Имаме си вече сърчица, чакаме ви ДЕКЕМВРИйски слънчица!

• 23 306
  • 734
  •   1
Отговори
# 615
Здравейте момичета,  радвам се че сте по разходки и всичко е наред, времето тези дни наистина беше много хубаво, имайте в предвид обаче, че слънцето вече е много силно и задължително крем със защита,преди да излезете,особено лицето,че може мн кофти петна да се получат.
Моето малко момиченце вчера получи слънчева алергия и цялата стана в едни червени петна, здравата ме уплаши. Заведох  я веднага на лекар, че много се притесних да не е някаква шарка, че аз нищо не съм карала и с всяка до тук все големи страхове бера, а за капак и децата нищо не са карали още и дето се вика всеки момент могат да донесат нещо от училище или детската,а то там почти постояно има я варицела, я скарлатина,. Сигурно звучи тъпо ама си отдъхнах малко,че не е шарка , ама и много ме хвана яд, че подцених слънцето и се стигна до тук.
Аз иначе съм добре, гаденето отмина, сега се плаша малко с апетита, т.е. не толкова че ям, а че ми се ядат определени неща. Умирам за пастет, почти нищо друго не ми се яде, само пастет мога да ям. Моя мъж ми се кара че бил боклук, поне да вземем да си направим домашен. Ама откакто стана топло и с двете деца след работа сме навън да играят и готвенето и чистенето на къщата ми се струват толкова трудна и измаряща задача. Просто след целия ден съм супер изморена и само искам да легна на дивана и заспивам още в 9.
 За крампи моя доктор ме предупреди за магнезий, също ако имам и някакви болки в корема веднага да взема прахчета за устата( деспорал май бяха).  
Оле как сте с паметта, аз след трета бременност вече се чувствам като малоумна, постоянно забравям, говоря нещо и думите ми бягат, направо е ужас!
В декатлон мисля също съм виждала бански за бременни. Аз с моите кг в момента, пък особено след 2 месеца не знам дали ще имам смелостта да се съблека по бански Flushed. Иначе планирам децата да са целия август на морето при баба си, но аз може би само за 2 седмици ще отида, да ги заведа и да ги взема. Сега само се чудя как да организирам транспорта и дали ще се престраша да пътувам сама с тях. не за друго ама много мрънкат в колата. А мъжа ми няма да може да остане цяла седмица,та ако сме с него ще трябва да се огранича до 2-3 дни само, а не ми се иска.

Последна редакция: пн, 10 юни 2019, 12:55 от babybu

# 616
И аз не съм карала шарка и изпадам в ужас само като се сетя. Последния път доктора ме успокои, че само рубеолата е опасна за бременни, но по-принцип се боледува основно от варицела и скарлатина. Дано ни пропуснат докато сме бременни

# 617
Момичета, здравейте! Днес явно всички сте по разходки, щом никой не пише Simple Smile
Аз имам един странен въпрос - какви бански смятате да носите това лято, цял или половинки? аз съм в чуденка какъв да си купя

Този си купих аз миналата година и седи страхотно,точно като на модела,а аз не съм като нея чак така слаба. Цената беше 68 лв.Но има доста сайтове и с по-евтини ,а дори и с по-скъпи.Аз за по седмица само в годината нямаше смисъл да си купувам по-скъп.

Другарската среща в събота мина добре.Осен доста силната музика,всичко беше суперзнадявам се да не е станало нещо на бебето от нея.Прибрахме се късно,но на другия ден си почивах и поспахме и целия спедобяд и си се чувствам добре.Днес ми е последния ден от трети месец Simple Smile

Хубава нова седмица,дами! Simple Smile 🌹

Последна редакция: пн, 10 юни 2019, 13:04 от Irina Jolie 616216

# 618
Здравейте, момичета! Радвам се, че всички сте добре и сте настроени на вълна море и почивка. Аз също мисля да ходя на българското Черноморие, но в края на август. Не съм купувала бански, ще го мисля като наближи какъв да купя.

Имам обаче пак едно питане. В момента съм точно 13 седмица, правих БХС, но не съм правила фетална морфология. Та, тя задължителна ли е, кога точно се прави? Четох в интернет, някъде пише, че се прави до 13с., другаде че е от 16гс., обърках се съвсем. Притеснявам се, че ще изпусна някое важно изследване, но пък следящия ме лекар нищо не е казвал за ФМ. Вие правили ли сте вече, къде и каква е цената, ?

