Чернобил НВО

• 32 715
  • 736
  •   1
Отговори
# 420
О, чак като го написа, се сетих...даже го казаха, че под земята са защитени, два пъти го гледах...но не съм разбрала
Благодаря!
Ами ето, даже добро са им направили, като са ги арестували...още по-противни ми стават...колко хора пратиха да надникат и "не вярваха", ама се скриха...

# 421
Намерих го този мост в гугъл мапс, на 2,5 км е от реактора. Сигурно посоката на вятъра е била към него. Вижда се новият саркофаг.

https://www.google.com/maps/@51.3949833,30.0695379,3a,75y,114.2h … e11!7i7680!8i3840

# 422
Сериалът „Чернобил” накара Кремъл да се срамува

Винаги съм смятала, че американците не могат да филмират руска класика например. Като Война и Мир, Престъпление и наказание и т.н. Но с Чернобил са се справили блестящо, въпреки дребните несъответствия като дограмите и т.н. Това са прекалено маловажни неща. Но ето, че цензурата в Русия си казва думата. Даже щели да снимат филм, в който се вижда как американски диверсанти са виновни...
Цитат
Статията завършва с посочването на причината продържавните руски медии да търсят недостатъци на „Чернобил”. Това е срамът, че „за подвизите на ликвидаторите разказва американският канал HBO, а не ние самите”. Разбира се, във връзка с Чернобил Кремъл има още много основания за срам – преди аварията, когато се случва и след нея.

# 423
Е не...дори сега, след толкова време...това си било тяхна работа, и как така някой ги засрамва??? При положение, че целият сериал набляга на ликвидаторите, те са центъра на сериала?! Причините за експлозията са почти бегло засегнати, много по-обективно и леко, отколкото заслужават!

# 424
Кой ги засрамва? Мълчаха ли? Мълчаха! България разбра ли, че е яла радиоактивни марули? Разбра след месеци. Не били мълчали, айде бе... И сега агент на ЦРУ виновен. Ми и така да е - кое е попречило да се уведоми Европа?

# 425
Едва днес намерих сили след трикратно спиране, да доизгледам първа серия.
Не знам кога ще мога да гледам останалите. Хванал ме е за гърлото и не ме пуска. Музиката допълнително ми действаше като удар с парен чук в корема.
Аз като Merri_An бях на военно обучение тогава. Лазехме си по полянките като стой та гледай. 24 г по-късно тялото  ми сдаде багажа и щитовидната жлеза нададе вой. Още си влача оттогава проблемите.
Сега живея на 50 км по въздуха до една френска порутена АЕЦ, за която се борим от Германия и Люксембург да я затворят. Който знае къде се намира Шенген - на 20 км от него е Катеном. Имаме йодни таблетки в къщи, казала съм на децата, че трябва да изгледат сериала, а самите те преживяха доста сериозно катастрофата с Фукушима и коментарите с баща им за Чернобил.
Мъжът ми помни как са го спирали да излиза навън, защото са знаели всичко и са следили по новините.
Също като Диаволо мисля, че това е минисериала на годината и ще отнесе доста награди.

# 426
Дъщеря ми не можа да го изгледа, а аз гледах първите серии на части. Чела съм и части от книгата, за Люси и други, и затова ми беше още по-трудно да започна да гледам. Въпреки това смятам,че не са прекалили с драмата. Не понасям и физика, повечето неща обикновено са ми непонятни. Е, обясняват всичко около реактора много добре. Макар че е 18+, малкия гледа с мен. Въздейства му, определено.

# 427
И моите синове са го изгледали. С мъжът ми много сме им разказвали за абсурдите на онова време, но те гледаха неразбиращо и клатеха глави. Снощи малкият ми син каза - "Мамо, чак сега схванах какво сте имали предвид, когато ни разказвахте за вашите времена." Тоя сериал доказва, че нищо не става от комунистическия режим."

И мнение на Скротума за Чернобил. Грам хейт, ура!

https://cinemascrotum.wordpress.com/2019/06/05/%d1%87%d0%b5%d1%8 … %d0%bb-chernobyl/

# 428
  • Другата България
Цитат
Приключенското криминале с международен заговор и офицер от КГБ, който се бори с американски шпиони, трябва да подмени историята за героите-ликвидатори.
Shocked Crazy doh #Shocked newsm61
Нямам думи просто....

# 429
Даже щели да снимат филм, в който се вижда как американски диверсанти са виновни...

Ако заснемат подобно нещо адски ще се изложат пред света, но пък маса руснаци ще повярват в тази версия.

# 430
Даже щели да снимат филм, в който се вижда как американски диверсанти са виновни...

Ако заснемат подобно нещо адски ще се изложат пред света, но пък маса руснаци ще повярват в тази версия.

