Частни училища - информативна тема 27

• 56 643
  • 844
  •   1
Отговори
# 675
Идеята за семейно училище под прикритие не е никак лоша...

Ако беше така, нямаше да се активизират с рекламата. Но и аз преди написах, че някой си е узаконил домашното обучение.

Те са били в Горна баня в Дипломатическия. А сега в Гоце Делчев ли са?

# 676
  • София

https://antim-first.com/about-us/postijenia/ - Сайтът им ме блокира, защо ли? Защото се логвам от другия край на света ли? На вас отваря ли ви се?

# 677
  • София

https://antim-first.com/about-us/postijenia/ - Сайтът им ме блокира, защо ли? Защото се логвам от другия край на света ли? На вас отваря ли ви се?

На мен ми се отваря. Пробвай с друг браузър.

# 678
За съжаление не само училища, но и много фирми и всякакви организации правят такава подвеждаща реклама. И когато е направена грамотно, не може и в нищо да ги обвиниш, защото, ако се зачетете в текста на "Орфей", всъщност лъжа няма. Вероятно наистина тези две деца са изкарали честно такива резултати. Само са премълчали, че става дума за 2 деца! Не мога да си представя какво е това училище с 2 деца, но си спомням, че съм гледал по класации за предходни години ЧУ "Свети Наум", също с 2 деца.
Съвсем друга работа е "Иззи", които са обявили, че тяхно дете е спечелило 1 място на някакво състезание по математика, след като дори още не са започнали дейност! Ей това вече е нагла лъжа - т.е. детето наистина си е спечелило, само че е не учило при тях. Това на "Орфей" е по-различно, те на практика не лъжат нищо, а само премълчават бройката на децата.
Бях сигурен, че знам, че всички задължително се явяват на НВО, но после Попеа писа нещо в смисъл, че май не било така. Ако някой знае точно, моля да каже. Стана дума и за други ЧУ, от които са се явили по 7-8 деца и имаше мнения, че има неявили се деца, тъй като смятали и в гимназията да си продължат в ЧУ и не им трябвало НВО.

Аз си мислех, че явяването на НВО е задължително за всички ученици, с изключение на тези, които учат в нелицензирани от МОН училища, като Дойче шуле, Френския лицей, ААУ.

# 679
  • София
В Щатите съм в момента и линкът не ми се отваря на никакви браузъри. Хак да им е на лошите американци, никога няма да научат за постиженията на златоградската гимназия. Или да ги проверят?

# 680

Аз си мислех, че явяването на НВО е задължително за всички ученици, с изключение на тези, които учат в нелицензирани от МОН училища, като Дойче шуле, Френския лицей, ААУ.
Не, не е задължително. В такъв случай, детето получава нула точки на двата изпита и кандидатства само с точките от успеха по диплома. Ако има 6 и по БЕЛ, и по математика, това са 100 точки. За куп по-смотани училища стигат, а за много от частните точките нямат никакво значение. В този смисъл, броят на явилите се не е задължително да е равен на броя на учениците.

# 681
  • На топло в неговото сърце.
Така е!

# 682
  • София
Пфууу, съжалих сега, моите са аут от системата, да бях им спретнала едно домашно (падон, частно) училище някога и какъвто съм тероризатор, щях да им стопя лагерите от решаване на задачи и да сме на челото на статистиката по мат. Пък и по БЕЛ можеше да са първи, щяха да пишат преразказ в стихотворна форма. Направо се изяждам от яд, че не съм се сетила..

# 683
  • София
ЧСОУ "Русалка" Simple Smile

# 684
Ами, моята дъщеря реши значително повече и по-трудни задачи и написа повече преразкази в ЧСУ "Уишмастърова" с подкрепата на Уишмастъровата мама, която е пенсионирана даскалица по математика, отколкото в училище. Та, домашното ЧСУ си е топ идея.

# 685
  • София

Даже и хубаво звучи, още повече ме е яд  Simple Smile

# 686
Вижте ся...
Преди да сте се вдъхновили ентусиазирано, трябва да знаете, че между знания и оценки на матура има корелация само до около 5+
За по-нататък ви трябва допълнителна информация, която може да придобиете само на подходящите частни уроци. Без тях може да се надявате да стигнете до около 5,50 след изкаран курс "Психология на държавния служител". Още 25 стотни ще получите, ако намерите четирилистна детелина и циганка ви направи магия за късмет Wink
Но на повече - не се надявайте. НВО и ДЗИ се усъвършенстват с всяка изминала година!!

# 687
  • в страната на чудесата
Е що?! Те като си регнат ЧУ ще получават нужните методически указания от РУО Simple Smile

# 688
Уиш, мерси за разяснението. Чудно си е защо масово форумски деца, които са приети в АК и знаят, че са приети, и са сигурни, че там ще се запишат - и в крайна сметка се записват - се явиха и на НВО, като и там изкараха бал, достатъчен за всички елитни гимназии. За какво им е бил тоя зор, непонятно. Затова и мислех, че е задължително.

Русалке, ако направиш училище, без колебание се записваме при тебе Simple Smile

# 689
  • София
Аз пък отдавна знам за Орфей. В Гоце Делчев са да. Дори предлагат стипендия на някои деца. Доста странно предвид бройката на децата им, но ето, че познавам мама на дете, на което са предложили стипендия. Е тя е отказала,  защото в клас с 10 деца (толкова са били във випуска) не й било ОК...

Общи условия

Активация на акаунт