Частни училища - информативна тема 27

• 56 397
  • 844
  •   1
Отговори
# 735
  • София
В нашето училище разбрахме коя ще е класната за 1 клас на РС дни преди 15.09 и не е било драма.

# 736
  • София
И при нас беше така и не беше драма.
Но разбирам, че има хора, за които би било стресиращо.

# 737
  • София
Защото в ПУК и първи клас всичко е стресиращо, разбирам ги. Когато преживееш смяна на учител няколко пъти заради бременност, болест или просто защото не са се харесали с училището, гледаш по-философски на нещата.

# 738
  • София
Ами драма си е....Ако новото попълнение не ти вдъхва доверие или пък си избрал училището заради учителката....
За мен учителката от 1 до 3 клас е много важна.

# 739
  • София
Според мен специално ЧУ не се избират заради конкретна учителка, но това е личното ми мнение. 

# 740
  • София
Има всякакви ситуации - деца, последвали учителката си в друго училище - има много такива примери.
Ние уж избирахме в първи клас училището и накрая, няма да обяснявам каква изкуфяла бабела ни представиха за учителка дни преди 15 септември
Резултатът е, че се махнахме от училището след феноменални изпълнения цяла учебна година. А някои родители си я харесваха - въпрос на разбиране

# 741
Проблемът с учителите е повсеместен. Разликите между ЧУ, че едни от тях не толерират проблеми и много внимателно си подбират персонала. Съответно в тези училища рядко има недоволство от родителите. В този случай, който и учител да ти се падне, все е 6-ца от тотото.  В други ЧУ изобщо не се напъват, всеядни са и трябва родителите на бунт да се вдигнат, за да реагират при очевидни проблеми при някой учител. В този случай дори да си избрал учител и да си попаднал на читав, няма никаква гаранция, че той ще се задържи дори цяла година, а не до 4 клас. Т.е. търсете училище, което държи на реномето си и не допуска лош подбор на учители.

# 742
На първия учебен ден (16ти) трябва ли раниците? За Света София питам конкретно.

# 743
  • София
На първия учебен ден (16ти) трябва ли раниците? За Света София питам конкретно.

Някои носят, други - не Simple Smile
Преценете сами. Обикновено малчовците са с ранички, за да не носят в ръка учебниците.

# 744
Благодаря! Ще я взема, и без това е мерак Simple Smile

# 745
Здравейте,

Имам две деца на 2 и 5 години. Търся училище и детска градина , за предпочитане в един училищен комплекс, с изучаване предимно на английски език. Такси от рода на Англо-американското училище, за съжаление, са извън бюджета ни. Какво можете да препоръчате?

Благодаря предварително

# 746
  • София
Radi Hristova, може да проверите Азбуки, Свети Георги, Британика, може би вариант е и ЕСПА. Българско школо и ПБ също имат детска градина, но не учат предимно на английски език.

# 747
  • Пловдив/София
Здравейте,

Имам две деца на 2 и 5 години. Търся училище и детска градина , за предпочитане в един училищен комплекс, с изучаване предимно на английски език. Такси от рода на Англо-американското училище, за съжаление, са извън бюджета ни. Какво можете да препоръчате?

Благодаря предварително
Имате ли претенции за локация?
Иначе Азбуки ще ви пасне идеално, Българско школо (но приемат от 3г), Уве кинд, ако и немски е опция. Тези се сещам засега градини с училище и английски
Пп писали сме едновременно Simple Smile

# 748
Пипи, ти какво избра, много ми е интересно в края на краищата?

П.П. "Свети Георги"  е почти на цената на англо-американското училище. В Азбуки отдавна приемът е приключил, чак януари ще бъдат следващите изпити. Това важи и за Българско школо, и за Увекинд.  Виж, за Британика не знам, те току-що напривиха парк-училище, каквото и да значи това, но лично аз не бих заложил на проект, който сега стартира и е с безумни цени, без да има никаква база, на която да стъпи, като същото се отнася и за "Иззи". В мътната вода много въдичари се навъдиха, които искат риба да ловят. Колкото до Увекинд, освен, че са с немски, представянето им години наред на НВО не ги позиционира в извадката, която аз бих избрал. Но всеки си има право на мнение, разбира се.

# 749
  • Пловдив/София
Мецане, ние сме за предучилищна догодина, тоест ще избираме след няколко месеца. Като обиколя лично училищата, ще преценя окончателно, засега обмилям БШ, КО и като по-алтернативни Уве кинд и Изи, но по-скоро няма да рискувам с тях, колкото и мой тип да са, не знам дали сме готови като общество за по-нестандартен тип обучение

Общи условия

Активация на акаунт