ти ли не знае дали има магазин в селото? Абе, не си глупава жена, що така?

# 509
  • София
Скрит текст:
Сийке, свекърите ми не позволяват на дъщеря ми да кара колело на улицата, ти я пращаш до магазина в центъра. Ако има магазин изобщо. И пак повтарям, че се дразня понеже дъщеря ми не смее да си отвори устата пред тях. С никой друг не е такава. Не е нормално това нейно поведение и не мога да си го обясня. Всяко лято са драми от различно естество. В началото игнорирах, но последните три години картинката започва да се избистря.

Миленака, селото им е сборният пункт. Няма друг вариант да се виждат, освен ако не е за ден-два.

Преди малко говорихме с детето. Разбрахме се, че ако ще ходи, то ще е само когато братовчед й е там. И задължително с джобни пари.
Ами, Тонка, и това е някакво решение, но...

Не знам, за мен хора, които делят деца по пол, са много нискокачествени.

Общи условия

Активация на акаунт