Жив плет

• 17 287
  • 37
  •   1
Отговори
# 30
Убедена съм, вижда се, че добре изглежда живия ти плет. На колко години е?

# 31
4 или 5…
Първите 2-3 го рязох яко!
Едва от Мин давам повечко. Дори тази година оставих по-дълги клоните, вижда се, но на пролет се изпълва с малки го изпълва.
Утре на светло ще снимам

# 32
Млад е, това имах предвид, че бързо се постига жив плет по тази схема.

От пирканта кокцинея също става много хубав жив плет, особено ако се комбинира жълти и оранжеви плодчета. И няма преминаване, пиракантата е бодлива.

# 33
  • На морето!

От пирканта кокцинея също става много хубав жив плет, особено ако се комбинира жълти и оранжеви плодчета. И няма преминаване, пиракантата е бодлива.
Даже много бодлива.
Аз също имам едни 2 страни от по 25м, в които трябва да направим жив плет. Чудя се между Майски сняг и Лигуструм.
Другите страни са с плътни огради и по тях съм заложила рози от едната страна и мисля дива лоза от другата.

# 34
Чудя се между Майски сняг и Лигуструм.
Лигуструмът мирише страхотно и от разстояние, макар и не много за дълго, освен това расте май най-бързо. Спиреята е по-красива, но за мен има ефект само ако оставиш клоните да растат дълги, не да се подстригва като плет, докато лигуструмът по-можеш да си го оформиш и стои по-прибран през нецъфтящите сезони.

# 35
  • В един копнеж!
Бъркаш лигустриумът с лоницерата. Едното е храстовидно, другото е катерливо и ухае на жасмин.

# 36
  • На морето!
И Лоницера имам- бяла и червена, до колоните на портата, в романтичните ми представи прави цветен портал. В реалността расте на дълги, жилави клони, с малко листа (от миналата пролет е, вярвам, че ще стане по-богата с времето).

# 37
Бъркаш лигустриумът с лоницерата. Едното е храстовидно, другото е катерливо и ухае на жасмин.
Точно лигуструм мирише много силно като цъфне, от няколко метра се усеща. Лоницерата не мирише чак толкова от разстояние, някои въобще.

Общи условия

Активация на акаунт