Връзка с мъж, който те крие

• 18 671
  • 312
  •   1
Отговори
# 240
Нямам познати в обратния вариант, тоест жената да живее с доведено дете, но съм останала с впечатление, че мъжете по-трудно приемат чужди деца, отколкото жените.
Нямаш познати в обратния вариант, защото:
1. При развод огромният процент деца остават с майката, а не с бащата.
2. Много рядко жените се навиват да отглеждат чужди деца. Много по-рядко от мъжете. Има и приятни изключения, разбира се.

# 241
2. Много рядко жените се навиват да отглеждат чужди деца. Много по-рядко от мъжете. Има и приятни изключения, разбира се.
Аз това щях да пиша в темата. Мъж/жена с деца, искащи грижи и пари, са далеч зад ерген/мома. Грубо, егоизъм, това е положението. Щото може той/тя да се сърди, че го/я изкарват втора ръка, но втората ръка е всъщност приходящият партньор който е длъжен да приеме децата като свои.

# 242
Е. ,то и никой не е длъжен..
Мисля,че топката е в полето на биологичния родител и неговите ясни условия.
За мен просто не съществува мисълта,че ще имам за партньор човек,който не желае да се грижи за детето ми.Абсурд.

# 243
Факт, че никой не е длъжен, но с примерите, които дадох по-скоро исках да кажа, че новите партньори не просто са неутрални (ако не могат да бъдат приятелски настроени) към заварените деца, ами си имат откровенно негативно отношение към тях.

# 244
Е, колко родители ще търпят негативно отношение на партньора към децата си? Не че няма и такива, но се съмнявам, че са преобладаващи.

# 245
  • София
Е. ,то и никой не е длъжен..
Мисля,че топката е в полето на биологичния родител и неговите ясни условия.
За мен просто не съществува мисълта,че ще имам за партньор човек,който не желае да се грижи за детето ми.Абсурд.

Така , де, ясно, ама готова ли си ти да го направиш за детето на мъжа?

# 246
Ами не, не са искали от новите мъже да издържат децата им. При едната двойка например, когато се роди общото дете, мъжът изобщо не даваше на сестричката му да му се радва и го правеше дори в присъствието на майката. На нея този факт хич не и беше приятен и лично съм ставала свидетел как се карат за това. Направо като видеше, че дъщерята на моята позната припарваше към бебето и физиономията му ставаше друга. Да не говорим, че изобщо не влизаше в положение на майката, че тя има две деца и все пак и другото има нужда от нейните грижи. За него същесвуваше само неговото. В последствие се разделиха.
Е това не си ли личеше и преди раждането на бебето.
Не мога да го повярвам, честно. Преди раждането на бебето е бил супер дупер мега грижовен към другото дете и изведнъж, хоп за 2 дни промяна? Толкова рязко ли се случи? Не, не и пак не.
Не го е поглеждал нейното дете, ама тя е неглижирала проблема.

Той за мен прави това, а аз за него правя друго нещо, което на него му е също толкова важно, колкото ми е на мен това и сме ... как да кажа - квит. Никой не се чувства прецакан, че е направил нещо, дал, пък не получил.

# 247
Е това не си ли личеше и преди раждането на бебето.
Не мога да го повярвам, честно. Преди раждането на бебето е бил супер дупер мега грижовен към другото дете и изведнъж, хоп за 2 дни промяна? Толкова рязко ли се случи? Не, не и пак не.
Не го е поглеждал нейното дете, ама тя е неглижирала проблема.
Ами не, той в началото беше съвсем друг човек. С майка ми сме си коментирали, тъй като въпросната жена беше дъщеря на най-добрата приятелка на майка ми, че въпросният мъж явно е използвал нашата позната просто като една "матка". В началото наистина го ираеше много влюбен, а и към нейното дете имаше друго отношение. Те след като се разделиха, общото дете остана при него по негово настояване, но нашата позната нямаше и друг избор, тъй като беше много затруднена и финансово, и физически да отглежда и двете деца.

# 248
Не говоря за влюбен, а за заинтересован от детето. Коренно различно е.

# 249
Ами да, друго си беше отношението. Сега нали не е давал заявка, че ще е новият "тати", тъй като детето си имаше баща, който не се отказал от него, но се държеше нормално, дори приятелски.
След като се роди общото дете, започна да си позволява да повишава тон на завареното, да се дразни като е около него, да прави забележки на майката свързани с п-голямата дъщеря и така. Абе, показа си рогата и те и не издържаха много след това. Година-година и нещо да е било.

# 250
Той този си е бил боклук и преди това. По-добре, че са се разделили. Но е напълно възможно да се е маскирал, докато е имал изгода. Има много такива хора. Не е прецедент да кажеш. Заблудата за другия е налице във всички случаи и макар потърпевшите да страдат после от "разкриването" и раздялата с маскирания, всъщност е по-добре без подобни хора. Те са неискрени, фалшиви, манипулативни и могат да отровят живота, както на партньора, така и на детето/децата.

# 251
Може и да не е заради изгода. Кофти отношението винаги се надушва, но рядко се обръща внимание на миризмата - отдава се на моментно настроение. Е да, ама моментно е 2 пъти в месеца, не през 3 дни.

# 252
Точно това е, маскират се, да.
По-добре без тях, ама в случая и детето е взел. Абе ...

# 253
Да, взе го и по-лошото е, че детето обича повече баща си и баба си, отколкото майка си и на нея и е много болно, но за съжаление така и се стече животът. Така че, авторката да не се занимава с глупости, а да се радва, че децата и са живи и здрави и са до нея.

# 254
Приключих преди половин година такава връзка, ако може да се нарече това "нещо"- връзка.
Кратко-не те приема насериозно и не желае общо бъдеще с теб.
А това дали е на 27 или 37 години-няма значение. Когато един човек държи на теб, няма да те крие.

Общи условия

Активация на акаунт