Чернобил НВО

• 32 747
  • 736
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Мен Чернобил не ми е мерак, елем сега и след сериала още по-малко,дрънчат ми думите на Легасов че атомите променят ДНК-то завинаги, тааа хайде не. Ама имам си друга мечта- Северна Корея. Ама пусто никога няма да получа виза за САЩ ако имам печат от С. Корея.

# 241
Момичета,помогнете ми да сваля книгата на телефона. Цъкам на линковете,но нищо не става. Трябва акаунт в dox ли,какво ли?
Само натисни бутона изтегли.
https://dox.abv.bg/download?id=c99c8703a3
Ако можеш да четеш pdf файлове от телефона, след свалянето ще можеш да го четеш спокойно. Ако не трябва да инсталираш приложение. Ще ти свърши работа Adobe Acrobat reader или PDF reader.

Последна редакция: пн, 03 юни 2019, 06:16 от Анонимен

# 242
Ами така е, да, но пък достатъчно други хора са си умряло в мъки. А е можело да са по малко
А колко са пострадалите. Съвсем отделен въпрос
И до ден днешен.
Затова не ми харесва модата с посещенията и едно леко...подценяване на последствията...да идем да видим, модно е, ето, хората са си живи и здрави, бабите си живеят там ...направо пропагандата си е свършила работата, всичко е супер, опасност няма.
То е ясно, че мачът е свирен и каквото било било, тепърва няма как да не дишаме и ядем и да се пазим, ама и да се бутане зорлем там...чак снимки от реактора....ми мерси. Подобно любопитство ми е извратено и болно. Колкото и да подкрепям свободата и правата на хората.

В случая не е мода, вярвай ми. Тя просто обича приключенията и го е направила от съвсем други подбуди, но не и за да се "изфука" че е била там.
П.П. Бях забравила да сложа линк към пътеписа, добавих го.

# 243
  • Mostly in my mind
На мен като фотограф би ми било много интересно да го посетя. Да се запечата, да се види, да се помни.

# 244
Личното ми мнение е, че това не е приключение, и за мен е нелепо. Наличието на награда ептен
След сериала ще почнат още повече хора да се мъкнат там. Да бяха учени, желаещи като Мари Кюри да обогатят света със знания...
Както и да е, това си е лично моето мнение
Света трябва да помни, и тази, и други трагедии, за да може да не ги повтаря. Гледайки снощи епизода у дома, всички до един, даже и децата, се съгласихме, че не дай Боже стане ли нещо у нашенската, точно така ще се мотаят и чудят. Па и по други места...съгласна съм и с уредничката от музея, именно политическия строй там е довел до тази трагедия, но и е позволил да се справят с нея, като просто пращат хора, хора, хора...всичко на ръка... а хората днес влизат за сеир, че и пари дават за това, но колко ли биха влязли за да гасят, копаят и т.н. докато въздухът свети...

# 245
На хората им е любопитно, апокалипсиса привлича, особено ако е безопасен и контролиран, аз не виждам нищо лошо....
Ето истинската история на водолазите https://www.msn.com/en-au/news/australia/the-true-story-of-chern … ACep7T?li=AAgfYrC

# 246
Да си призная, и на мен ми се зароди подобна идея...за посещение. Явно под въздействие на изгледаните истории.
Не че ще я осъществя де...ама ме обсеби тоя Чернобил...

# 247
  • Майна Сити
Гледайки снощи епизода у дома, всички до един, даже и децата, се съгласихме, че не дай Боже стане ли нещо у нашенската, точно така ще се мотаят и чудят. Па и по други места...

Няма начин да скрият вече гръмнал АЕЦ. Живеем в ерата на достъпен интернет. То даже лайф стрийм ще се пусне как точно гърми...

Иначе разказът много ми хареса. Точно така и аз бих го написала, с малка доза черен хумор. Еми темерут съм си  Mr. Green

# 248
Вчера имах спор със свекър ми, който е отявлен русофил 😖 Кълне се човека, че няма как да е човешка грешка, братушките не грешат, не лъжат, не скриват нищо. Атентат било 😒 Толкова глупости за кратко време не бях чувала никога.

# 249
Вчера имах спор със свекър ми, който е отявлен русофил 😖 Кълне се човека, че няма как да е човешка грешка, братушките не грешат, не лъжат, не скриват нищо. Атентат било 😒 Толкова глупости за кратко време не бях чувала никога.
Ооо ,на свекъра ми съпругата е от украйна.Те не са виновни,другите държави пратили агент,за да ги злепоставят.Чак толкова опасно не било,и тя яла плодове,че не ги и мила.И докарала до тия години.

# 250

Няколко поколения са възпитани в това да вярват, че руснаците са непогрешими. Не му се сърди.
Аз съм живяла в онова време, вярно съм била дете, но помня промиването на мозъци.
Истината е, че грешки се случват навсякъде, където има човешко участие. Въпросът е какво правим след това?
Това например с немския робот беше ужасно. За да се изкарат непогрешими не са им казали истинските нива на радиация и това струваше изпращането на хора, млади мъже в най-радиоактивната зона.

# 251
Света трябва да помни, и тази, и други трагедии, за да може да не ги повтаря. Гледайки снощи епизода у дома, всички до един, даже и децата, се съгласихме, че не дай Боже стане ли нещо у нашенската, точно така ще се мотаят и чудят.
Абсолютно! Това ми се върти в главата от епизод 1,че то 80% е като България от архитектура до манталитет...сега не е ли така ? Замислете се колко много управляващите си чешат егото вместо да мислят за народа, а да не говорим и колко са некомпетентни.
От нета е, но отразява реалността напълно
Скрит текст:

# 252
  • Другата България
Най-страшното за мен е факта, че всичко това е могло да бъде избегнато и предотвратено.
10/десет!/ години преди това е имало индикации и факти за проблеми с реактори от този тип. Достатъчно време, за да реагират, да се опитат да поправят нещата, да помислят за сигурността на хората, не само руските.
Но не, всичко е засекретено, неглижирано, задраскано с черен химикал, пъхнато в някой шкаф да събира прахоляк и животът си е продължил. До 26 април. Sad
За всичко обвинявам системата, "другарите", партията и онова специфично съзнание....

# 253
Мерси,tonynette,успях,даже четох снощи за Люси и бебчето. Много гадно е описано,нищо общо с филма. 😔
Изгледах вчера и всичките четири епизода.
Дано има и втори сезон,интересно ми е много.
Била съм на 2 годинки и нямам спомени.

# 254
Обичах, какво се е случило в Козлодуй и кога е било това?

Общи условия

Активация на акаунт