Малък Сечко е далече, мъничко е още февруарското човече...

• 15 282
  • 295
  •   1
Отговори
# 195
Яяя, колко нмого сте пописали. Аз се включих само веднъж в миналата тема и виждам, че сте ме пропуснали в списъка с термините. Моят е 06.02.2006г. Регистрираха ме в Шейново на 01.07.2006г. Дадоха ми лист за изследвания чак за 02.08.2006г. А последния ми ехограф беше на 21.06.2006г. Започнах да се чудя дали не минава доста време преди следващият преглед. Иначе се чуствам добре горе долу.
Виждам, че сте засегнали темата с казването в службата. На мен лично казването по принцип ми е проблем, незнам защо. Когато събрахме нашите за да им кажем, не можах....направи го мъжа ми. Незнам как ще ви прозвучи, но се стъписах. А по принцип от суеверие исках да изчакам преди да казвам на близки и приятели и в работата. Сега като се сетя как трябва да кажа и ми се свива от вътре, незнам защо така.
Иначе и аз съм много уморена, много храни не ми се ядат, които преди обичах. И съм се психясала съвсем. Положението е страшно, дано по- бързо отмине.
За тези неща се сещам сега.
Искам да кажа на всички момичета, които имат някакви притеснения, да мислят позитивно, да се опитат (знам, че е трудно) да не се стресират излишно и с усмивка да победят хормоните, дето ни тресат ужасно.

# 196
Мен ме е хванала една бремелинска деменция(така ли се казва newsm78) и забравям ли забравям  ooooh! Направо...........  Whistling При вас има ли го този момент? Тъпото е, че другите още не са взели навътре това, че съм бременна и ме мислят за разсеяна(е, аз съм си) и мързелива( Thinking и това е вярно...). И да, така е, ама не мога да се боря с хормоните..... и мързела си  Mr. Green

# 197
Днес за първи път от седмица успях да се нахраня като хората и сега така ме мъчи гастрита, че едва стоя. Място не мога да си намеря и хапче не смея да пия. Май ми остава да търпя и да се гърча. Sad Някой да има идея за стомаха ми ? Sad

# 198
  • offshore & overseas
wish, не се тревожи! И аз съм така. По принцип стомахът ни се е изнежил предишните дни/сидмици и сега при всяко хранене ще ни прави сечено  smile3518 Да имаш повече газове, че и отвреме на време киселини си е част от симптоматика на бременността (киселините са уж по-късно, но много момичета се оплакват отсега и се чудят дали е нормално). Това, което можеш да направиш е да полежиш известно време, докато храната се слегне, образно казано, и дразненето/болката отшуми. Ако това не е достатъчно ефективно, потърси съвет в женската консултация (ако вече ходиш, щото аз още не съм започнала -- ще се записвам в края на юли). Може и гинеколога да попиташ, въпреки че не би трябвало да е компетентен в гастро областта.  doctor
Хайде, дано се оправиш по-скоро!  newsm10

# 199
Здравейте и от мен,най-после! 4естито на вси4ки о4акващи бебоци през Февруари!

Искам да ви попитам,дали има някоя от вас,която пие Утрогестан за кисти? На ултразвука ,докато установяваха бременността ми,ми откриха и киста.
И така ,сега си пия Утрогестана,но съм на първата опаковка-колко време се пие?
В листовката пише,4е не се препоръ4ва "употребата" по време на 2ро и 3то тримесе4ие?
Ина4е си пия фолиевата киселина и от в4ера витамини Pre-natal на Jamieson.

Последна редакция: нд, 16 юли 2006, 11:20 от pepeliashka

# 200
  • offshore & overseas
pepeliashka, аз пия Utrogestan, но не заради киста, а заради намалено производство на прогестерон. Съветвам те да не четеш листовката, защото там пише какви ли не щуротии. Ще го пиеш докогато каже доки, а ако се съмняваш в този, потърси мнение и от друг специалист  newsm10. Между другото, аз съм от онези хаховци, които не могат да пият лекарство, ако не прочетат всичко, което някога е писано за него.  newsm08 Та ще ти кажа, че доста изчетох за този хормонален препарат, но накрая взех, че се успокоих и го пия без да мисля. За сведение, в БГ листовката пише едно, а във френско-английската друго (само веднъж открих такава в опаковката). И един съвет от мен -- ако много ти се гади или получиш някой/и от другите нежелани ефекти, започни да го прилагаш вагинално. Аз не го правя, но казват, че:
1. Така ефектът се засилвал и
2. Можеш да избегнеш нежеланото гадене, акне и другите неприятности. newsm78

# 201
Аз с листовките много се забавлявам,особено като е превод.Няма да ти казвам ,какви бисери има на опаковката на витамините... #2gunfireВ4ера с аптекарката умряхме от смях! 100% не го пише на оригиналната листовка!

