The Handmaid's Tale - Тема III - "Under His Eye!"

• 28 517
  • 738
  •   1
Отговори
# 60
Аз тази вечер ще гледам трета серия, ама вие като пишете, че е боза..
Определено липсват ретроспекциите. Не се бях замислила за здравословното състояние на Емили.. забравих, че беше разчиствала радиоактивни отпадъци или каквото там беше..
Чернобил ще ни тормози дълго. Може би трябваше да изчакам с гледането.
на мен нещо ми липсваше в първите два епизода. Не знам какво точно.. сякаш липсваше заряда на първите сезони.. не знам. Ако продължават по същия начин, дано го приключат с този сезон.

# 61
Аз не съм гледала дори 2 сезон, само съм ви чела
Преди ми беше много тягостно, но някак си и аз след Чернобил вече съм изтръпнала
Почнахме у дома 1 сезон Joy За мен е най-силен, за съжаление, както и книгата- отвореният край е много силен. Ако сериалът върви към хепи енд, би било банално.

# 62
  • София
Изгледал трите епизода Simple Smile

Чаках с нетърпение и дали очакванията ми бяха прекалено завишени (и с право), дали нещо друго, но до тук сезона разочарова. Не че е слаб сам за себе си, но е чувствително по-слаб от сезони 1 и 2. Повтарят се, има доста скучни и излишни моменти, прекалено рано и прекалено явно ги правят жените нереално силни и как щели разкажат играта на мъжете. Тези неща в такъв тип шоу трябва да се показват по-завоалирано, по-интелигентно, а не така крещящо явно/комерсиално. Това си е чист фенсървис за мен. Просто сериала поема по една добре утъпкана пътека на клишета и комерса и бяга от уникалното си, самобитно начало. Но лошо няма де, аз пак ще си гледам. Simple Smile Дори и нямам нищо против всичко това, но да беше по-интересно и да не се дават самоцелни неща.

Този Джоузеф е много коварен и интелигентен, но има нещо налудничаво в него. Много странна птица. Много се надявам на ретроспекция при него. Но според мен си видя за момент истинското му лице и това е на психопат. Правилно го оприличи Джун. Аз като го гледам ме побиват тръпки, хаха, все едно гледам д-р Менгеме, ама интелектуален такъв.
Джун се опита да го манипулира като кретена ама удари на камък, но пък и тя е хитра и не се дава и мисля, че някак си успя лекичко да му влезе под кожата. Този Джоузеф не знам дали нарочно или случайно, но се е превърнал в истинското зло на Гилиад и не знам как всичко това му се отразява психологически. Ако Джун и съпротивата имат някакъв шанс, то е по някакъв начин да пречупят Джоузеф и той да мине съзнателно на тяхна страна.

Чакам си и ретроспекцията за леля Лидия. Някои хора бяха започнали да я съжаляват ама аз си знаех още тогава, че тя си е все така жестока и с тотално промит мозък. Спасение за нея няма.

Най-много ми харесаха сцените на Джун с Хана и всички сцени с любимката ми, Емили. Дано да я дават повече.

# 63
Значи горе-долу повечето сме на едно мнение. Но и аз ще го гледам до края. Атмосферата на сериала е уникална.
Но много феминистки беше краят на 3-ти епизод. В повече ми дойде.
Серена изживява катарзис и скоро ще избере страна и вероятно тя няма да е Фред и Гилеад.
Интересно дали на тази "репетиция" Фред беше искрен. Всички тези хубави неща, които каза за Серена дали ги мисли?
Това с Ник не разбрах какво беше. Как така просто влезе в къщата на Джоузеф и даже се заключиха с Джун в стаята. Малко странно ми изглеждаше.

Но пък се сетих откъде ми е позната Бет. Просто вече са я показвали в сериала. Joy

Ретроспекциите много ми липсват, много.
Кой я е съжалявал леля Лидия? Точното нейното минало ми е най-интересно. Има някаква причина да се е превърнала в това чудовище. Дано сценаристите и Атууд са помислили за това.
А някой има ли представа кога ще излезе новата книга на Атууд?

# 64
  • София
Май септември излиза книгата

# 65
Ник е вече командир или поне аз така разбрах. Като го пита как така - той каза нещо от рода на "дойде и моят ред". Което честно казано е малко дупка в сценария, защото след опълчването на Фред, не би трябвало Ф. да позволи това издигане в йерархията.
Емили наистина колко време беше в колониите, пък сега един холестерол само...не се върза и това.

# 66
  • София
Сетих се че много ми хареса в This is us, как смениха посоката от показвайки откъси от миналото и минаха в бъдещето, до колко си спомням и в Lost едно време направиха така. Яко ще е ако и тук видим същото.

# 67
  • София
Ани, ами не помня точно, ама имаше не малко мнения в нейна защита или айде да кажем, че не била чак толкова лоша, даже си има хора, които си я харесват. На мен само ми е любопитно миналото и, иначе за мен си е завършен садист. Тя ги приема прислужниците като домашни животни за разплод. Защитава ги само заради поколението, но във всеки един момент ще те окачи на бесилото без да и мигне окото.
Тя за мен е категорично и завършено промит мозък отвсякъде.

Е, той Ник хубаво се издигна ама го пратиха на бойното поле, където явно изпращат най-ниско поставените в йерархията. Я оцелее, я не...

Мен ми е интересно друго. Много добре знам, че жените умеят да влияят над мъжете и дори да командват в сянка, не е нещо невиждано в историята, дори напротив. Но как точно в това общество при толкова силна изразена роля на мъжа според стария завет как ще успеят, как? Ако тук се справят добре със сценария и ни убедят, то това ще им е най-голямата победа и сериала с право ще може да се кандидатира за всякакви топове и класации, топ 10 и т.н. от всякакви жанрове. Това ще е най-големия им тест според мен.

Иначе хепиенд едва ли ще има, аз поне се надявам на някакво силно намекване към по-добро или поне нещо да се промени и така леко с отворен край. Някак си самата фабула на филма и всичко видяно до тук не ме навеждат на мисълта за щастлив край. Въпросът е и колко сезона ще има. Ако поискат могат да отидат и доста напред в бъдещето, Джун да я няма вече, но заветите и да са останали и щафетата да я поемат други. Рано или късно Гилеад ще се срине от само себе си, ще изгние, ще разберат че нямат бъдеще, но ще трябва да минат няколко поколение според мен. Няколко века.
Но не вярвам ХБО да мислят чак толкова мащабно.

# 68
  • Плевен
Аз не смятам, че на Гилеад му трябват няколко века за срив. Все пак живеят така от няколко години. Дори създателите му не гое харесват. Даже сега би било по лесно да се срине, защото все още има хора, които знаят какво е било преди. След няколко поколения няма да има и спомен и тогава би било по трудно.

# 69
Да, леля Лидия наистина вярва, че прави добро за човечеството и гледа на Прислужниците като на животни за разплод. Но не е само тя. Аз мисля, че повечето от Командирите смятат същото. Това положение ги устройва идеално. Има и някои сред тях, които мислят различно, но те са единици. Всъщност те не губят нищо, жените са тези, които са използвани. Макар и понякога можело да са полезни .. като в сцената с книгата.

Джоузеф също вярва, че това, което прави е в името на доброто на човечеството. Ето той дори мислел за Хана повече от родната й майка. Ужасно извратено мислене имат в този сериал. И помагал на Съпротивата, за да изпускала пара... Ужас.

# 70
Здравейте, и аз гледах трите епизода. Харесаха ми. Не намерих нещо негативно. Само Люк продължава да си е смотан.
А защо Ник да не стане Началник, и Фред да го разкара от дома си??? Как иначе ще се отърве от него?
Нали беше му намерил жена- ама не успя така да го разкара. Сега пробва да го прати в Чикаго, с надеждата да го утрепят. Поне аз така считам.

Лидия е .... Зла отвсякъде, винаги ми е била гадна и пресметлива.

# 71
  • София
И на мен ми се струва, че много разхайтена работата в Гилеад. Джун си ходи напред-назад, Ник и той (нищо, че вече е командир), Серена и тя на гости на Джун. В първи сезон не можеха да мръднат. Явно е нарочно. А и нали казаха, че някаква мекушава леля е замествала леля Лидия и благодарение на нея Джун е с нов командир.
Този новия командир ми е много интересен на мен. Наистина е психопат, все пак е един от основателите на Гилеад, но според мен е започнал да си променя мнението, като вижда в какво се превръща твпрението му. Според мен допринася факта и че жена му е полудяла.

# 72
Здравейте, обожавам сериала.

Не знам дали Серена ще се включи в съпротивата, но ме дразни леко тази смяна на погледа към нея. В предишните сезони какво ли не причини на Джун, държа й ръцете докато я изнасилваха бременна в 9 м., а сега сме призовани да й симпатизираме. Някак си не мога да приема, че загубата на дете, което тя психопатично мислеше за нейно е достатъчна, за да я направи позитивен образ. Много беше крайно и трансформацията се случи много бързо.

Иначе аз намирам филма за изключително добър, дълбок и смислен. Имам една статия публикувана за него, ако представлява интерес мога да я споделя по нататък.

Радвам се, че ви намерих.

# 73
  • София
Ами не мисля, че бързо стана трансформацията на Серена, кажи-речи от целия втори сезон ни подготвят за това. Още от пътуването и с Фред в Канада.

# 74
Дух, давай статията.

Образът на Серена е доста противоречив. Тя самата не може да реши кое е по-добро за нея. Лута се. Паднала е в собствения си капан. Нали в ретроспекциите даваха, че тя е говорела по събиранията, тя е призовавала към взимане на мерки.. самата тя се е отказала доброволно от правата си уж в името на нещо по-добро, но видя, че нищо добро не се случва. Това с отрязаният пръст беше капката, която преля чашата при нея.

Общи условия

Активация на акаунт