Изследване на ХОРМОНИ – 19 (тема за взаимопомощ и мнения върху резултати)

• 42 725
  • 740
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Скрит текст:
Здравейте отново! Готов е и резултата на
АМХ : 0,98
Бихте ли казали, в контекста на другите изследвания, до колко е притеснително това ниво на АМХ?
 Благодаря предварително !
Dай рефер. граници
Референтните стойности са стандартните АМХ : 1,00- 6,80
Нисък е.
Провери Инхибин В - на 3 ден от МЦ, и се консултирай със специалист по репр. медицина.

# 166
Скрит текст:
Здравейте отново! Готов е и резултата на
АМХ : 0,98
Бихте ли казали, в контекста на другите изследвания, до колко е притеснително това ниво на АМХ?
 Благодаря предварително !
Dай рефер. граници
Референтните стойности са стандартните АМХ : 1,00- 6,80
Нисък е.
Провери Инхибин В - на 3 ден от МЦ, и се консултирай със специалист по репр. медицина.
Благодаря,  ще се обърна към специалист! Предвид възрастта ми (41г.) и желанието за дете, ще се наложи. Simple Smile

# 167
Здравейте, ще може ли малко помощ за резултатите от хормонални те изследвания. До сега не съм правила, а имам нередовен цикъл. Пуснати са на 2 ден от цикъла след прием на Дуфастон този месец, защото не ми спираше. Естрадиол 289.4 при реф. стойности фол. 90.1-716 овул. 243-1509 лут. 147-958 LH 7.47 при реф. стойности фол. 2,4-12.6 овул. 14-95,6 лут. 1,0-11,4 FSH 4,50 при реф. стойности фол. 3,5-12,5 овул. 4,7-21,5 лут. 1,7- 7,7 Миналият месец пусках Прогестерон на 21 ден беше 23,35 при реф. стойности фол. 0.7-4,3 овул. 2,4- 9,4 лут. 5.3-86 Като гинеколожката ми каза, че макар да е в норма показва липсва на овулация.

# 168
  • София
Аз пак да питам за моята племенница и за ТАТ и МАТ.
Всички други хормони вече са в норма, вкл. Пролактина.
Според ендокринолога й ТАТ и МАТ може да са знак за бременност, защото пие Преднизолон, а те си запазват нивото вече втора седмица (7 дни след трансфера).
Има ли наистина такава зависимост?
И втори въпрос - как може да свали по естествен път стойностите?
Пие Л-тироксин и ТСХ е 1,3. Перфектно за доктора й.

Стойности:
ТАТ 225 при норма до 115
МАТ 125 при норма до 34

Има ли опасност да не успее да задържи бременността, само заради тези стойности при всичко друго в норма?

Отново повдигам моите въпроси:
1. Резонен ли е отговорът на лекаря, че стойностите не намаляват, въпреки лечението, ако е настъпило забременяване?
2. Има ли връзка с изкуствено повишените от лекарствата нива на ЧХГ, прогестерон или естрадиол?
3. Толкова високи стойности опасни ли са за износване на бременност?
4. Има ли начин да се намалят по естествен път, извън предписаните медикаменти (Л-тироксин, Преднизолон и Селен)? Докторът отказва да изписва допълнителни медикаменти на този етап.
4. Има ли смисъл да се следят нивата всяка седмица, след като не се повлияват в никоя посока или да се изчакат стандартните седмици, в които се пускат контролни изследвания?

# 169
Ще си позволя да дам своето лично мнение, понеже сте притеснена. Предполагам по-запознатите също ще отговорят.
За Тат и МАТ специално лекарят не е ли обяснил? Това са антитела на ЩЗ, които няма как да бъдат повлияни. Дали бременността провокира покачването им, би било спекулация. Следи се ТСХ, при бременност трябва да е до определена стойност. Това е според официалната медицина. Всичко останало е в сферата на алтернативната медицина, която не е подходяща за експериментиране точно при бременност и има съвсем не толкова големи успехи.
Няма никакъв смисъл да се следят всяка седмица, повечето лекари ги пускат еднократно в живота, във връзка с уточняване на диагнозата- дали е автоимунен процес, като Хашимото, или не. От там насетне- те си вървят нагоре надолу, но самата стойност няма особено значение, щом вече е извън норма...може да са по-високи от стрес, бременност, храна, заболяване, какво ли не...медицината също си блъска главата.
За самата бременност имат значение доколкото тя се развива на фона на автоимунно заболяване, което не е необичайно в наши дни, уви, доста хора са така. Има известен риск, но той е сравнително минимизиран от приема на хормон и редовното следене да е в граници. Стреса влияе доста повече...по-добре да не се вторачва прекалено в тези антитела точно. Да си следи хормоните и да слуша лекаря...

# 170
  • София
Много благодаря, Happy!
ТСХ е в норма - 1,3 е перфектно на този етап. Тя го следи редовно, защото в нашето семейство всички сме с Хашимото и не пропускаме профилактика.
Аз и при четирите бременности бях с по-високи стойности и никой не ме карал да ги следя постоянно. Затова се притеснихме, че нейният лекар много се вторачи.
Ще я успокоя да не мисли за това и да не харчи всяка седмица пари за изследвания.
Още веднъж благодаря!