# 619
MGFEH, не е задължителна ФМ. Щом си правила БХС, лекарят ти е измерил бебето и нухалната транслуценция, така че за момента е достатъчно. После през 19-23 г.с. има още една ФМ, но тя вече е задължителна. И накрая има още една късна през 30-32 г.с.

За цената от някакъв център:

''Фетална Морфология 3/4D 20-23 г.с. - 120 лв. (включва безплатно скрининг за преждевременно раждане)''

Сигурно навсякъде е около тази сума.

Момичета, дайте съвет за разни болки - имам главоболие цял ден, кръстът продължава да ме боли, коремът ме боли и особено като се изправям и след като се изпишкам, лекарят каза никакви хапчета Sad вие как се справяте с това?

# 620
За корема аз пия Но-шпа, а за глава Аналгин. Аналгинът само в крайни случаи де. За кръст и аз искам да знам какво е позволено. Имам дискова херния, която ми се появи от честото носене на тежкия батко и очаквам скоро да започне да ме боли

Сега се сетих и за масаж на главата. Мен почти винаги ме отпуска като имам главоболие. Виж в интернет как се прави и юрни близките да те масажират Simple Smile

Последна редакция: пн, 10 юни 2019, 14:40 от AnMary

# 621
Имам едно странно питане Simple Smile По принцип не е хубаво човек да се стиска ,когато му се ходи до малка нужда,но понякога толкова много клиенти се струпват,и когато няма кой да ме замести или да наглежда,просто се налага да се постига как известно време,докато отида.Това пречи ли на бебето по някакъв начин,понеже съм се притеснила .Иначе нищо не ме боли и преди това и след това,но ако някой знае дали има някаква връзка едното с другото ще се радвам да ми каже.Благодаря!

# 622
Пухтулка, честито за двете моми!
Добре дошла новото мамче.

Имам странно питане - я ми кажете сега, 4тия месец от кога започва - 13та навършена седмица, или 14та? Grin
Нещо не съм много наясно с тези седмици и дни.

# 623
Ирина, не мисля, че едното има нещо общо с другото. Simple Smile
Марти, в 4ти месец си откакто влезнала в 14та седмица. За мен 13г.с. + 1 ден вече значи, че си в 14тата (приключила е 13тата и си подкарала 14). АГ още на първия ми преглед ми каза, че така е правилно и и за мен е най-логично. Но на всеки май по различен начин му го обясняват😁

# 624
T.e вече трябва да съм в 4ти месец, йухуу. Grin Мерси, меченце.

# 625
Пухтулка, честито за двете моми!
Добре дошла новото мамче.

Имам странно питане - я ми кажете сега, 4тия месец от кога започва - 13та навършена седмица, или 14та? Grin
Нещо не съм много наясно с тези седмици и дни.

Здравейте, от това което съм чела 4 месец започва от 14 г.с.
13+съответните дни си е 13 седмица и след това започва 14. Поне така ми го изчисляват на мен.

# 626
Да, точно това е. Но навсякъде чета, че 14та седмица е 13+1. На мен не ми звучи логично, но явно си е така.

# 627
Според приложението на лекарят ми съм в 15 седмица, а реално са 14 г.с. и 2 дни, така че е както Беърчето обяснява.

Зависи дали го гледаме по календарни или лунарни месеци, но по календарни (по-лесно ми е на мен):

– 4 календарен месец – 14 до 17  гестационна седмица

Още 2 седмици и ще съм в петия, уаууу Grinning шокирах се..

# 628
Аз пък по всички сайтове за майчинство пета,че 4ти месец започва от 13та седмица.И навсякъде там се води,че един месец от бременността е 4 седмици по 7 дни.И днес като четох за 13 седмица ,в статията пише-Честито,вече сте в четвърти месец и т.н.Явно се смята по много различни начини.Аз като отида в четвъртък на преглед ще видя на мен как ще ми го кажат лекарите. Simple Smile

# 629
Здравейте, момичета!
Сега си получих резултатите от БХС. И при мен всичко е наред, слава Богу. Само че ми е излязъл повишен риск за прееклампсия. Изписаха ми да пия аспирин 150 мг. На вас аспирин изписвали ли са? Аз бях чувала, че не се препоръчва при бременност, но докторът каза, че ако бил вреден нямало да ми го изпише. Ще се радвам да споделите вашия опит с аспирин по време на бременност. 😊

Общи условия

Активация на акаунт