Предложения за странни, необичайни и интересни имена! - 25

• 28 092
  • 737
  •   1
Отговори
# 555
Да се отчета: Евгения-Генка, жена около 35-40г. 🙄

# 556
  • София
Ама името ѝ е Евгения - Генка? А не само да се казва Евгения и да и казват Генка на кратко?

Елтимир

Последна редакция: пт, 04 окт 2019, 16:44 от miamim

# 557
Ама името ѝ е Евгения - Генка? А не само да се казва Евгения и да и казват Генка на кратко?
Да! А и фамилията й е с тире и, дефакто, е с 5 имена  ooooh!
Скрит текст:
Евгения-Генка Георгиева Стехова-Тепавичарова

# 558
  • Най-красивата страна
Генка не е ли съкращение точно от Евгения?
Евгения,Евдокия-хубави имена.Но вече позабравени.

Пепа-момиченце кръстено на баба си Пенка.

# 559
Хрисимира и Милослава

# 560
Милослава познавам ,много е хубаво името.

# 561
  • ...живея на последния етаж...
И Хрисимира познавам, и Христомира, и Христослава, но това не прави имената по - малко странни.

# 562
Зинаида - Древногръцко име, интересно е, харесва ми.
Груд Грудов и Груди Грудев 😀

# 563
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...
I am Gruud!
То си било нашенско, не някаква холивудска измислица!!! Trollface

# 564
Гьоргена и Ваклин

# 565
Въх- Гьоргена🙈. Георгия и Георгица даже по- мога да ги преглътна, ама...
Имах позната Християния- малко като сирена ми е звучало винаги това име - ия, ия, ияяя😶

# 566
Като странно име: Тунич - възрастен мъж (българин).

А като интересно - тук някой преди мен спомена Зинаида. Името е и от православния календар. Тази светица се почита на 11 октомври, а самото име означава "Зевсова, божествена" .

Има и Зиновия, също е гръцко, означава "Зевсов (божествен) живот". И също има светица от православния календар с това име. Почита се на 30 октомври. Името се среща в Гърция и в Русия. Може би, макар и рядко, и в България. Видях, че имаме млада тенисистка, българка, с името Зиновия Ванева.

# 567
Генка не е ли съкращение точно от Евгения?
Обикновено да, но в този случай - не. Може би, ако не познавах лично момичето, и аз щях да мисля, че не е възможно да е такова името...😁

И един виц:
Между баби:
- Как си , Вера?
- Щастлива съм. Имам внуче. Кръстиха го на мене - Алое!

# 568
  • София
Да! А и фамилията й е с тире и, дефакто, е с 5 имена  ooooh! Евгения-Генка Георгиева Стехова-Тепавичарова
Егати, бих се самоограничила при представяне до Евгения Георгиева.
Даже може да иде в съда и да махне Генка. Ама тя “турила” и Тепавичарова на цялото това отгоре.

Сигурно е кръстена на дядо Генчо и това е някакъв голям компромис от страна на всички.

# 569
Много интересна тема. Чак сега я намирам.
Познавам Мата, към 50 годишна жена, учителка в училището на дъщеря ми. Все си мисля, че е умалително от някакво по-дълго име, Матилда примерно. Щом го чуя веднага ми изплува в съзнанието Мата Космата, не бих си кръстила детето така никога Sad
Познавах една Първолета навремето, продаваше билети на гарата в нашия град
 Пролетина също знам. Не е лошо, но Пролет ми звучи къде-къде по-хубаво .
Сега като се замисля, в Хасковския край доста странни имена има. Има една адвокатка Смиляна Нитова. Колега на майка ми пък се казваше Нуньо...
Едно съседско дете се казва Абигейл, българче е. Детето е много хубаво, но името някак си ми прецаква всичко..изобщо не ми харесва, но поне галеното Аби е сладко.
Имам братовчед Даньо. Не че е странно, просто ми звучи като за малко момченце, когато порасна не ми се връзваше много. Наши познати си кръстиха детето Жорко...е не го виждам като голям и коскоджамити мъж просто.
В предишните теми четох за котка на име Гнус. Посмях се от сърце Joy Simple Smile
Едит : никога няма да забравя, преди години, чаках пред кабинета на педиатъра и по едно време сестрата извика една майка с бебе Майкъл. След като излезнаха неволно станах свидетел на разговор между въпросната майка и нейната приятелка. Приятелката я попита на кого е кръстено детето, а другата вика "Ми, на дядо Митьо". Grinning

Последна редакция: пн, 07 окт 2019, 15:53 от naslada_99

Общи условия

Активация на акаунт