Страсти – градините в София, кампания 2019/2020 - тема 3

• 44 473
  • 722
  •   1
Отговори
# 645

Благодаря! Засега сме втори от 4 чакащи, при обявени две места. Имаме 15 точки, а първото дете - 16. Това впрочем, ако не се добавя точка от СК, откъде се получава? Ако има брат/сестра в същата ясла/градина? Надеждата ми е, че ще се доредим и няма да се появи друго дете с повече точки от нас или колкото нас. Първо желание ни е, живея в квартала откакто съм се родила... Извинявам се, че Ви занимавам, но цялата история е адски... стресираща.

В моя квартал има дете с 20 точки в х3 опашката (едната може и да от посещение на ясла, не съм сигурна), така че си следете децата на опашката и ако ще изпаднете се преориентирайте към друга градина, макар и да не е градината пред блока. Повечето точки се получават от комбинация със социални критерии.

# 646
В нашия район няма друга ясла със свободни места за ХЗ за набор 2018... Дано има късмет детето!

# 647
Дечицата с хз удивително намаляха, откакто въведоха изискване за телк. Преди бяха 1/3, че и повече от всяка група, срамно. Задължително кандидатствайте и в съседните райони, деца с хз вече почти няма. Успех и здраве!

В нашия район няма друга ясла със свободни места за ХЗ за набор 2018... Дано има късмет детето!

# 648
Дечицата с хз удивително намаляха, откакто въведоха изискване за телк. Преди бяха 1/3, че и повече от всяка група, срамно. Задължително кандидатствайте и в съседните райони, деца с хз вече почти няма. Успех и здраве!

Да, вярно е това. Като гледам бройките в набори 2014, 2015, 2016 са по 10-13 деца в група... Наистина е срамно да се злоупотребява с това точно. Никога не бих шмекерувала точно със здраве и то на собственото си дете. Но хора всякакви... Благодаря за пожеланията! Simple Smile

# 649
Те и Телк изкрават не ги мислите. Имало някакви ТЕЛКове с по 10% увреденост.

# 650
Някой знае ли кога бройките от ХЗ се прехвърлят в общите?
В градината, която искам има 4 места без желаещи.

# 651
  • София
Доколкото разбрах от "Въпроси и отговори", незаетите, от деца с ХЗ, места ще се прехвърлят на второ класиране. А ако местата за деца със СК за повече-ще ги прехвърлят още на първо.

# 652
  • София
Мисля, че грешите за ХЗ. Доколкото знам се прехвърлят септември-октомври. Ето я информацията от въпроси и отговори. Пише, че след първото класиране си стоят отделно ХЗ и общите.

# 653
Прехвърлянето на х3 на текущите класирания не беше ли конкретно за миналата година? Тогава заради въвеждането на телковете май решиха да изчакат. За тази година дали пак ще е така наистина?

# 654
Интересно ми е да, защото това са 4ри места, за които няма чакащи реално. Предполагам.преди септември едва ли ще ги пуснат към общите. Да, ако чакат някакво решение, то сега пък няма как да стане предполагам.

# 655
Моята дъщеря е с ТЕЛК, за първо желание е с 17 точки, многодетно семейство сме. За 20 точки чак не знам как се получават. Аз бях решила да кандидатстваме тази година,  но се отказах свалих желанията от системата. Догодина ще я пускам, но като гледам може и при нас да няма много възможности за Хз, ако се наложи няма да пиша телка и само по социален. Така ще се нареди и по общия ред, а с хз - не.

# 656
Септември има ли класиране и кога са следващите класирания, в случай че сега не ни приемат.

# 657
Ама тези телк не са ли различни от телк за инвалидност? Едното ми дете през 2017 го приеха с протокол от лкк, за бронх.астма. Радвам се че не се наложи телк, което въведоха следващата година, и досега се чудя щяхме ли да се вредим. Детето е лежало 4 пъти по болници, и досега прави пристъпи и е на терапия, макар че не го считам за инвалид и има голяма вероятност (50%) да израсте това.. ..

[/b]quote author=malinkap link=topic=1117416.msg40694111#msg40694111 date=1588741738]
Те и Телк изкрават не ги мислите. Имало някакви ТЕЛКове с по 10% увреденост.
[/quote]

# 658
  • СОФИЯ
Незаетите свободни места от опашките за СОП и ХЗ ще се прехвърлят към свободните места по общ ред след решение на РГ, за което ще се публикува новина.
Това е от въпроси и отговори. Свободните места се прехвърлят не по-рано от м.септември, поне до сега беше така. След първото голямо класиране вероятно ще насрочат заседание на РГ, предполагам че има и доста натрупани заявления. Последното заседание беше на 28.01.

# 659
Здравейте, отдавна чета темата и сега имам следния казус.... Имам син на 2г9м и досега не сме приети в детска градина/ясла. В момента съм бременна и съм в 45дни болничен преди раждане. Към момента на класиранията може би няма да съм родила...Сега при кандидатстване за септември какво трябва да отбележа, работещ или отпуск за отглеждане. Според мен трябва да е работещ, но така ли е?

Общи условия

Активация на акаунт