# 202
Ето ме и мен отново. Аз си се чудих за разни неща и се питам кога се взима вагинален секрет и задължително ли се прави или...? Аз тук прочетох за него и се чудех защо в консултацията никой не ми каза за това.  
Иначе днес е хубав ден и ви пожелавам приятни емоции и спокойствие.
До скоро!

# 203
Cvetelinka чела съм, че вагинален секрет се взима задължително на прегледа през първото тримесечие за установяване на гъбички и евентуални други възпаления на пикочно-половата система. А те естествено не са желателни. Така като гледам в коя седмица си вече би трябвало да се направи. Попитай за това изследване лекарите. До скоро.

# 204
Много сте писали момичета  Wink
Докато изчета всичко и забравих половината, нещо ми изневерява паметта Mr. Green

Цветелинка с първата бременност при регистрирането на бременността не са ми вземали вагинален секрет. Само кръв и урина, за васерман и там другите му истории. А сега все още не съм се регистрирала при личния лекар, само при гинеколога ходя на частно, но тази седмица като отида ще разбера къде ще ме пратят, че то с тези лекари и тази каса е една объркация..., не можеш да ги разбереш кое е платено , кое безплатно , кое по желание, кое -задължително.

Никита и аз все налитам на биричка, та чак ме е срам Embarassed

Black angel и на мен много ми се спи. Като ме отреже отраз и удрям на бюрото в офиса по една 10 минутна дрямка LaughingДобре, че вече повечето колеги знаят и не ми се налага да обяснявам защо дремя.

Таня , когато бях бременна със сина ми, като имах назначен ехограф ходих със съпруга си и беше голямо вълнение.Сега все още не сме ходили заедно. Но понататък мисля да взема сина си , че нещо идеята за бебето не му е много -близка , то да си призная и аз още не мога да свикна  Laughing, нищо че излезе упорито бебе-правихме го близо година Crazy

Меги, а ти не се отчайвай. Има една приказка " Не си мисли това, което не искаш да ти се случи " . Лекарите грешат и то за жалост в последно време - твърде често.

# 205
Искам да питам нещо аз. Къде и как се регистрира бременността и длъжна ли съм ?
Понеже аз ходя на частно при моя доктор и той не работи с касата, така че не съм уведомила личната си лекарка! Какво следва да направя? Какъв е реда?

# 206
Добро утро на всички
голямо писане за два дена сте изписали Simple Smile
едвам смогнах да прочета
На мен гинеколожката ми направи картон ама работи с здравната каса
Не знам как седи въпроса при часните лекари
утре съм на гинеколог и се надявам пак да ми видят бебчо на видеозон ама май много ще стане до сега са ме гледали вече 3 пъти не знам ан колко имам право?

# 207
Добро утро на всички
голямо писане за два дена сте изписали Simple Smile
едвам смогнах да прочета
На мен гинеколожката ми направи картон ама работи с здравната каса
Не знам как седи въпроса при часните лекари
утре съм на гинеколог и се надявам пак да ми видят бебчо на видеозон ама май много ще стане до сега са ме гледали вече 3 пъти не знам ан колко имам право?
Аз се убедих, че имаш право на толкова безплатни ехографа, колкото лекарят ти сам си прецени  newsm78. По принцип имаш право на 2 от здравната каса - един за установяване на бремеността и един преди разждането.  Моят гинеколог така ми каза и ми намекна, че може да ме гледа и всеки ден - стига да си плащам ! Кумицата ми пък беше при друг лекар, който  всеки път я гледаше и не й взимаше пари - така че зависи на какъв човек попаднеш!

# 208
Добро утро на всички кандидат мами!!! Party Преди малко бях на женска консултация за първи път в Шейново. Мисля, че мина много добре и сме  с точен размер за 8 седмица, дадоха ми час след един месец. Сега съм в очакване, малко съм притеснена и искам всичко да ми бъде наред baby_neutral. Иначе гаденето продължава, чувствам се като сънливец - непрекъснато се прозявам и ми се спи, редовно си взимам фолиевата киселина 3Х1, абе направо съм отличничка Blush. потвърдиха ми ,че термина живот и здраве ще бъде на 27 февруари, ами за сега е това от мен Peace

# 209
... редовно си взимам фолиевата киселина 3Х1...
Ама защо толкова много. Доктора ли каза така? Аз пия по едно хапче на ден и доктора каза, че е напълно достатъчно, защото другото така или иначе се изхвърля с урината!

Общи условия

Активация на акаунт