Банята - 34 тема

• 65 089
  • 768
  •   1
Отговори
# 495
Завесите се издуват и се лепят по голия з@дник и други части.

# 496
  • Norge
Защо да става локва на пода от завеса при ваната?
Завесата не виси ли от вътрешната страна на самата вана при вземане на душ?
Нямам подобно устройство у дома, но през годините се е случвало да попадам за кратко на едно и друго...

# 497
Ааааа,не си представям да виси отвътре на малка вана.
Завесата действително се лепи по мокрото тяло и усещането е ужасно.
Не е проблем да прави локва,нали и навън има сифон,плочки,за това е баня.Важно ми е да не се съсипят мебелите.Защото колкото и да са водоустойчиви,все пак не трябва всеки ден да се киснат във вода.

# 498
Защо да става локва на пода от завеса при ваната?
Завесата не виси ли от вътрешната страна на самата вана при вземане на душ?
Нямам подобно устройство у дома, но през годините се е случвало да попадам за кратко на едно и друго...

Имаше изискване на питащата да виси отвън. Иначе може и вътре, ама тогава по-лесно се стига до описания по-горе ефект - гадно и студено лепване на завесата за задника Mr. Green

# 499
  • София
Аз съм преградила във завеса, която е закачена на телескопичен корниз.
Когато се използва само душ завесата е от вътре. През останалото време е отвън.

# 500
  • София-в сърцата на моите деца
Аз съм преградила във завеса, която е закачена на телескопичен корниз.
Когато се използва само душ завесата е от вътре. През останалото време е отвън.
Аз пък съм си купила завеса от Австрия-не ми се лепи на задника, капките се стичат вътре във ваната, когато е вътре. Когато не я ползвам виси извън ваната.

# 501
Какъв цвят завеса ще ми препоръчате за показаната баня по-горе?
Искам да освежа с нещо това синьо,бяло и черно Simple Smile

# 502
  • София
Имах тънка завеса, която ми се лепеше. Беше евтина и от найлон. Щерката я скъса.
От текстилните съм по-доволна.

# 503
С текстилна или найлонова - няма особено значение, ефектът се предизвиква от разликата в температурата и налягането между вътре и вън от завесата. Малко по-тежката завеса по-трудно ще се вдигне от мушамяната, но пак се издува.

# 504
Така,ето снимка на ваната и банята.
Всички имат разстояние от панела до пода.При нас външния сифон е на окло 30-40 см от ваната(под мивката) и преди да се оттече все пак се събира малко вода,която е под панела на ваната.
Ваната е 70 см и когато се къпем под душа,половината вода се изплисква навън,няма как всяка капка да влиза в нея.
И в този ред на мисли се чудя дали ако не почиствам там,ако не всеки ден,то поне всяка седмица,няма да се вмирише.

Искам и съвет с какво да преградим между ваната и мивката- стъклен параван или завеса,която да стига до пода?
Клоним към завеса, но приемам всякакви съвети.

Това може би:
https://www.ikea.bg/products/bathroom/shower-curtains/skorren-za … 01dacee45d6e58644
https://www.ikea.bg/products/bathroom/shower-curtains/lasjon-zav … za-banya/20377445
И завесата няма да се издува и лепи по тялото, ако в единия край не е изпъната до край до стената (обикновено това края, в който няма душ). Така топлия въздух ще може да излиза, а студеният няма да "натиска" завесата и дори да виси вътре във ваната, няма да се лепи по тялото.

# 505
Е, те по въпроса с издуването на завесата и защо се получава бяха направили анимационно филмче като за деца и подрастващи по една от програмите тип Дискавъри.
На мен по хотели в чужбина винаги ми се лепи - независимо дали е само за душ зона или за вана с душ, както и дали е вътре или вън от ваната. И със сигурност не мога да дръпна завесата плътно в единия край, дори и да искам.

# 506
Не бих сложила нищо, завесата се лепи, а и двете пречат повече. Отделно от това няма къде да си сложиш нещата, шампоан и прочее. Като се хлъзне човек във ваната паравана може много лесно да се счупи.

# 507
  • София
И двете си имат плюсовете и минусите. Параванът ще запази повече шкафчето и е дълготрайно решение, но при 70 см ширина на ваната ще е значително по-неудобен за едър човек. Завесата е неприятна на допир при къпане и много бързо се цапа и захабява, но пък е най-икономичното решение и лесно се сменя. Вкъщи кажи-речи на три пъти в годината слагам нова завеса.

# 508
Пък и може да се пере.
Нямам параван и завеса, де. Особено параваните никак не ги харесвам.

# 509
  • София
Здравейте ,
знае ли някой къде се предлагат хубави цветни плочки (търсим зелено , лилаво ...)
Навсякъде по магазините е масово модерната  сива гама .

Общи условия

Активация на акаунт