СМГ "Паисий Хилендарски" - тема 11

• 87 020
  • 847
  •   1
Отговори
# 150
Поканеният кандидат е уведомен за всички подробности по телефона. В СМГ времето се цени и никой не очаква цяло лято родителите да следят сайта им. Съобщението е за сеирджиите около Маркарян. 😉

# 151
Иха! СМГ не са безпогрешни, не е нужно да бъдат издигани в култ. Прекрасно училище, но градивна критика не вреди. А следващият кандидат докога да рефрешва, за да разбере този преди него дали се е записал? Или и на него му звънят по телефона? Разговорът по телефон е по-времеемък от допълване на едно изречение в направено съобщение.
В темата за АК има един татко, който по същия начин брани училището. Ми само лоша услуга им правите. Никой не вярва на захаросани приказки, че всичко е безпогрешно и безпроблемно и затова тръгват слухове от шушукания. Голям праз, че едно съобщение не е написано като хората. Вижда се реакцията и следващият път е ясно, както друг път е било. Това е нормалният подход.

# 152
Няма нужда никой да рефрешва, откакто СМГ прави подбор (а доколкото знам така е и в други училища), при всяко освободило се място до 15.09., звънят на получилия право да го заеме. Следващият също ще получи обаждане, ако и когато се освободи място. Не е задължително 164 да не се запише, за да поканят 165. Може друго дете да се отпише и да го поканят. Така е и с 4, 5, 6... класиране след 7 клас. Та не е необходимо цяло лято да се виси на сайта, ако дете добие право да се запише, ще намерят начин лично да го уведомят. Съобщението е информативно за дебнещите СМГ.

# 153
От 7те, които поканиха, никой не сподели да са му звъннали. Граничните се чудеха дали да тичат да се записват.
Просто в ситуация, в която хората са чувствителни, добре е всички тези съобщения да се пишат ясно. Така мисля аз.

# 154
Градивната критика, Мария, не се занимава с дреболии, а адресира основните проблеми.
Съобщаването на резервата, че е приета ли ви е най-големият зор?
Когато принципите на приема са сбъркани, няма смисъл да гледате под лупа спазването на регламента.
Не ви тревожи, че селекцията ви е през НВО, а ви притесняват няколкото парашутиста в клас...

# 155
От 7те, които поканиха, никой не сподели да са му звъннали. Граничните се чудеха дали да тичат да се записват.
Просто в ситуация, в която хората са чувствителни, добре е всички тези съобщения да се пишат ясно. Така мисля аз.
Става дума за единични освободени места след 2-ро класиране. Другото основно нещо, на което се държи в СМГ е мисленето. По всяко време и на всички нива. Та в този смисъл родител, който не може да изброи 7 човека под чертата и се чуди дали да тича... Няма да е голяма загуба за училището😉

Последна редакция: нд, 07 юли 2019, 11:53 от Warwick

# 156
Училището избира родителите, така ли Simple Smile.

Просто се чудя дали така ще информират и относно това как се справят децата, например, но ще разберем.

# 157
  • В офиса
Пунктуално, Ежко, в случая иде реч за приема след 5-и клас, който не е по НВО. Иначе съм съгласна, че една от борбите на СМГ трябва да е за самостоятелен изпит след 7-ми клас. Както и съм съгласна, че обявяването на резервата не е кой знае какъв проблем. За мен е добър подходът телефонно обаждане. Ако и на сайта обявата е пълна е още по-хубаво, но ми се вижда дребно нещо това.

# 158
Нищо не избират, децата се класират с резултати. С родителите е на късмет. Уведомяването как се справят е по регламентирания начин - с оценки, отсъствия и бележки в дневник и бележник, както във всички училища. Не знам какви очаквания имате.
Тинки, задължиха СМГ в балообразуването за 5 клас да се вземат и резултатите от онова смешно НВО в 4 клас.

# 159
Градивната критика, Мария, не се занимава с дреболии, а адресира основните проблеми.
Когато принципите на приема са сбъркани, няма смисъл да гледате под лупа спазването на регламента.
Не ви тревожи, че селекцията ви е през НВО, а ви притесняват няколкото парашутиста в клас...
Така е, всичко е следствие от тотално сбъркани неща  - новия директор на СМГ, новия правосъден министър Дани.
Самочувствието на незбележимото човече, внезапно поставено на недостижим  дори в мечтите му пост, без да има капацитета дори на охраната.

# 160
  • в страната на чудесата
Ежко, НВО в 4 клас е смешно, но въобще не е определящо за прием. Участва с малка тежест.
Аз мисля, че смг бяха достатъчно прозрачни. Да не търсим телето под този вол. Парашутистите не влизат с машинации по класирането, а с необходимите обаждания и процедури след това. Пак ще кажа, че те са проблем на приетите, а не на останалите под чертата.

# 161
Така е, всичко е следствие от тотално сбъркани неща  - новия директор на СМГ, новия правосъден министър Дани.
Самочувствието на незбележимото човече, внезапно поставено на недостижим  дори в мечтите му пост, без да има капацитета дори на охраната.
Не познавам министъра, но за директора на СМГ си в огромна заблуда.

# 162
  • В офиса
Новият директор на СМГ е едно от най-адекватните неща, които са ставали с училището напоследък. Дано да запази хъса си и да наложи съвременната си визия - стъпка по стъпка. Не му е леко, много кресливи родители има, много наслоени проблеми. Аз честно си казвам, че с директор А. Стоянов СМГ никога не ни е била реална опция, а сега и второто ми дете твърдо гледа натам (ама ще трябва да се понапъне с НВО БЕЛ за да влезе)

# 163
Новият директор на СМГ е едно от най-адекватните неща, които са ставали с училището напоследък. Дано да запази хъса си и да наложи съвременната си визия - стъпка по стъпка. Не му е леко, много кресливи родители има, много наслоени проблеми. Аз честно си казвам, че с директор А. Стоянов СМГ никога не ни е била реална опция, а сега и второто ми дете твърдо гледа натам (ама ще трябва да се понапъне с НВО БЕЛ за да влезе)
Бихте ли го подкрепили с примери.

# 164
Тинки, за съжаление д-р Тонев е временно изпълняващ длъжността, докато Стоянов съди СМГ. Да се надяваме да реши да се яви и да спечели конкурса за директор, който РУО ще обяви. ✌Ако може да се озаптят малко дребнавите кресливи родители, поне докато мине избора, ще е супер. А дано, ама надали 😟

Общи условия

Активация на акаунт