СМГ "Паисий Хилендарски" - тема 11

• 87 496
  • 847
  •   1
Отговори
# 165
Тинки, за съжаление д-р Тонев е временно изпълняващ длъжността, докато Стоянов съди СМГ. Да се надяваме да реши да се яви и да спечели конкурса за директор, който РУО ще обяви. ✌Ако може да се озаптят малко дребнавите кресливи родители, поне докато мине избора, ще е супер. А дано, ама надали 😟
Понеже подхванахте темата за новия директор , та в тзаи връзка ще може ли малко светлина относно визията му  и малките стъпки, които е изпълнил до момента?

# 166
Нарояването на критична маса кресливи родители, Тинки, е пряк резултат от невъзможността на СМГ да запази предишната си идентичност при сегашните условия. И личността на директора играе незначителна роля в този смисъл.
Виж приватизирането на летните подготвителни курсове беше поредният сериозен удар. Едновременно върху качеството на подбора в четвърти клас, мотивацията на преподавателите по математика и върху един значителен финансов резерв, позволяващ на СМГ някаква възможност за маневриране.

# 167
Не разбирам как си позволявате да наричате някого "кресливи родители"? Чухте някъде някого да крещи? Къде?
Аз си казах, че е дребнаво моето за съобщението, но това са дребни обратни връзки, които са лесно оправими и не виждам защо да се оставят да се трупат, като могат да се чистят.
Ежко, кои са "летните" подготвителни курсове?

# 168
Нарояването на критична маса кресливи родители, Тинки, е пряк резултат от невъзможността на СМГ да запази предишната си идентичност при сегашните условия. И личността на директора играе незначителна роля в този смисъл.
Виж приватизирането на летните подготвителни курсове беше поредният сериозен удар. Едновременно върху качеството на подбора в четвърти клас, мотивацията на преподавателите по математика и върху един значителен финансов резерв, позволяващ на СМГ някаква възможност за маневриране.
Коя е тази "предишна идентичност"? Колко предишна? Защото за последните 10г начинът на подбор за 5 и 8 клас не е променян. Приемат се децата с най-високи резултати на ОМТ+състезания/НВО. Не знам кои летни курсове са приватизирани. Учителите по математика, на които им се работи, са достатъчно финансово мотивирани. Водят скъпоплатени курсове, за които няма места. Не знам друго общинско училище да отдава такава голяма част под наем, от което получава един "значителен финансов резерв". В последните години училището е санирано и ремонтирано. Накъде да маневрира и защо, че не разбрах?

# 169
  • София
Ежко, НВО в 4 клас е смешно, но въобще не е определящо за прием. Участва с малка тежест.
Изобщо не участва с малка тежест тази година! Цели 12 % от бала определя.
Давам и реален пример. Детето, което към момента е първото неприето /номер 165/, щеше да влезе още на първо класиране, ако НВО беше, като миналата година, смятано 20 макс. А дали ще дочака изобщо, не се знае със сигурност.

# 170
Тинки, за съжаление д-р Тонев е временно изпълняващ длъжността, докато Стоянов съди СМГ. Да се надяваме да реши да се яви и да спечели конкурса за директор, който РУО ще обяви. ✌Ако може да се озаптят малко дребнавите кресливи родители, поне докато мине избора, ще е супер. А дано, ама надали 😟

Warwick, ще благоволите ли да информирате "кресливите родители"  относно вижданията на  новия(временен) директор, каква точно е роднинската му връзка с Кастрева, какви са най-големите му предишни успехи/неуспехи, в кои училища и какви малки стъпки е предприел до момента?

# 171
  • в страната на чудесата
Всеки е племенник на някого...
Това не го прави непременно лош Simple Smile

# 172
А за догодина се говори, че няма да има НВО по ЧП и ЧО.В такъв случай ще се взима успеха от НВО по БЕЛ и Математика ли?

# 173
Само по мат се взима.
Това за 164-тото дете не е точно така, освен, ако не довиждам нещо аз. А и 85 т на нво в 4ти клас...Това са поне две сгрешени задачи. Но, да, по-големи е тежестта на нво, но пък повечето деца са си изкарали по 100т, така че.. няма значение.

Последна редакция: нд, 07 юли 2019, 14:49 от Windekind

# 174
А за догодина се говори, че няма да има НВО по ЧП и ЧО.В такъв случай ще се взима успеха от НБО по БЕЛ и Математика ли?

Няма такава промяна в наредбата и най-вероятно ще си ги има тези нво. Но това е без значение, защото в балообразуването влиза само нво по математика. Уви, тази година наистина му предадоха неочаквано голяма тежест, при все, че формулата и формулировките на коеф. бяха същите като за предния набор.

Аз също се интересувам от малките стъпки и каква е "съвременната визия", която е наложил директорът. Аз лично не разбрах какво ново има тази година освен табелата знаме (на мен лично не ми харесва как стои на жълтата фасада, но да речем, че това е въпрос на вкус) и ЕД, който не се попълва (поне в нашия клас).
Доколкото ми е известно парите от наем могат да се харчат само за материални подобрения, не и за състезания. Ако някой знае дали е така със сигурност, нека пише. А размерът на наема е съгласно правилата на СОС за извънкласни дейности, не зная какъв "значителен финансов резерв" е това. Може и да е.

# 175

Warwick, ще благоволите ли да информирате "кресливите родители"  относно вижданията на  новия(временен) директор, каква точно е роднинската му връзка с Кастрева...
Еее, това е информация за Маркарян и селски седянки. Много подценяваш родителите от СМГ Wink

# 176

Warwick, ще благоволите ли да информирате "кресливите родители"  относно вижданията на  новия(временен) директор, каква точно е роднинската му връзка с Кастрева, какви са най-големите му предишни успехи/неуспехи, в кои училища и какви малки стъпки е предприел до момента?
Относно визионерството на ВРИД Тонев можем да съдим по делата Му! Той, като един  съвременен възрожденец, уши байряка и му сложи знака.  Също така, устоя на "кресливите родители" недоволни от преподавателя по БЕЛ Иванов и запази една от иконите на СМГ! 

# 177
Да уточня, че не визирам нито Мария, нито Тинки като пиша "кресливи родители".

# 178
А за догодина се говори, че няма да има НВО по ЧП и ЧО.В такъв случай ще се взима успеха от НБО по БЕЛ и Математика ли?

Няма такава промяна в наредбата и най-вероятно ще си ги има тези нво. Но това е без значение, защото в балообразуването влиза само нво по математика. Уви, тази година наистина му предадоха неочаквано голяма тежест, при все, че формулата и формулировките на коеф. бяха същите като за предния набор.

.
Благодаря!Аз останах с впечатление, че няма да има НВО по ЧП и ЧО  Sad.

# 179
Всеки е племенник на някого...
Това не го прави непременно лош Simple Smile
ЗАКОН ЗА ПРЕДОТВРАТЯВАНЕ И УСТАНОВЯВАНЕ НА КОНФЛИКТ НА ИНТЕРЕСИ
Чл. 2. (1) Конфликт на интереси възниква, когато лице, заемащо публична длъжност, има частен интерес, който може да повлияе върху безпристрастното и обективното изпълнение на правомощията или задълженията му по служба.

Общи условия

Активация на акаунт