За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 31 024
  • 739
  •   1
Отговори
# 270
  • Sofia
  • Мнения: 26 379
Не стават точно като купените.
Сушила съм зимата на парното.

# 271
  • Мнения: 705
Мнения за тези тави https://www.aromashouse.com/index.php/bg/component/virtuemart/?p … mp;category_id=39
https://www.aromashouse.com/index.php/bg/component/virtuemart/?p … mp;category_id=39
http://www.aromashouse.com/components/com_virtuemart/shop_image/ … 58ac429ebb083.jpg
https://www.aromashouse.com/index.php/bg/component/virtuemart/?p … mp;category_id=39
 Изглеждат добре, но се чудя дали са качествени, в предвид ниските цени. Мама казва, че качествените съдове трябва да са тежки като ги хванеш, не са ли тешки са фалшиви. За това моля ако някой ги е ползвал, да сподели мнение

# 272
  • София
  • Мнения: 11 706
Мнения за тези тави
Скрит текст:
https://www.aromashouse.com/index.php/bg/component/virtuemart/?p … mp;category_id=39
https://www.aromashouse.com/index.php/bg/component/virtuemart/?p … mp;category_id=39
http://www.aromashouse.com/components/com_virtuemart/shop_image/ … 58ac429ebb083.jpg
https://www.aromashouse.com/index.php/bg/component/virtuemart/?p … mp;category_id=39
 Изглеждат добре, но се чудя дали са качествени, в предвид ниските цени. Мама казва, че качествените съдове трябва да са тежки като ги хванеш, не са ли тешки са фалшиви. За това моля ако някой ги е ползвал, да сподели мнение
Скрит текст:
Всичките форми за торти с ринг и падащо дъно са от АромаХаус, - няма такова удоволствие., също така и тавите за печене , тарт формите, форми за мъфини, пак се повтарям - няма такова удоволствие да се работи с тях.  Не зная от какъв материал са, но се мият изключително лесно, като детска игра е, не загарят, а ако се случи само с едно минаване на гъбата всичко пада, стават и за миялна. Голям разкош са, сега цената им е висока, но има защо.

# 273
  • Мнения: 631
Здравейте, прецака ми се формата за кекс. Оказа се, че имам няколко от алуминиево фолио, но никога не съм ползвала такива. Изпича ли се добре в тях, фолиото не изолира ли топлината от долу? И трябва да подмажа, нали?

# 274
  • Мнения: 705
Здравейте, прецака ми се формата за кекс. Оказа се, че имам няколко от алуминиево фолио, но никога не съм ползвала такива. Изпича ли се добре в тях, фолиото не изолира ли топлината от долу? И трябва да подмажа, нали?

Аз понякога използвам такива за торти, и слагам хартия, или олио. И после след изпичане вадиш, и изхвъляш формата. Но ако се ползва хартия, формата може да се ползва повече от веднъж

# 275
  • Мнения: 2 817
Здравейте! Понеже заговорихте за тави - вчера пекох едни картофи в почти новата ми тавичка Zenker и направо ги изгребвах заедно с покритието на тавата Grinning 
Кажете, моля, каква марка тавички да си взема?

# 276
  • Мнения: 631
ismailyk, благодаря. Ще пробвам, дано се изпече и от долу добре.

# 277
  • Мнения: 14 079
Пекох сладкиш в такава тавичка. Не съм слагала хартия, само намазних. Измих я внимателно (да не я продупча гледах) и я ползвах и втори път. След втория път я срязах при рязането на сладкиша, а можеше и трети път да я употребя. Joy Като се накисне с вода, много лесно се измива. И сладкишът се вади лесно.

# 278
  • Мнения: 22 867
Ооо, моята майка сигурно е шампион по многократно ползване на тавички и форми за еднократна употреба. С нейната пестеливост, направо......добре, че намирам начин да ги изхвърля, като предвидливо ѝ занеса нови, които уж не ми трябват, та......да не ги Фърлям. Mr. Green Стига да не са пробити, нищо им няма. Нейните дори са понамачкани, но тя си ги ползва, как ще хвърли добро нещо? Сладкиши, меса, всичко пече в такива. Ама аз я научих, купих ѝ за да не носи някъде по гости нейни съдове, после да ѝ ги връщат, обаче тя реши, че стават и за многократна употреба, та така...нищо им няма, ползвайте си ги! Simple Smile Peace

# 279
  • Мнения: 705
Ооо, моята майка сигурно е шампион по многократно ползване на тавички и форми за еднократна употреба. С нейната пестеливост, направо......добре, че намирам начин да ги изхвърля, като предвидливо ѝ занеса нови, които уж не ми трябват, та......да не ги Фърлям. Mr. Green Стига да не са пробити, нищо им няма. Нейните дори са понамачкани, но тя си ги ползва, как ще хвърли добро нещо? Сладкиши, меса, всичко пече в такива. Ама аз я научих, купих ѝ за да не носи някъде по гости нейни съдове, после да ѝ ги връщат, обаче тя реши, че стават и за многократна употреба, та така...нищо им няма, ползвайте си ги! Simple Smile Peace

Така е, наистина стават за гости, особено ако имате съседи като наши, каквото им дадеш никога не връщат, колко сервизи ми отидоха така

# 280
  • София
  • Мнения: 19 249
Мнения за тези тави https://www.aromashouse.com/index.php/bg/component/virtuemart/?p … mp;category_id=39
https://www.aromashouse.com/index.php/bg/component/virtuemart/?p … mp;category_id=39
http://www.aromashouse.com/components/com_virtuemart/shop_image/ … 58ac429ebb083.jpg
https://www.aromashouse.com/index.php/bg/component/virtuemart/?p … mp;category_id=39
 Изглеждат добре, но се чудя дали са качествени, в предвид ниските цени. Мама казва, че качествените съдове трябва да са тежки като ги хванеш, не са ли тешки са фалшиви. За това моля ако някой ги е ползвал, да сподели мнение
Някой по-назад ги похвали, дали не беше Марчева...
В последните 3-4 страници виж или потърси по дума, като дадеш печат

# 281
  • Мнения: 705
Благодаря. Марчева вече ми отговори. Но мен ме интересуваше, да не им се лющи покритието като на тефлоновите . Водят ги уж с незалепващо покритие, а в рецептите на wilton в YouTube, ги пръскат с спрей мазнина. Щом са с не залепващо покритие, защо тогава ги пръскат

# 282
  • София
  • Мнения: 3 022
Ще правя торта по тази рецепта https://receptite.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0%B0 … D0%B0%D1%80%D0%B0
но реших да правя с пресни плодове,та имате ли идея какво е количество на течност от консервата с която трябва да се залее желатина?

# 283
  • Мнения: 14 079
10 гр. желатин е за 500 мл. течност. Но тук е значително по-малко, ако приемем, че цялата консерва (с плодовете) е 400 мл. Аз бих сложила 150 мл., със сметаната - 250 мл., ще стегне добре. А и изварата като се разбие със захарта, ще се "втечни" малко.

# 284
  • Мнения: 5 998
Момичета, моля за препоръки!
Искам да направя торта с крем маскарпоне, крема сирене или заквасена сметана и т.н. (да не изброявам) и боровинково сладко, но имам колебания за блатовете.
Бели или какаови да са? Моля за рецепти и за двата варианта и съвети с какво да сиропирам.

И това ли е т.нар. "чийз крем", защото търся нещо такова като вкус?

Общи условия

Активация на акаунт