Частни училища - информативна тема 27

• 57 585
  • 844
  •   1
Отговори
# 510
Като споменавате суми, лева ли са или евро ?
Тези над теб, за Прогресивното са в лв.

И той излезе ли от как се наричаше? Неформалното родителско "настоятелство".

Какво е това? За пръв път чувам за него

Знам, че не знаеш. Малко хора знаят. Затова казвам - неформално към днешна дата.

# 511
  • София
Фенси, изброи подбор за нови деца. Аз говоря за такъв от градинските им деца. БШ на 100% вземат градинските си деца без изпит. ЕСПА и ТЕ също. За въшни деца има подбор Simple Smile

# 512
При прогесивните таксите не са ли много по-поносими? Върти ми се нещо като 7000 на година...
Въпреки целия хейт тук и наистина неприятния маркетингов отдел, на мен Изи ми е интересно и ме гложди да го видим...
Rainy, ще се радвам като започнете да споделяш отзиви за ПУК Simple Smile таксата 1200 включваше ли транспорт и спортни?

Мисля че е 8000лв такситата за прогресивното....или нещо много близо до това

# 513
  • Sofiq
Фенси, изброи подбор за нови деца. Аз говоря за такъв от градинските им деца. БШ на 100% вземат градинските си деца без изпит. ЕСПА и ТЕ също. За въшни деца има подбор Simple Smile
Входящ изпит с класиране няма, нито за свои, нито за външни деца в TE. Има тест за училищна готовност в 3 раздела (мат, Бел и АЕ) и резултатите от него за децата от градината са само информативни, а за външните деца са също насока, но не и основен критерий за прием в който и да е клас.
Така че изпит няма, но пък има стремеж да се предложат допълнителни неща за надарени деца, показали успехи в различни области. Като разбира се, успехите от състезания не гарантират прием и съвсем не значи, че там приемат само такива деца.

# 514
  • в страната на чудесата
Има ли тогава деца, на които отказват прием и по какъв критерий?

# 515
Как да разбираме тогава ей това условие от сайта им:
"С предимство са деца, които са се занимавали интензивно със състезателна математика и са се явявали на състезания ниво подготвителни групи."
И при повече кандидати от обявените места как процедират, ако всички деца според теста са готови за училище?

# 516
Входящ изпит с класиране няма, нито за свои, нито за външни деца в TE. Има тест за училищна готовност в 3 раздела (мат, Бел и АЕ) и резултатите от него за децата от градината са само информативни, а за външните деца са също насока, но не и основен критерий за прием в който и да е клас.
Така че изпит няма, но пък има стремеж да се предложат допълнителни неща за надарени деца, показали успехи в различни области. Като разбира се, успехите от състезания не гарантират прием и съвсем не значи, че там приемат само такива деца.

По тези критерии и в "Света София" няма входящ изпит. Както и в почти никое частно училище всъщност - не и по начина, по който това се случва в Американския колеж например.

# 517
И следващата учебна година ПЧМГ ще са с една паралелка 8-ми клас.
Има съобщение, че приемът за 8-ми клас е приключил:

https://www.parvamatematicheska.com/news-bg-2/650-priem-8-klas-2019.html

# 518
  • София
Защо не изчакаха да мине второто класиране за ДГ? Явно са си решили че ще приемат само 1 паралелка

# 519
  • София
Е те бяха 26 кандидати явили се на изпит. Не знам дали в тях се включват и възпитаниците на училището, решили да останат в в него. Видях, че има дете и с 18т. от 100. Има ли мин. резултат, който трябва да постигнат, за да бъдат записани? Имахме познато дете, което чакаше второ класиране. Вероятно в случая се гори с първата такса подобно на повечето други частни гимназии.

Поправям се, видях че на двата изпита общо са 69 деца и чертата е до 75т.

# 520
Защо не изчакаха да мине второто класиране за ДГ? Явно са си решили че ще приемат само 1 паралелка
Мисля, че не искат да падат по-ниско от даден резултат (може би 75 точки?), а те приемат със собствен изпит. Ако имат информация, че децата приети при тях, вече са записани на друго място, то няма смисъл да протакат повече. А иначе за гимназията досега май беше една паралелка и записват до запълване на местата, може и тази година да са решили да е така. Иначе 69 са се явили на изпита им, а 42 са изкарали над 75.

Последна редакция: вт, 16 юли 2019, 19:19 от ТришаР

# 521
  • София
Един въпрос - ако живееш в Люлин, освен Симеон Велики има ли друго ЧУ там? (това е питане по приятелски). Аз само за тях се сетих, ама не съм проверявала и може да има и други....

# 522
  • София
"Дружба" са в Обеля. А имаше и "Ерих Кестнер" в Люлин 6.

# 523
  • София
Симеон Велики не е ли в Иваняне? Веда са някъде близо до Западен парк.

# 524
Ерих Кестнер не е ли вече в Люлин 6?

Общи условия

Активация на акаунт