Чернобил НВО

• 32 517
  • 736
  •   1
Отговори
# 60
  • Другата България
Именно, докато облакът отмине, няма да си навън, а вътре.
И не само това, и не само това...

# 61
  • оттам, откъдето започва България
Изгледах и трите серии на един дъх. Разтърсващо е. Очаквам да кажете, когато излязат и следващите.

# 62
  • София
Изгледах и трите серии на един дъх. Разтърсващо е. Очаквам да кажете, когато излязат и следващите.

Вторник излизат, остават още 2.

# 63
Аз помня. А питаш ли се защо? Ужасът на Чернобил никога няма да напусне нашето поколение ....
Е, представи си тогава каква щеше да е реакцията на хората, ако веднага беше съобщено за Чернобилската катастрофа. Нещо по-различно от това, което написах ли?
Може да се поровиш и за Кищимската авария, и за "атомния инцидент" в Three Mile Island. Или за масовата истерия, която беше покрай повредата на "Фламанвилл". Фукушима няма смисъл да я споменавам...
Просто може да е безчовечно на пръв поглед, но запазването инцидент от ядрен характер в тайна през първите няколко дни е най-правилното решение.

# 64
Ти сериозно ли? Нормално било?

Що за хора сте...изумена съм. Наистина ли го мислиш или просто се правиш на интересна...

Това са все едно 500 атомни бомби...

# 65
Аниш и аз се чудя къде ти е акъла. Значи на висшите другари може да бъде съобщено, но на другите - не? Ще повърна.

# 66
  • Другата България
Аз помня. А питаш ли се защо? Ужасът на Чернобил никога няма да напусне нашето поколение ....
Е, представи си тогава каква щеше да е реакцията на хората, ако веднага беше съобщено за Чернобилската катастрофа. Нещо по-различно от това, което написах ли?
Може да се поровиш и за Кищимската авария, и за "атомния инцидент" в Three Mile Island. Или за масовата истерия, която беше покрай повредата на "Фламанвилл". Фукушима няма смисъл да я споменавам...
Просто може да е безчовечно на пръв поглед, но запазването инцидент от ядрен характер в тайна през първите няколко дни е най-правилното решение.
Категорично не съм съгласна с мнението ти, написах вече защо. При стабилна държава и органи, които са на мястото си - имам предвид държавни органи за превенция и контрол, всичко може да стане и по цивилизован начин.
Както извозиха за часове населението на цял един град- Припят. Стана бързо и организирано. Без драми, масови безредици както ти предполагаш и никакви инциденти.
Освен това забравяш и нещо друго - тогава, в онези години важна и единствена беше ръководната роля на Партията. Щом Партията и другарите така са наредили, никой нямаше да се опълчи. Както е станало и там, в Чернобил. Примерите са много - и пожарникарите, и военните, и миньорите, и лекарите, и сестрите, и още...

# 67
Ти сериозно ли? Нормално било?

Що за хора сте...изумена съм. Наистина ли го мислиш или просто се правиш на интересна...

Това са все едно 500 атомни бомби...

Наясно съм, че няма да ме разбереш, но точно това е правилното решение. Жертвите от паниката ще са много повече, а съпътстващия хаос ще затрудни неимоверно (дори ще блокира) всякакви опити за профилактика на населението. Остави емоциите и мисли с разума си.

Merri_An , може да си колкото си искаш несъгласна, твое право е. Но не отчиташ факта, че аварията не беше в България и действията не са като при гръмнала в двора ти централа.

# 68
  • Другата България
Написах ти защо нямаше да е така.
Имаш право да не си съгласна.
Но мисли и ти с разум, а не с примери какво и къде е станало след падането на комунизма.
Тогава времената бяха други, не знам на колко години си и дали си живяла при оня режим. Аз съм и знам за какво говоря.

# 69
Мисля че си трол и няма смисъл да влизам в никаква дискусия с теб. Разумът ми го казва Wink

# 70
  • София
Някой назад беше споменал за деца стоящи на дъжд без чадъри! И това е ок за вас? За да спестим паника? За бога! Когато гръмна Челопечене, да не би да настана паника? Не, изчакаха инструкция, спокойно и я следваха. Сравнявам, защото беше подобна гледка на взрива на Чернобил, не беше никак приятно да се събудиш от трясък и да видиш гъба от взрив пред очите...

# 71
  • Другата България
Да, без чадъри, а мен и примера с децата с откъснатите цветя и отказа на "другарите" да ги вземат направо ме изпълва с ... Rage

# 72
  • оттам, откъдето започва България
Аз мисля, че по-скоро партийните лидери са виновни, защото не искаха да признаят реално случилото се и взеха неадекватни мерки.

# 73
  • Другата България
Merri_An , може да си колкото си искаш несъгласна, твое право е. Но не отчиташ факта, че аварията не беше в България и действията не са като при гръмнала в двора ти централа.
Това какво променя? До ден-два след аварията вече се е знаело за нея, достатъчно време имаше и да се информира населението, и да се отмени манифестацията, и да се вземат мерки.

# 74
Аз мисля, че по-скоро партийните лидери са виновни, защото не искаха да признаят реално случилото се и взеха неадекватни мерки.

Именно. Аз също.

Общи условия

Активация на акаунт