Перилни препарати и омекотители – 58

• 54 975
  • 724
  •   1
Отговори
# 495
Мале , а аз си мисля , че купувам хубави “ немски “ прахове ! Ужас ! Добре , че ме светнахте

# 496
Нашите бебешки дрехи също са на HM , купила съм и няколко комплекта на Caramel.
За сега нямам проблем, а повечето са ми в тъмно, наситено синичко.
Пера си ги на бебешката програма и 40 градуса с Персил сензитив.
А нашите дрехи вече пера само с Ариел прах и гел, спрях употребата на Персил след като смениха формулата.

# 497
Мале , а аз си мисля , че купувам хубави “ немски “ прахове ! Ужас ! Добре , че ме светнахте
На първа страничка в темата има една таблица с класовете на праховете в различните държави, според производителя.
И аз навремето, когато децата ми бяха малки, купувах само от веригите магазини и гледах етикетите да могат да се перат на 60 градуса или в най-лошия случай на 40 градуса. Не, че имам нещо против българските фирмои, но те нямат никакъв стандарт за нищо: взема се някакъв си плат, обагрен с бог знае какво, шие се нещо, на което му се разшиват кривите шевове, пуска боя, разтяга се по ширина и т.н, а парите са даже повече отколкото, ако ида да купя в някоя верига.

# 498
И какво не му е наред на Зеолита в Денкмит праха?

# 499
  • оттам, откъдето започва България
Да и на next са наистина добри ! Бяхме ги изцапали доста едни бодита изпраха се без проблем на високи градуси и нито се разпънаха нито избеляха!

Ти не написа ли по-напред, че переш на 30 градуса?

Йоко, сподели какво те притеснява зеолитът.

# 500
Да в началото перях на високи градуси и имахме дрешки на next и в последствие започнах да купувам и други дрехи и като видях какво се случва с тях започнах на 30 ! Винаги съм мислила , че на много високи градуси пера и за това ги развалям , а не че самите материи не са толкова качествени!
Макар , че като материи и цветове не са мръднали не ги харесвам като модели ! Така че ще мисля вариант

Последна редакция: вт, 16 юли 2019, 01:05 от Не се сърди, човече

# 501
Пера всичко бебешко на минимум 40 градуса, хавлии и чаршафи на 60 градуса, на програма памук и винаги с допълнително плакнене + плюс още едно след това. Нямам нищо свито , избеляло , захабено за две години и половина , като ползвам и сушилня. Ползвам Персил Сензитив, от няколко месеца пера и с Формил сензитив - прах и течен, като ги комбинирам.

Бях писала за един Био прах, слагам му пак състава, ако Гес и се занимава или някой друг , който разбира да си изкаже мнението за състава му : Растителен сапун от зехтин от 5 до 15%; морска нейодирана сол - от 15 до 30%; хранителна сода бикарбонат - от 15 до 30%; бяла хума каолин - над 30%; лимонена киселина - по-малко от 5%.  - Изпрах на малката силно измърсени дрехи, без никакво предварително третиране и се изпраха, също и мазни петна от моя рокля. Като цяло съм доволна, но цената е висока, няма избелители и се чудя дали тази хума няма да направи слой по тръбите.

# 502
Погледни го от добрата страна: като си бетонираш пералнята, поне ще си купиш нова и модерна.

# 503
  • Варна
Здравейте! До сега ползвах прах за пране Савекс, като за по незамърсени дрехи ползвам течно Омо. Сега един познат е донесъл прахове от Турция - Ариел и Персил. Кой от тях ще ме посъветвате да взема. Благодаря предварително!

# 504
# 505
И аз съм за Персил☝

# 506
Турските прахове много избелват дрехите.

# 507
Аз заредих стария Персил от дм днес.
За цветно и бяло.

# 508
Имам 5кг прах персил за цветно и се чудя какво да го правя.. проверих му годността, уж е ок,  а втори път излизат дрехи.. все едно поляти с белина на места.. ? Много странно, за първи път ми се случва. . А ползвам Персил от 6-7 години и все от едно и също място го купувам.. самият прах стои като леко овлажнен, не знам направо..? 

# 509
  • оттам, откъдето започва България
Ако се съмняваш, че петната са от влажността, слагай праха в мерителна чашка, разбъркай го с топла вода и при прането в барабана на пералнята. Аз вече така процедирам с праховете. С Персил пера цветното и аз.

Общи условия

Активация на акаунт