Лято иде вече, ЮНЧЕТО не е далече! - Тема 8

• 23 466
  • 709
  •   1
Отговори
# 465
Честита радост! За дрехите имаме 3 комплекта 50 размер (бебка върви дребничка), 5 комплекта 0-3 с дълъг ръкав и 5 комплекта 0-3 с къс ръкав. Не знам дали тези с дългия ще ги носи дълго време, все пак термина ми е 24.06, нашите ме убеждават, че ще родя на 20.06,а края на юни си е супер жега в София. И аз имам леки притеснения за раждането, но май повече се интересувам дали бебка ще е пораснала достатъчно.

# 466
  • WonderLand
Добре дошъл на малкия Иван Heart

Момичета, аз така бях започнала да се филмирам в началото и затова умишлено започнах да подминавам абсолютно всичко негативно свързано с бременност и раждане. Обграждам се само с хубави емоции и положителна информация и нр си позволявам да чета подобни статии и т. н.

Иначе си изпитвам мъничко страх от самото раждане, но знам, че и това ще мине. На мен от една страна ми се иска бебчо да си порасне хубаво и да се роди здрав и силен, но от друга искам да се ражда вече, за да спра да го мисля раждането и да е зад гърба ми. Знам, че неродила няма да остана, ама все пак искам просто всичко да мине вече.

# 467
  • София
Здравейте,
Честит да е Иван, да расте и хубавее!!!
Минавам и аз да предам позитивна енергия, ще мине и замине раждането, после идват други тревоги. Разходките на мен много ми помагат за разсейване на лоши мисли, дори и в дъждовните напоследък дни.
Днес влизам в 38 г.с., утре тонове.
В Петък таткото е рожденик и после съм готова да посрещна госпожицата, ако реши Sunglasses

# 468
И аз съм утре - секцио и мен ме е страх, но от упойката само.
Всичко ще е наред, ще видиш! Hug

Вчера за последно минах на тонове и си мислех, че доки ще претегли бебки, да знаем какво да очакваме, но не.. Сега ще е изненада колко ще се родят, при положение, че последно ги мериха преди 3 седмици.

И аз си мислех,че всичко ще е наред и няма да се страхувам,но след едно нормално раждане и сега като знам че утре(  06.06 )ми е секциото и така съм се спекла....голям страх.Стискам палци на всички мамчета да минава бързо и безпроблемнно и най накрая да си ги гушкаме децата.

# 469
Честито да са здрави новите ни бебчета!
На момичетата със секцио за утре - късмет и успех! Всичко ще бъде наред - желая ви го от сърце и очакваме да пишете с добри новини. Аз още нямам дата за секциото. Лекарката ми е почивка и ще бъда на преглед в неделя. Последно ходих на 24 май и бебето беше 2600 грама. Чудя се дали да ида поне на тонове преди неделя.

# 470
И аз съм утре - секцио и мен ме е страх, но от упойката само.
Всичко ще е наред, ще видиш! Hug

Вчера за последно минах на тонове и си мислех, че доки ще претегли бебки, да знаем какво да очакваме, но не.. Сега ще е изненада колко ще се родят, при положение, че последно ги мериха преди 3 седмици.

И аз си мислех,че всичко ще е наред и няма да се страхувам,но след едно нормално раждане и сега като знам че утре(  06.06 )ми е секциото и така съм се спекла....голям страх.Стискам палци на всички мамчета да минава бързо и безпроблемнно и най накрая да си ги гушкаме децата.

Мен точно от тези упойки ме е страх,5 та пълна ще ми е и не е като да не знам какво е след това,само дето разреза ще е по голям  .Много трудно излизам от упойките,но и това ще мине.

# 471
Хм, ти си с пълна.. Аз съм имала 2 и от тях точно не е ме страх, явно защото съм минала от там. Аз ще съм със спинална и да не си усещам тялото от кръста надолу, ме влудява като идея. Но и това ще мине.

