Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Фебрилен гърч

 • 804
 • 13
 •   1
Отговори
 • Razgrad
 • Мнения: 51
Здравейте!
Разгледах отгоре, отгоре старите теми, но реших да пусна и нова.
В рамките на месец и една седмица получаваме два гърча, а температурата е 38,5
Притесненията са ни, че може да е наследствено от таткото, защото той е бил с епилепсия, но не е имал припадъци,а само гърчове.
Бих искала да попитам за добър детски невролог, защото ние сме пт Разград, а тука специалисти никакви......за съжаление.
Също така исках да попитам колко време след гърч се прави ЕЕГ?

# 1
 • Велико Търново
 • Мнения: 964
Здравейте, най-добре е да посетите специалист в София. ЕЕГ е хубаво да се направи след около месец.

# 2
 • Razgrad
 • Мнения: 51
Здравейте, най-добре е да посетите специалист в София. ЕЕГ е хубаво да се направи след около месец.
Благодаря ви много!

# 3
 • Мнения: 5 252
Потърси си темите за епилепсия. Там със сигурност са давани координати на добри невролози. Търси в Гугъл, че тукашната търсачка не е много точна.

# 4
 • Sofia
 • Мнения: 291
Препоръчвам ти да отидете в София в Детската Педиатрия при Професор Литвиненко или Доц. Божилова (не съм сигурна тя дали е още там). Те се водят светилата в тази област въпреки, че аз лично след всичко си заведох детето и в чужбина на невролог (3 гърча, последния сложен (2 в рамките на 12 часа) и те бяха при 38 градуса температура). На нас не ни дадоха нищо превантивно да давам като има температура и много се ядосвам на това, но след последния гърч (и доктора в чужбина) до 6 г възраст и давах Диазепам при температура, за да съм сигурна, че няма да направи гърч. Това беше нашето решение, въпреки че докторите тука не сметнаха за нужно да изписват лекарства. Успех и задължително минете на 2-ро мнение.

# 5
 • Razgrad
 • Мнения: 51
При д-р Литвиненко няма свободни часове тази седмица, а на мен ни трябват преди 27.05.
Тогава заминаваме на операция в Сърбия и дотогава трябва да сме направили ЕЕГ.
Търсих във Варна, Бургас и съм много объркана вече.
Записах час за Събота при доктор Геновева Тачева мисля беше, ако не се лъжа.

# 6
 • Мнения: 2
Здравейте! Ние днес бяхме при доц. Петрова в Пловдив. Като отношение много ми допадна, внимателна е и обеснява подробно . Направи ни и ЕЕГ и цените са доста по ниски от другите специалисти. Не чекахме месец за час и си вдигна телефона още първия път ,в който и звъннах ! (ЗА РАЗЛИКА ОТ ИВАНОВ) !!

# 7
 • Видин
 • Мнения: 109
Привет! Писала съм доста по темата, но накратко. Дъщеря ми е с 3 гърча зад гърба си, като последния го направи преди почти 3 години, когато беше на 2 год. и 9мес. След няколко месеца навършва 6, не боледува толкова често и съответно температура вдига рядко. Но страхът след преживяното си остава сигурно завинаги. Та, пред мен се отваря един въпрос и нямаше да се сетя, ако не го бях прочела тук. На 6 години трябва да се направи ваксина. Има ли вероятност тази ваксина да отключи някой гърч?Нали уж след 6-тата година вероятността да се направи гърч е по-малка?

# 8
 • Мнения: 3
Здравейте, четох доста от коментсрите ви относно гърчовете и споделеният лош опит и спомен с тях.
Да споделя и моят не лек такъв. Синът ну е на 1г5м.Миналата седница правихме имунизация на сина ми(последната по календар), следващата била на 6г чак. Та така... 2 дни след това вдигна темоература, като достигна през нощта до 38.1,поне така измерихме с термометър под мишницата.  Сутринта стана темоературата  беше спаднала до 36 и нещо, но се събуди много раздразнен и с рев, успокои се след това и след около 10мин полупи гърча. Беше страшно, нв пеосължи много, а само няколко секунди, след това изпадна в безсъзнание, но до около 2 мин св съвзе сам. Обадихме се на бърза помощ, нищо особено не направиха, само го преслушаха и измериха температурата, казаха, че бил добре, ако искаме да отидем до сруга болница за второ мнение. Разбира се ние отидохме, пуснаха му изследвания и т.н. Беше се обезводнил от твмоературата, а той по принцип много течности приема. Направиха му ЕЕГ, като казаха след 2 седмици ново трябва да се направи и да се проследи пак дали всичко е наред.
Сано да вметна, че живеем в софия, звъняхме къде ли не, но всички са свобидни чак октомври. 
Посъветвайте ме при кого да запазим час. Успяхме единствено да намерим този месец свободен час за МБАЛ "здравето". Някой да има отзиви за там?
 Само да добавя, че ни изписаха диазепан 2мл, ако случайно някоха получи отново гърч 1мл ректално и при най малкото покачване на температурата  нуроген или панадол.
Притеснявам се, че при всяко вдигане на теноература ли ще е така... А и оше нешо само да добавя, че и зъб му е избил.

# 9
 • Велико Търново
 • Мнения: 964
Много странно , че няма часове. Ние правихме ЕЕГ преди месец в Детската клиника по неврология на 4ти км. Отидохме за преглед, но минахме и ЕЕГ без час. Няма да прави на всяка температура гърч, но за мен и това не беше успокоение, защото пък съм нон стоп на тръни. Дъщеря ми година и половина има между два гърча разлика като през това време е вдигала и много по-висока температура, ама да....според мен ако е генетично предразположен и няма друга симптоматика , ще го израсне и не се притеснявайте, че пак след 2 месеца ще може пак да се направи ЕЕГ. Каква терапия ви назначиха?


Да вметна-дъщеря ми направи гърч на 14 март, а ЕЕГ направихме чак в края на юни, заради пандемията...

# 10
 • Мнения: 3
ralito89, никой в рода ни не е имал гърчове.  А относно лекарствата единствено ни изписаха 1 амоула диазепам, която е 2мл и ако отново получи гърч 1мл да сложим в дупето.
Просто не мога да си обясня как стана този гърч, след като беше уж смъкнал температурата.
 И да, то при всяко вдигане ще сме на тръни, че да не дава Господ.
А зс часовете, наистина няма, а една лекарка ни ксьс, че трябвало в болница да ни приеме, че да ни направи ЕЕГ.

# 11
 • Велико Търново
 • Мнения: 964
Клиничната пътека за ЕЕГ е с планов прием в съответната болница, но може да си платите - така сторих аз. Имахме час за проф Божинова в Св.наум и тя ни изпрати на еег

# 12
 • Мнения: 3
Да, знам. Но беше категорична, че трабвало да ни приеме. Както и да е... За да не чакаме 2м и да не висим с дни по билниците запазихме в Токуда.
Само не знам дали ако е буден ще стои.
И още нещо... Дали трябва да се приемат лекарства, заради този гърч и ако да, дори и с прием има ли шанс пак да се случи?

# 13
 • Велико Търново
 • Мнения: 964
Ами ако се докаже, че има неврологичен проблем предполагам ще трябва да пие лекарства. При нас всичко е в норми и не приема нищо. Относно притеснението ви ще направи ли няма....и доктор според мен не може да ви гарантира

Общи условия

Активация на акаунт