Слънцезащита 2019 - IV

• 60 442
  • 761
  •   1
Отговори
# 690
  • Пловдив
Загледала съм точно този , тонирания на Апивита , с него бързо ли лъсвате?

не
Мисля че има прополис в него - буквално ми залепва за лицето и не мърда и не лъщи
Уникален Е

# 691

не
Мисля че има прополис в него - буквално ми залепва за лицето и не мърда и не лъщи
Уникален Е
След слънцезащитния на Медик 8 и този на филорга, поръчах този на Апивита. С цвят ползвам на Биодерма.Странното е тук, че не дава опция за избор на нюанс?

# 692

не
Уникален Е
След слънцезащитния на Медик 8 и този на филорга, поръчах този на Апивита. С цвят ползвам на Биодерма.Странното е тук, че не дава опция за избор на нюанс?
Благодаря на мама Галя , ще го пробвам тогава.Мисля,че е в един цвят. Откъде го поръчвате , че не го намирам нещо онлайн в гръцките аптеки от които си купувам.

# 693
Имам един малко странен въпрос. Корейските слънцезащити по-добре ли пазят от европейските и американските? Говоря за 50+  фактор, няма значение химични или физични филтри. Някой има ли база за сравнение или наблюдение от собствен опит?
Моята кожа е много податлива на слънчеви петна, зимата ги избелвам, лятото се появяват въпреки слънцезащитата която ползвам. Пробвала съм повечето аптечни слънцезащити, няколко американски и няма сигурна за мен на 100%. Склонна съм да тествам нещо корейско, но освен няколко други продукта, нямам никакъв опит с техните слънцезащити... Навремето имах мостри на Shiseido, доста мазна и лъскава ми ставаше кожата и не я купих (много тежка консистенция ми се видя за смесената ми кожа). Коя корейска марка да погледна за добра и сигурна слънцезащита, цената няма значение?
В момента ползвам Lancaster 50+, много приятна за ползване, но наскоро ми излезе ново малко петънце без да съм се излагала на пряко и дълго слънце. Може би проблема е в серума с вит.С, който ползвам в момента и май ще трябва да спирам с него и всички киселини и ретинол... Лоша работа....Grinning

# 694
Имам един малко странен въпрос. Корейските слънцезащити по-добре ли пазят от европейските и американските? Говоря за 50+  фактор, няма значение химични или физични филтри. Някой има ли база за сравнение или наблюдение от собствен опит?
Моята кожа е много податлива на слънчеви петна, зимата ги избелвам, лятото се появяват въпреки слънцезащитата която ползвам. Пробвала съм повечето аптечни слънцезащити, няколко американски и няма сигурна за мен на 100%. Склонна съм да тествам нещо корейско, но освен няколко други продукта, нямам никакъв опит с техните слънцезащити... Навремето имах мостри на Shiseido, доста мазна и лъскава ми ставаше кожата и не я купих (много тежка консистенция ми се видя за смесената ми кожа). Коя корейска марка да погледна за добра и сигурна слънцезащита, цената няма значение?
В момента ползвам Lancaster 50+, много приятна за ползване, но наскоро ми излезе ново малко петънце без да съм се излагала на пряко и дълго слънце. Може би проблема е в серума с вит.С, който ползвам в момента и май ще трябва да спирам с него и всички киселини и ретинол... Лоша работа....Grinning
Евентуално витамин С и киселини само вечер. За ретинола е ясно. Принципно слънцезащитата трябва да се нанася на два-три часа, тоест, ако сте я нанесли сутрин, ако наобед излезете, трябва да я подновите.Някои хора продължават с процедурите и през лятото, явно е индивидуално и всеки трябва да намери собствено решение.

# 695
Имам един малко странен въпрос. Корейските слънцезащити по-добре ли пазят от европейските и американските? Говоря за 50+  фактор, няма значение химични или физични филтри. Някой има ли база за сравнение или наблюдение от собствен опит?
Аз имам опит. Не намирам разлика в самата защита, предпочитам азиатските слънцезащити по други причини (по-безопасна и иновативна формула дори в ниския ценови клас, по-богата гама от консистенции и т.н.). Но аз съм много стриктна в подновяването, чак до фанатичност, освен това съм и млада, и може би не съм най-точният човек за мнение.

И като споменах за добър състав, имам флуида за чувствителна кожа фактор 50 на Sundance и за мен си е перла сред дрогерийните spf -  прекрасен състав, без бял слой, силно хидратираща, неароматизирана. Идеална за смесената ми кожа. Да, оставя лек, сочен завършек, който може да отблъсне несвикналите, но аз съм свикнала с него от азиатската козметика и даже го предпочитам. Доволна съм. Ето ви една безопасна слънцезащита за няма и 10 лв. 👍

# 696
Здравейте! А този как ви се струва, със смесена кожа съм, ползвам Скинорен, досега само вечер, но вече планирам и сутрин, а отгоре това. Също така колко трябва да изчакам след Скинорена да сложа слънцезащитата и още един вече глупав въпрос по колко трябва да слагам:

Здравейте, подновявам питането си...ще съм много благодарна за мнение.

# 697
В никакъв случай не ползвай скинорен сутрин, два поста над твоя се обсъжда ползването на киселини през лятото.

# 698
Скинорен само вечер през топлите месеци.

# 699
  • Пловдив
Може ли са помоля за снимка на флуида от ДМ?

# 700
А какво е оптималното количество слънцезащита...споменах вече каква съм си взела?

# 701
Колкото повече, толкова по-добре. Зависи от крема и консистенцията. Но ако е много тънък слой не предпазва. Аз си слагам по една точка колкото грахово зърно на челото, бузите, носа, брадичката и разнасям. Слагам и още ако кремът е по-гъст.

# 702
  • Пловдив

не
Уникален Е
Благодаря на мама Галя , ще го пробвам тогава.Мисля,че е в един цвят. Откъде го поръчвате , че не го намирам нещо онлайн в гръцките аптеки от които си купувам.

последно от Аптека Промахон https://www.aptekapromahon.com/ - но от дълго време нещо не мога да си влезна в профила там

# 703
Може ли са помоля за снимка на флуида от ДМ?

# 704
Миналата година бях с , имам още малко, но поръчах някакъв мист на Ла рош позе. Звучеше добре по описание, да видим.

Общи условия

Активация на акаунт