# 472
  • Plovdiv, Bulgaria
Точно съм бясна в момента. Какъв човек трябва да си, мамка му, приятелка, кумата ми да ми каже Ама как може да се съгласиш на спинална, ще останеш инвалид, аз ще искам да ме приспят Angry Няма да коментирам упойките и усложненията, била съм с пълна първия път и ми беше доста зле след това. Не съм била със спинална и не ме е страх ама като чуя такива приказки и... Close
Свеки пък вчера ми вика да сме се преместили у тях като родя, викам си даа ей сега ще помъкна половината покъщнина за бебе и каката и ще я завра в една стая у вас 3 на 3 метра. И да им слушам акълите по цял ден. Колкото и да ми е трудно ще се оправя, все едно съм единствената с две деца лелеее тия хора ме побъркват Joy

# 473
Ооо това за спиналната и епидуралната упойки (мисля,че и двете са в гръбнака) и аз колко съм го чувала Unamused
Аз за сега нали съм за нормално раждане, но обмислям вариант с епидуралната упойка ...или като почнат е такива коментари и аз откачам Rolling Eyes

# 474
Ооо това за спиналната и епидуралната упойки (мисля,че и двете са в гръбнака) и аз колко съм го чувала Unamused
Аз за сега нали съм за нормално раждане, но обмислям вариант с епидуралната упойка ...или като почнат е такива коментари и аз откачам Rolling Eyes
И аз съм за нормално и мисля с упойка, все пак хората не слагат за първи път упойки и разбират. Анестезиолозите все това правят по цял ден Simple Smile В крайна сметка ако се наложи спешно секцио, "на живо" ли да ме режат Simple Smile

# 475
  • WonderLand
На нас в Шейново ни обясниха, че упойките се слагат на безопасно разстояние от гръбначния мозък и няма как да ни оставят инвалиди, слагат се в пространството между прешлените, което е пълно с течност.

Аз тъкмо минах през ЖК и доктора беше абсолютно категоричен, че бебо е за нормално раждане, което според него ще е много лесно. Каза, че на тоя етап няма как да се врътне и е в перфектна позиция. Не го измери колко е точно, но каза, че си отговаря и от другия път ще следим шийката и ще гледаме за разкритие. Хемоглибина ми е паднал, та юи изписа сироп и таблетки, като се прибера ще ги погледна какви са.

# 476
Хемоглибина ми е паднал, та юи изписа сироп и таблетки, като се прибера ще ги погледна какви са.
На мен последно ми пускаха изследвания в 34+4 г.с., може би и аз трябва да си видя как ми е хемоглобина. Макар, че аз продължавам да си пия витамините на Джеймисън, които си имат 100% от дневната доза желязо + витамин Б.

# 477
Хемоглибина ми е паднал, та юи изписа сироп и таблетки, като се прибера ще ги погледна какви са.
На мен последно ми пускаха изследвания в 34+4 г.с., може би и аз трябва да си видя как ми е хемоглобина. Макар, че аз продължавам да си пия витамините на Джеймисън, които си имат 100% от дневната доза желязо + витамин Б.
Аз също пия витамини, но хемоглобина ми беше 103 преди 2 дни. Пия и ферололгин който бил много хубав и силен. Е от 106 ми е паднал на 103 значи е "много хубав"

# 478
  • Plovdiv, Bulgaria
На мен ми е 111 хемоглобина и ми изписа Ферофогама. Много я хвалят из нета, да видим, но то май няма да ми пускат изследвания вече, още 2 седмици до секциото имам.
И аз пия комбинирани витамини, но от тях не се усвоява кой знае колко, имайки предвид, че доста от витамините си пречат едни други.

# 479
Това с упойките в гръбнака ми е изключително дразнещо да го коментират неуки хора. Значи той научно-техническият прогрес в областта на медицината не върви против нас, а за нас. Аз спрях вече да им обяснявам на всички каква информация са ни дали анестезиолозите, как и къде точно се поставя и как шансът да се случи нещо е стотици пъти по-малък от това на излизане да ти падне тухла върху главата. С неинформирани и неуки хора на глава не се излиза. Щото е много по-добре пълна където преминава през плацентата- да ти изкарат упоено бебето...ама друг път. Или пък да не искаш епидурална и да се мъчиш като грешен дявол ако не ти върви разкритие и плодът да страда. Ама на, в България нали хората много разбират от медицина и допират до лекари вече като е на умирачка работата, нямат им доверие,ч. И то да говориш на жена пред раждане, аз много бих избухнала. Аз имам една приятелка все се мъчи да ме разубеди от епидуралната- абе жено, ти като се мъчи три дена с това раждане и 4 часа напъва, щото нямаше сили накрая, аз да не се обадих да те убеждавам да слагаш Simple Smile с две думи - много ме дразнят на края на бременността хорските простотии Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт