За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 31 135
  • 739
  •   1
Отговори
# 60
  • София
  • Мнения: 10 901
И аз разчиствайки фризера намерих цял пакет замразени череши от миналата година, за сладкиш предполагам е най-добре да се размразят и отцедят, нали? И да ви помоля за рецепта, ще съм ви много благодарна! Blush

Погледни тази рецепта: Вишнева торта *Наслаждение*.

# 61
  • Мнения: 14 115
Вчера правих кекс със замразени череши. Овалях черешите в брашно и ги сложих точно преди да пъхна кекса да се пече. Не съм ги размразявала предварително.

# 62
  • София
  • Мнения: 11 727
Имам сладковишни, дали ще станат за вишновка? Може да сложа малко по-малко захар, защото не са толкова кисели като вишните.
Ще се получи разкошна вишновка.

И аз разчиствайки фризера намерих цял пакет замразени череши от миналата година, за сладкиш предполагам е най-добре да се размразят и отцедят, нали? И да ви помоля за рецепта, ще съм ви много благодарна! Blush
https://recepti.gotvach.bg/r-123843-Маслен_английски_черешов_пай

https://recepti.gotvach.bg/r-124071-Черешова_панакота

https://recepti.gotvach.bg/r-24571-Вишнев_маслен_пай

https://recepti.gotvach.bg/r-53395-Фруктова_пица - може да е изцяло с череши

https://recepti.gotvach.bg/r-58236-Торта_Шварцвалд

https://recepti.gotvach.bg/r-60286-Старомоден_оризов_пудинг_с_черешова_заливка

https://recepti.gotvach.bg/r-67010-Френско_черешово_клафути

https://recepti.gotvach.bg/r-72177-Решетъчен_пай_с_горски_плодове

https://recepti.gotvach.bg/r-76026-Шарено_шоколадово_брауни_с_череши

https://recepti.gotvach.bg/r-75341-Торта_Шварцвалд_в_купа_(Black_Forest_Trifle)

https://recepti.gotvach.bg/r-78628-Руло_Шварцвалд_(Black_Forest)

Последна редакция: пн, 27 май 2019, 14:33 от marchеva14

# 63
  • София-Младост
  • Мнения: 23 363
Още един въпрос, че забравих...ако ползвам кафява вместо бяла захар...ок е нали? Правила съм до сега само с бяла  знам резултата, но се замислих ако я сменя...

# 64
  • Мнения: 18 619
Имам череши, мисля в кутии  да съхраня малко в камерата на хладилника, надявам се да не получат мирис от други продукти като са в кутия.Греша         ли?Малко или повече да рискувам е  въпросът.Втори въпрос, колко могат да траят така замразени.

# 65
  • Мнения: 39 478
Тесто за лаваш хляб. Да го пека или на тиган? Видях и двата варианта в рецептите.

# 66
  • София
  • Мнения: 11 727
Още един въпрос, че забравих...ако ползвам кафява вместо бяла захар...ок е нали? Правила съм до сега само с бяла  знам резултата, но се замислих ако я сменя...
Ми........ не знам, бих ползвала бяла захар.

Имам череши, мисля в кутии  да съхраня малко в камерата на хладилника, надявам се да не получат мирис от други продукти като са в кутия.Греша         ли?Малко или повече да рискувам е  въпросът.Втори въпрос, колко могат да траят така замразени.
Замразявам череши всяка година, няма начин да поемат аромат от друг продукт, те са замразени. Срок на годност..... колкото си искам, но основно ги замразявам сега за зимата, също и малини, ягоди, боровинки и всякакви подобни дребни плодове.

# 67
  • Мнения: 2 776
Боряна, само да споделя как замразявам плодове. В тава застлана с найлон или фолио нареждам плодовете на един ред, да не са скупчени на камарки, прибирам във фризера. След около 12 часа прехвърлям в торбичка, че не заема много място, става  и в кутия, няма значение.
Съхранявала съм и повече от година
И аз не размразявам плодовете, когато ги слагам в кекс, мъфини.... проблем не е имало.

# 68
  • Мнения: 322
Много благодаря за рецептите за черешите! Единственото което правя аз е да махна предварително костилките на черешите. Иначе ги слагам в пликове и направо във фризера

# 69
  • Русе
  • Мнения: 5 219
И аз разчиствайки фризера намерих цял пакет замразени череши от миналата година, за сладкиш предполагам е най-добре да се размразят и отцедят, нали? И да ви помоля за рецепта, ще съм ви много благодарна! Blush

https://ipeychev9.blogspot.com/2014/05/blog-post_25.html


https://ipeychev9.blogspot.com/2018/07/blog-post.html


https://ipeychev9.blogspot.com/2014/05/blog-post_9.html

# 70
  • Мнения: 5 142
Извара с печен патлаждан дали е подходяща комбинация за салата? Вместо печени чушки...

# 71
  • Мнения: 18 619
Боряна, само да споделя как замразявам плодове. В тава застлана с найлон или фолио нареждам плодовете на един ред, да не са скупчени на камарки, прибирам във фризера. След около 12 часа прехвърлям в торбичка, че не заема много място, става  и в кутия, няма значение.
Съхранявала съм и повече от година
И аз не размразявам плодовете, когато ги слагам в кекс, мъфини.... проблем не е имало.
Мерси много ,знаех си че има идеи да се замразят и после да се вземат лесно, дори малини не биха се смазали.Много благодаря пак.

# 72
  • Варна
  • Мнения: 728
Здравейте, моля за малко съвет. Не мога да разбера, защо последните два пъти когато се опитам да разтопя шоколад за глазура, се пресича и става отвратителна смес. Мазнината остава отгоре и не става еднородна смес с шоколада. Къде бъркам? Топя го в метален съд, който е сложен в тенджера с гореща вода, която не позволявам да заври. На 100гр шоколад слагам 80 гр масло. Преди се е получавало и съм заливала кексове,не знам защо сега така се пресича шоколада. Възможно ли е да от самия шоколад или  температурата ми нещо не е наред, или пък последователността - слагам ги едновременно маслото с шоколада?

# 73
  • Мнения: 1 953
И на мен ми се пресече веднъж, когато бързах. Водата не кипеше, но ктлона беше силен, а бях сложила съда с шоколад директно във водата. Най-сигурно е да не се потапя съда. Или слаб котлон.

# 74
  • София
  • Мнения: 2 298
Аз като топя шоколад слагам съдчето с шоколада - стъклено в тенджера с вода на слаб котлон. Доливам съвсем малко течна млечна сметана или ако нямам такава в момента, ползвам прясно мляко. Никога не съм добавяла масло, не ми се е пресичало.

Общи условия

Активация на акаунт