Чернобил НВО

• 32 681
  • 736
  •   1
Отговори
# 630
  • София
В статията нищо не пише за 6ти епизод. Според мен е фейк новина, защото историята е завършена с 5я епизод, особено на края с реалните данни и хора.

# 631
В статията нищо не пише за 6-ти епизод. Според мен е фейк новина, защото историята е завършена с 5я епизод, особено на края с реалните данни и хора.

Може и така да е. Всъщност сега се поразрових и открих, че относно епизодите има доста несъответствия. Но едно е факт, касетите в 1ви епизод на Легасов са 6, а разказват неговата  историята в 5. Вероятно и от там идват неточностите в броя епизоди и информацията в различните сайтове, включително в българските.

# 632
  • Mostly in my mind
Статията може да е фейк,  но в нея наистина пише 6. Simple Smile

# 633
Абсолютно навсякъде са си 5 епизода https://www.imdb.com/title/tt7366338/episodes?ref_=tt_ov_epl, тази статийка ви обърква, което е странно
Какво повече биха могли да покажат, освен евентуално филм за направата на сериала, костюми, места и т.н.

# 634
За живота след това може да е.

# 635
Погледнете статията е от месец март. Може тогава да са смятали да е от 6 епизода. Но са си 5 и няма повече. То не е и нужно според мен.

# 636
  • София
За живота след това може да е.
Всъщност би ми бил интересен един епизод и за живота след Чернобил. В книгата има много страховити истории за след това.

# 637
Радвам се, че свърши на 5 епизод. Не искам повече.

# 638
Тръпки ме побиха от сериала. Не че всички не знаем историята, но някак като си представиш по-реално какъв ужас са преживели тези хора наистина е разтърсващо.. .

Преди този сериал, почти нищо не знаех. Това, което съм чула отнякъде или ми е било разказано от родителите ми. ........................

Мислите ли, че руснаците биха направили такъв филм? Няма начин. Те докрай ще отричат истината. Навярно, след като е излязъл на екран този филм, са се опитали да спрат неговото излъчване.

Прочетете книгата "Чернобилска молитва" и тогава наистина ще се ужасите и ще ви бъде постоянно в главата ви историите на жертвите.

Прочети и темата отначало. Такъв филм руснаците отдавна са направили:
https://www.youtube.com/watch?v=eR3BvjwlK3I&t=9770s
С много добър каст, и също достоверен. И също разтърсващ! Но не е сниман през такъв подтискащ мрачен  филтър. О, да има и любов. за разкош.
Та някъде по назад в темата, го бяха дали и с бг субове.
Приятно гледане, ако все пак изтърпиш гадната руска реч. ooooh!

# 639
  • Mostly in my mind
Неразделни? Той всъщност не е ли украински?

# 640
Такъв филм руснаците отдавна са направили:

Украинците!

# 641
В главната роля Назаров, доколкото съм чела е заслужил артист на Русия.
И като ми кажат Украйна не е Русия... А украинската филмова школа е... украинска. Да!
Дрън дрън. Мда, мини сериалът е украински. Речта е руска в главните роли, руснаци. Две много далечни нации.
Пп друго исках да кажа.

Както и в английската версия на Анна Каренина,  така и в този Чернобил липсва пресъздаването на руската душа.
И, както до сега се сдържх да ви чета без да пиша, ще продължа само чета.

ППП, да и още нещо само ще допълня, че го тая отдавна. Лично познавам едиственият специалист в България по измерване на ядреното облъчване в атмосферата. При разчистването е била там, сега все още работи към института за ядрена енергетика към БАН. На 84 години е и е жива и здрава. Кара едно  Ауди и като я видя ми повдига духа. Та с нея съм обсъждала темата: "облъчването на всеки организъм влияе индивидуално." Няма да ѝ напиша името, защото зет ѝ е известен. А и никак няма да е възпитано.
Със здраве!💕

Последна редакция: вт, 11 юни 2019, 08:15 от Билян@

# 642
Ами дори и без руската душа, която не е ясно какво точно е, този Чернобил на HBO е най-доброто правено до момента, а Неразделни е доста по-слаб филм. За мен актьорската игра в Неразделни беше слаба, фокусът беше изместен към любовната драма,  а не към самата авария.

Последна редакция: пн, 10 юни 2019, 19:06 от The_Third

# 643
  • София
Руската душа............ смачкани и отрудени хора, хора без собствено мнение, хора които са изпълнявали цял живот заповеди, още от времето на Петър Велики та до днес, все си е така, изтормозен народ, родил велики умове и до там.
"Неразделни" го започнах, като очаквах много и ..... нищо, несериозна работа,  спрях го, не го изгледах изобщо, не ми стана интересен, нямаше я тази достоверна атмосфера, която успяха да покажат по HBO. Основно една любовна история на фона на една селска мизерна  идилия и дотам. Не става, а и няма как да стане,  след като все още има жестока цензура, няма как да покажат истината, ужаса, мъката им, болката им, смъртта на толкова много  хора.  След като официалната им  статистика показва 31 смъртни случаи, по спомен пиша,  какво повече може да се говори...
Вероятно след HBO ще си направят нов сериал, но  съм убедена , че ще има  гадни агенти -  американци от ЦРУ които са в основата на избухването на реактора, а защо не и малко извънземни, ей така, за колорит.

# 644
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
Ами дори и без руската душа, която не е ясно какво точно е
Именно, това с "руската душа" се появява тогава, когато руснаците и русофилите ги хване яд, че някой се е справил добре на тяхна територия. И понеже няма какво повече да измислят, и викат я нямало душата.
Ами да ходят да си я търсят на дъното на чашките, както обикновено.

Интересно ми е, като има толкова упреци към "американците", въпреки че повечето от екипа са британци, какъв филм биха направили руснаците за една абсолютно американска историческа случка. Да видим тогава колко ще са точни и дали няма да тръгнат по пистата с клишетата.

Общи условия

Активация на акаунт