Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 18 май 2019, 22:30 ч.

За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 10 156
  • 312
  •   2
Отговори
# 15
  • София
  • Мнения: 7 962
Някой ползва ли подобни рингове за печене?
https://m.emag.bg/forma-za-pechene-tescoma-delicia-reguliruema-k … 060/pd/D71D34BBM/
Изглежда удобно, вместо да си купувам тави в различни размери, но не изтича ли сместа от процепа между ринга и тавата, върху която се поставя?
Много зависи от сместа която се слага, не всичко може да се пече в такъв ринг. Имам, ползвам го най-вече при торти, които имат по-сбит блат, но не винаги, като че ли повече разчитам на другите си форми.

# 16
  • София
  • Мнения: 1 779
Някой ползва ли подобни рингове за печене?
https://m.emag.bg/forma-za-pechene-tescoma-delicia-reguliruema-k … 060/pd/D71D34BBM/
Изглежда удобно, вместо да си купувам тави в различни размери, но не изтича ли сместа от процепа между ринга и тавата, върху която се поставя?

Ами, тавата трябва да е идеално равна. Иначе ще изтече, особено при по-рядки смеси.

# 17
  • Мнения: 2 147
57лв...еха, моята е 10 😂.....ползвам я за рязане на блатове (когато ги правя правоъгълни, а ми трябва кръгла торта 😄 )  и за сглобяване. Не съм пекла в нея, но си мисля, че малко или много ще изтече сместа.  Там където е регулирането, нали има пластини, та тези пластини малко или много правят луфт между тавата и ринга.
П.п  Не знам обясних ли го ясно 🤔

# 18
  • Мнения: 2 556
Благодаря ви Simple Smile Явно правилно съм си мислела, че ще изтича. Май ще трябва да си накупувам обикновени тавички.

# 19
  • София
  • Мнения: 7 962
57лв...еха, моята е 10 😂.....ползвам я за рязане на блатове (когато ги правя правоъгълни, а ми трябва кръгла торта 😄 )  и за сглобяване. Не съм пекла в нея, но си мисля, че малко или много ще изтече сместа.  Там където е регулирането, нали има пластини, та тези пластини малко или много правят луфт между тавата и ринга.
П.п  Не знам обясних ли го ясно 🤔
Не, не, грешиш, тази форма няма срезове, тя е за печене с регулируем ринг е, може по-голяма торта или по-малка, наглася се,  тази която вероятно имаш  е с срезове за разрязване на блат, също я имам и прави равни  разкошни блатове, еднакви по дебелина, така мисля, че е.

# 20
  • Мнения: 2 140
Имам подобен ринг, но съм го купувала за няколко лева от немските магазини. Ползвам го, когато искам да изпека нещо в някакъв определен размер, но слагам хартия за печене в ринга и в нея наливам сместа (не знам дали го обясних добре). Върши работа, но не е нещо, което ползвам често.

# 21
  • София
  • Мнения: 7 962
Преди време го купих от Арома Хаус, ми .. пари си беше. Рядко го използвам, или само два-три пъти.., както написах , предпочитам тортените форми с ринг.

# 22
  • Мнения: 7 047
На Тескома продуктите са скъпи домашните потреби има такива рингове за по 10 лв

 използвам основно моя за оформяне на торта да я стегне

# 23
  • Мнения: 2 556
Аз само за пример го дадох, наистина е доста скъпичък Simple Smile Не знам откъде мога да си намеря цял набор от тавички, че то всяка рецепта за торта е за различна големина, искам да си взема 12 см, 18 см, 20 см и 22-23 см, но да са от една серия, а не някакъв сбирщайн. Търсих в нета, ни не можах да открия всички размери от една серия. Вие може ли да ми препоръчате някой магазин, където евентуално да има?

# 24
  • Пловдив
  • Мнения: 14 602
Препоръчайте ми бързо тесто за пица...дето мога довечера да го приготвя.
Мислех си за бърканата пица, че не иска втасване...?

# 25
  • Мнения: 3 432
https://www.supichka.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0 … D0%B0%D0%BD%D0%B0

Правих мъфини по тази рецепта. Станаха твърди и натиклени, сбити. Аз ли нещо сбърках или рецептата иска корекция?

# 26
  • София
  • Мнения: 2 110
Всяко тесто втасва много по-бързо ако се замеси с топла вода.
Когато всичко приготвям вечер е по тази рецепта:
400 гр. брашно
280 мл.топла вода
7 гр. мая суха или прясна според указанията за това количество брашно
щипка захар, сол, 3-4 супени лъжици зехтин
Замесеното тесто втасва за около 15 минути. Разпределям в 3 тави за пица и правя тънки блатове, отгоре каквато плънка съм решила, сос, подправки.
Пека на 3 нива едновременно, за 20 минути на 220 градуса.

# 27
  • Мнения: 13 684
https://www.supichka.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0 … D0%B0%D0%BD%D0%B0

Правих мъфини по тази рецепта. Станаха твърди и натиклени, сбити. Аз ли нещо сбърках или рецептата иска корекция?

Точно по тая рецепта не съм правила, но по рецептата на кафе със сметана стават чудесни.
Ето рецептата и в темата за мъфини.

# 28
  • Мнения: 2 556
https://www.supichka.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0 … D0%B0%D0%BD%D0%B0

Правих мъфини по тази рецепта. Станаха твърди и натиклени, сбити. Аз ли нещо сбърках или рецептата иска корекция?

Според мен си е такава рецептата... С тази заквасена сметана предполагам тестото става доста гъсто. Както няма и мазнина... Е, другия вариант е ти да си попрекалила малко с брашното или нещо печенето да се е объркало, но дори и да не е така, аз не бих очаквала от тази рецепта да се получат пухкави, въздушни мъфини. А иначе аз пък ги обичам точно така - плътни и сбити, а не да са като кекс

# 29
  • София
  • Мнения: 9 112

https://old.bg-mamma.com/?topic=1104474.msg38733505#msg38733505
За съфорумката, която питаше за листата за зелеви сарми - може и в микровълнова да ги задушиш, но захлупени, защото се изсушават.

Общи условия

Активация на акаунт