Изследване на ХОРМОНИ – 19 (тема за взаимопомощ и мнения върху резултати)

• 42 407
  • 740
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Денис, повторих днес Пролактина и е още по-висок...
532,2 при горна граница 496.
Андростендион ми е 5,08 при реф. 1,0-11,5.
Да, висок е -трябва да се коригира дозата. Трябва да е около 250.
Браво, че Андростендиона е Ок., защото, ако той е причината, по-трудно се коригира.

Как беше ТСХ при теб, че не помня? Ако там има проблем, това също може да е причина за по-високите нива на Пролактина и трудностите при неговото нормализиране.

# 121
  • Пловдив
Браво, че Андростендиона е Ок., защото, ако той е причината, по-трудно се коригира.

Как беше ТСХ при теб, че не помня? Ако там има проблем, това също може да е причина за по-високите нива на Пролактина и трудностите при неговото нормализиране.

TSH ми е било 1,83 в края на март.Днес не го пуснах.Ще го проверя пак след месец заедно с Пролактина...док коригира дозата, да...да видим ще има ли ефект.

А по принцип...ако не се цели бременност, може ли да не се приемат медикаменти и да се остави висок тоя хормон?За пролактина говоря...

# 122
  • София
Скрит текст:

TSH ми е било 1,83 в края на март.Днес не го пуснах.Ще го проверя пак след месец заедно с Пролактина...док коригира дозата, да...да видим ще има ли ефект.

А по принцип...ако не се цели бременност, може ли да не се приемат медикаменти и да се остави висок тоя хормон?За пролактина говоря...
При контролата на ТСХ, изследвай и Т3 и Т4.
За пролактинът - не е желателно да е висок, защото макар и в началото да не ти създава проблеми ( неприятни странични ефекти, от типа на депресия, нервност, сънливост, гадене, отпадналост и т.н.), той влияе на другите хормони и причинява хормонален дисбаланс - проблем с ЩЖ, високи андрогени, инсулин, кортизол и т.н.
То и без това, сега е редно да се разбере каква е причинита за тези, по-високи нива.Пролактинът няма как, просто ей така, да се повиши от нищото.
Трябва ти добър ендокринолог, макар че на никой не му се занимава да търси причината - по-лесно е да се назначи медикамент директно за пролактина.
Липсата на Прогестерон ( и О.) също може да е причина.

# 123
  • Пловдив
Мерси, Денис! Вярно не му се занимава...особено и като ЯМР-то не отчита промяна...

Май последното ще е окаже/вече не усещам дискомфорт при О както преди, а и така или иначе не се случва бременност...и АМХ-то като сложим, че е в долна граница и май се навързват нещата./...

Прогестерон-а кога се изследваше?

# 124
  • София
Мерси, Денис! Вярно не му се занимава...особено и като ЯМР-то не отчита промяна...

Май последното ще е окаже/вече не усещам дискомфорт при О както преди, а и така или иначе не се случва бременност...и АМХ-то като сложим, че е в долна граница и май се навързват нещата./...

Прогестерон-а кога се изследваше?

Прогестерон - точно на 7-ми ден след О., но е добре да се пуска заедно с Е2. (ако аз ще го коментирам  Wink )
Пусни тогава и Пролактин - да видим, как си влияят. Ако прогестеронът е достатъчно висок, би трябвало да потисне синтеза на Пролактин, освен ако пролактинът не е толкова висок, че да потиска по-силно Прогестерона.

# 125
  • Пловдив
То хубаво, ама как да хвана има ли О? С тестове едва ли...
Освен сл.месец ще ги пусна заедно.
Благодаря ти!

# 126
  • София
То хубаво, ама как да хвана има ли О? С тестове едва ли...
Освен сл.месец ще ги пусна заедно.
Благодаря ти!
С ФМ (УЗ) или с тестове за О. + БТ, която трябва да мериш от М до М.
Когато засечеш О. - тогава пускаш хормоните.
Ако няма О. няма смисъл да се изследват.

# 127
  • Пловдив
С тия нива на Пролактина е сигурно, че няма.
Разбрах...благодаря!

# 128
  • София
Здравей Денис, не знам дали е тук мястото, но ме извинете ако бъркам. Може ли да те помоля и за коментар над резултатите на приятеля ми? Благодаря предварително!

# 129
  • София
Здравей Денис, не знам дали е тук мястото, но ме извинете ако бъркам. Може ли да те помоля и за коментар над резултатите на приятеля ми? Благодаря предварително!
Здравей!
ТСХ е висок, добре е да провери Т3 и Т4 ( + отново ТСХ, защото се тълкуват заедно).
Пролактинът е висок, може да е от ТСХ - това лекар го преценява.
Има висок Е2 и нисък тестостерон, това не е добре, трябва да е обратното.
Добре е да направи изследване за ИР ( обременяване с глюкоза).
Тези отклонения, може да са причина за проблем със СГ ( ако вече има такива, но това трябва да се обсъди с андролог)

# 130
  • София
Да, СГ е зле и точно заради това му бяха назначени тези изследвания от андролог.
Благодаря ти Денис.

# 131
Здравей Денис. Понеже бях ти писала, че имам много нисък прогестерон и ме карат всяка седмица да пия Оргаметрил, но аз не искам и си купих Див Ям на добавка. Същот така и чай от бял равнец. Мисля така да пробвам. А може ли да ми кажеш дали двете мога да ги пия заедно или само едното ? Благодаря

# 132
Здравей Денис. Понеже бях ти писала, че имам много нисък прогестерон и ме карат всяка седмица да пия Оргаметрил, но аз не искам и си купих Див Ям на добавка. Същот така и чай от бял равнец. Мисля така да пробвам. А може ли да ми кажеш дали двете мога да ги пия заедно или само едното ? Благодаря
  Аз мисля,че щом имаш нисък пригестерон,най-вероятно имаш проблеми с яйчниците и нямаш овулация,Прогестерона се отделя от жълтото тяло след настъпила овулация,нама.как да го има без нея.Търси добър лекар я клиника и да се разбере от къде идва проблемът.

# 133
Здравейте! Моля за коментар на тези резултати. ТСХ преди два месеца беше 3,34, така че има подобрение (не пия лекарства, само хранителни добавки). Другите два пускам за първи път.

# 134
  • Варна
Имам въпрос, извинявайте, ако не е за тук.
Гинеколожката ми назначи изследвания на хормони FSH,LH, естрадиол и прогистеон на 3-ти, 15-ти и 21-ви ден от цикъла. Но! Моят цикъл е 22 дни. Това пропуснах да и го кажа и предполагам, че тя ми ги е назначила като при обикновен цикъл от 28 дни, което ще рече, че ако ги пусна на 15-ти и 21-ви ден, няма да види, това което всъщност иска да проследи. Моля за съвет как да процедирамм, тъй като нямам номер да и се обадя, а тя е много заета и часът,който съм си записала е чак за през август за да и занеса резултатите.

Общи условия

Активация на акаунт