Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Секцио по метода на Щарк в АГ Варна или МД Варна ?

 • 733
 • 17
 •   1
Отговори
 • Мнения: 706
Мами бихте ли ми помогнали , тези от вас които са правили секцио по метода на Щарк в АГ Варна или МД варна . Къде сте по -доволни? Защо ? Какви са преимуществата на едното и другото място ? А недостатъците ? Благодаря ви 🍀

# 1
 • Мнения: 2 690
Двете болници нямат нищо общо една с друга, както и обстановката,отношението,условията и лекарите!
МайчинДом засега няма алтернатива във Варна! Сама си правете изводите 🙃

# 2
 • Мнения: 706
Вие там ли сте си правили секцио по метода Щарк ? Кога и при кой доктор ? Simple Smile

# 3
 • Мнения: 1 086
Здравейте! Аз съм оперирана по метода Щарк, но не в България, за това ако имате въпроси за самия метод, мога да помогна.
За болниците нямам мнение.
Успех и бързо възстановяване! Simple Smile

# 4
 • Мнения: 706
Здравейте , за жалост тук го практикуват малко . Вие го избрахте защото е по-щадящ за вас и бебчо нали ? Поне до колкото чета . Тук лекарите с които говоря (понеже не го практикуват) твърдят , че няма такава разлика . Според мен възстановяването на майката е по -бързо , както и плюс е това , че няма разрязване на коремни мускули нали така ? 

# 5
 • Мнения: 1 086
Здравейте , за жалост тук го практикуват малко . Вие го избрахте защото е по-щадящ за вас и бебчо нали ? Поне до колкото чета . Тук лекарите с които говоря (понеже не го практикуват) твърдят , че няма такава разлика . Според мен възстановяването на майката е по -бързо , както и плюс е това , че няма разрязване на коремни мускули нали така ?  
Здравей, отново!
Истината е, че аз нищо не съм избирала, защото секциото ми беше спешно.
Родих в държавна болница в Норвегия, и предполагам си запозната, как е навън в повечето страни.
Ако няма медицински причини за секцио, раждаш нормално.
Разлика според мен има, и то огромна, поне от това което са ми разказвали близки приятелки, които също са раждали секцио.
Че съм оперирана по този метод, разбрах на 5-тия час, след операцията, когата една сестра ми донесе табла със сандвичи и сок и ми каза “яж!”. Стана ми странно, защото знам, че в България се захранва с кисело мялко, бискити. Нещо леко и то, след 12 часа, ако не и повече.
Тогава сестрата ми обясни за метода, и че няма проблем да се храня, толкова рано след операцията.
Веднага, след като ме зашиха, ме качиха в интензивно, къде ми даваха да пия мнооого вода. Не знам, колко се води и интензивно, защото след като ме качиха в стаята, доведоха бебчето и мъжа ми. Там изкарахме 4 часа под наблюдение, докато ме пусне упойката, след което вече ни качиха в нашата стая.
На 6-тия час ме раздвижиха.
Единственото, което усетих при ставането от леглото е, все едно корема ми се изсипва надолу. Това беше най-неприятното чувство, ако мога така да го определя. После закрачих смело и от тогава не съм спирала. Никаки болки и неразположения не съм имала.
“Зашиха” ме с аграфи. Може да погледнеш в интернет. Изглждат страшно, но всъщност са много щадящи. Представляват скоби, които придържат кожата, защото външния ми разрез беше лепен. Махнаха ги на 10-тия ден.
След раздвижването ми казаха, че трябва да вляза да взема душ, за да могат да ми сменят превръзката. Горе-долу на 8-мия час се случи това.
Аз лично съм много доволна.
Изобщо не разбрах, че съм оперирана.
Денят, след операцията имах посещение от физиотерапевт, който ми обясни, кои тъкани са срязани, какви упражнения да правя, как да се пазя, но толкова бях развълнувана и нямах търпени да се върна при бебчето, че честно казано нищо не запомних.😁
Та, ако имаш възможност да бъдеш оперирана по този метод, не се колебай.
Успех!

Последна редакция: пт, 24 май 2019, 14:46 от mamanorge

# 6
 • Мнения: 706
За жалост заради проблем с очите ще ми се наложи да съм със секцио , това което разказвате звучи супер ! Благодаря много наистина .

# 7
 • Мнения: 4 446
Аз бях по този метод, в МД, при Боян Георгиев. Обаче той се премести в АГ.
Интересното е, че тук си правим захранване, голямо гладуване беше, въпреки че е по Щарк.
Не знам какво да ви посъветвам. За мен идеалния вариянт беше Георгиев + МД, но след като вече не е възможно... Май  бих избрала лекаря пред болницата.

# 8
 • Мнения: 706
И аз поради тази причина се записах и успоредно в АГ , обаче знам че бебчо ти го дават след 3 дни . В МД при вас как беше ? Детето кога ви го дадоха да е при вас ?

# 9
 • Мнения: 4 446
Дадоха ми го в реанимация. Още ме държеше спиналната упойка и го донесоха да си стои с мен и така до края. Взимаха го само за къпане за 30 мин. на ден. Ох, не знам, какво пък е това да ти го дадат след 3 дни?!?!??! 

# 10
 • Мнения: 706
Ще попитам отново като отида на преглед, иначе за жалост ги няма Георгиеви щеше да е най-добре ... казаха ми ,че Бейлерян и Атанасова работят по този метод за сега в МД . Но наистина 3 дни е ... ужасно много . Вие кога сте раждала там ? Бързо ли се възстановихте ? Раздвижиха ви след това нали?  След колко дни ви изписаха ?

Последна редакция: пт, 24 май 2019, 21:16 от mmoira

# 11
 • Мнения: 4 446
Преди 10 месеца родих. Раздвижиха ме на 6-тия час някъде. Бързо се възстанових, даже не очаквах. Беше ми първа операция и понеже имам страх пт игли, кръв и т.н. и родата беше ме отписала, че ще агонизирам поне месец след операцията Joy винаги ще помня физиономията на мъжа ми и свекървата като ми дойдоха на свиждане, тъкмо ме бяха раздвижили и аз щъках из стаята. Бяха меко казано шокирани как така съм на крака. Изписаха ни на 5-тия ден, то си е по процедура, ако няма усложнения.

# 12
 • Мнения: 706
Хахаа Simple Smile колкото може хубаво да звучи една операция , тази май е по-добре от нормалното . Благодаря ви 🍀.

# 13
 • Мнения: 948
Имаше подобна тема наскоро, за съжаление не се сещам как се казваше, но някоя мама беше питала кои лекари от МД правят секцио по метода Щарк и отговора беше “Вече никой не реже мускули”.

Искрено се надявам да е така, защото и аз съм се насочила натам, препоръчват д-р Митев.

# 14
 • Мнения: 706
Благодаря , и аз попитах като бях на ЖК казаха ми , че Атанасова и Бейлерян практикували този метод . Като останалите не режели , но за разлика от Щарк шият , а мисля че при него се лепи . Иска ми се майка правила секцио скоро да даде също мнение Simple Smile))🌷

Общи условия

Активация на акаунт