А, и българи също.  Peace

# 431
Merri_An, едва сега ти отговарям, защото исках да намеря този момент във видеото - да, с фанта са разреждали спирта. Или с пъепсе Rolling Eyes. Чудих се какво е второто - ами пепси ooooh! Това не са оригиналните напитки, а съветски имитации. Можеш да чуеш - след 28-та мин. Преди това казва за червено вино - чувам "каберне", но нямали. 

https://www.youtube.com/watch?v=lr17B9FIqhA&app=desktop

Руснаците много крадяха от Запада или копираха. Преди двайсетина години руски сайтове, чатове бяха изцяло копирани от американски. И пълни с вируси.

Изобщо не съм учудена от реакцията на путинските крепители. От няколко години антиамериканската истерия в Русия е по - силна даже от онази по време на Студената война. Комунистите са оперирани от чувството на срам, цялата им идеология е изградена на основата на лъжата за равенство и братство. Сериалът "Чернобил" показа истинските лица на тогавашната комунистическа върхушка, а сегашната реагира отрицателно на сериала, защото по нищо не се различава от онези промити мозъци, сътворили ядрения ад през 1986 г.
Няма по - голяма сила от изкуството, когато една истина трябва да живее. Каквото и да се е говорило досега за Чернобил, все е слабо, все е подминавано, все е игнорирано. Един сериал за пет часа направи това, което никой друг не успя за цели 33 години. Никой не може да отнеме успеха му, по никакъв начин. Най - малко - путинската клика.
Специално за България - вижте какъв интерес предизвика - към книги, други филми, документалистика, рецензии. Всеки зрител поиска да научи още и още подробности, да прочете спомени на останалите живи. Това е огромно постижение на екипа създал сериала.

# 432

Специално за България - вижте какъв интерес предизвика - към книги, други филми, документалистика, рецензии. Всеки зрител поиска да научи още и още подробности, да прочете спомени на останалите живи. Това е огромно постижение на екипа създал сериала.[/i][/color][/center]

Абсолютно вярно. Откакто гледам сериала, се ровя като диво прасе из разни сайтове за подробности. Сякаш всички бяхме забравили за Чернобил, а тоя сериал го изкара отново на показ с цялата му чудовищност.

# 433

За съжаление и българи.

Аз тогава участвах в републиканско състезание по военно. Част от съучениците ми отидоха на нормално военно, а една група тренирахме отделно през цялата учебна година и след това ходихме в Ямбол на републиканското. Една от дисциплините беше работа с дозиметър. Било е към края на май или началото на юни, защото си спомням, че местните ни носиха череши за замерване. По черешите дозиметъра не отчиташе нищо, но по тревата отчиташе, не големи стойности,  но си отчиташе.

Нещо, което не е точно по темата, но е близко и си заслужава да се прочете ако разбирате руски.

Цитат
На унылом, открытом всем ветрам островке у берегов Аральского моря сидят около сотни обезьян, которые привязаны к столбам, вытянувшимся длинными параллельными рядами чуть ли не до самого горизонта. Глухой хлопок нарушает тишину. Вдалеке взмывает в небо небольшой металлический шар, падает, вращаясь, пока не разлетается на осколки от последовавшего взрыва.

Над островом в точке взрыва на высоте примерно двадцати метров появляется густое облако дыма горчичного цвета. Прямо на глазах оно начинает расплываться, угрожающе подбираясь к тому месту, где находятся обезьяны. Увидев облако, животные в испуге начинают пронзительно кричать и метаться, натягивая удерживающие их привязи. Обезьяны пытаются спастись, прикрывая голову, пряча нос и рот. Но они уже обречены: вскоре они умрут.

На другом конце острова группа людей в специальных костюмах биологической защиты следит за происходящим в бинокли, делая записи. По прошествии нескольких часов они соберут обезьян, лежащих на земле и еще подающих признаки жизни, и отнесут их в клетки. Несколько дней за животными будут внимательно наблюдать, пока обезьяны не погибнут одна за другой: кто от сибирской язвы, кто от туляремии или лихорадки Ку, бруцеллеза, сапа или чумы.
https://www.litmir.me/br/?b=100861&p=1

# 434
Скрит текст:
И моите синове са го изгледали. С мъжът ми много сме им разказвали за абсурдите на онова време, но те гледаха неразбиращо и клатеха глави. Снощи малкият ми син каза - "Мамо, чак сега схванах какво сте имали предвид, когато ни разказвахте за вашите времена." Тоя сериал доказва, че нищо не става от комунистическия режим."

И мнение на Скротума за Чернобил. Грам хейт, ура!

https://cinemascrotum.wordpress.com/2019/06/05/%d1%87%d0%b5%d1%8 … %d0%bb-chernobyl/

Скротума винаги е безпощаден, а този път такива хвалебствия...

The_Third, благодаря за интересното четиво.

Общи условия

Активация на акаунт