# 171
Здравейте, моля за коментар на резултатите от изследване на хормони на 3-ти ден от МЦ. Очаквам да излезнат и резултатите от AMH и Inhibin B. Благодаря предварително!

# 172
  • София
Здравейте, моля за коментар на резултатите от изследване на хормони на 3-ти ден от МЦ. Очаквам да излезнат и резултатите от AMH и Inhibin B. Благодаря предварително!
Здравей!
ФСХ е висок, може да е от годините.
Е2 е нисък, може да показва по-късна О.

# 173
Здравей!
ФСХ е висок, може да е от годините.
Е2 е нисък, може да показва по-късна О.

Благодаря за отговора! Да, скоро ще навърша 40 Simple Smile И този месец бях с неуспех след ЗЕТ, след 4-годишно прекъсване. Ще изчакам резултати и за АМХ и Инхибин Б. Дано не се потвърдят очакванията ми.

# 174
Здравейте момичета,Денис как ти се струват тези резултати.На еутирокс 25 микрограма съм от един месец.Предстои ми стимулация( чакам си цикъла). Преди това съм пускала 3 пъти и резултатите бяхя между 2.55 и 2.7( в референтни   граници но високи при започване на стимулация).Благодаря!

# 175
  • София
Здравейте момичета,Денис как ти се струват тези резултати.На еутирокс 25 микрограма съм от един месец.Предстои ми стимулация( чакам си цикъла). Преди това съм пускала 3 пъти и резултатите бяхя между 2.55 и 2.7( в референтни   граници но високи при започване на стимулация).Благодаря!
Скрит текст:
Здравей!
Добре са, но ги следи, защото след стимулацията, ТСХ много бързо скача и ако има бременност, докато се овладеят по-високите нива, трябва време, а това рефлектира върху ембриона и неговото развитие. Ако не се следи функцията на ЩЖ - просто поемаш излишен риск. При опити за бебе е много важно всеки един евентуален риск да е сведен до минимум.
Успех!  Peace

# 176
Благодаря,Денис!

# 177
Здравейте дами, имам нужда от малко помощ с разчитането на хормоните ми, лекарката не ми казва много съществена информация, ще потърся и друга, както и ендокринолог.
Оплакванията ми са нередовен цикъл, прекалено често ми идваше, на по-малко от 20 дни, но всеки месец различно, нормална менструация като количество и брой дни (3-5), без болки или други оплаквания, не планираме бебе в близките години, просто ми се иска хормоните да са ми в норма. Откакто приемам Ясмин (5-ти месец) се чувствам много добре, изчисти ми се лицето от пъпки, както и омазняването на кожата, не съм нервна и раздразнителна. Нормални килограми съм, по-скоро слаба, нямам затлъстяване или други заболявания, на 24г.
През 2016г. със същите оплаквания и без лечение и без резултат съм пускала Прогестерон и Тестостерон и бяха в норма.
Благодаря предварително!

Това са изследванията от 05.02.2019, правени за на 4-ти ден от МЦ, след тях ми назначиха прием на противозачатъчни Ясмин, вторите са от 19.07.2019, като продължавам приема на Ясмин, правени за на 2-ри ден от МЦ.
Скрит текст:
Скрит текст:

# 178
  • София
Здравейте
Скрит текст:
дами, имам нужда от малко помощ с разчитането на хормоните ми, лекарката не ми казва много съществена информация, ще потърся и друга, както и ендокринолог.
Оплакванията ми са нередовен цикъл, прекалено често ми идваше, на по-малко от 20 дни, но всеки месец различно, нормална менструация като количество и брой дни (3-5), без болки или други оплаквания, не планираме бебе в близките години, просто ми се иска хормоните да са ми в норма. Откакто приемам Ясмин (5-ти месец) се чувствам много добре, изчисти ми се лицето от пъпки, както и омазняването на кожата, не съм нервна и раздразнителна. Нормални килограми съм, по-скоро слаба, нямам затлъстяване или други заболявания, на 24г.
През 2016г. със същите оплаквания и без лечение и без резултат съм пускала Прогестерон и Тестостерон и бяха в норма.
Благодаря предварително!

Това са изследванията от 05.02.2019, правени за на 4-ти ден от МЦ, след тях ми назначиха прием на противозачатъчни Ясмин, вторите са от 19.07.2019, като продължавам приема на Ясмин, правени за на 2-ри ден от МЦ.
Скрит текст:
Скрит текст:
Здравей!
За изследванията от 05.02.2019: ЛХ е висок и показва, че си с ПКЯ. Причини може да са отклонения от нормалните граници на ТСХ, Т4, Андростендион, ДХЕА, 17ОН Прогестерон ( на 3 ден от МЦ), Пролактин. Добре е да се проверят.
За изследванията на 19.07.2019 -  ЛХ все още е висок, но са сравнително по-добре.
Потърси причината за ПКЯ.
ОК (Ясмин) може и да не е достатъчен и след като го спреш, да имаш същите оплаквания.
Ще чакам да споделиш какво са казали АГ и Ендокринолога.
Не се притеснявай - всичко се коригира/контролира.

# 179
Скрит текст:
Здравейте
Скрит текст:
дами, имам нужда от малко помощ с разчитането на хормоните ми, лекарката не ми казва много съществена информация, ще потърся и друга, както и ендокринолог.
Благодаря предварително!

Скрит текст:
Скрит текст:
Здравей!
За изследванията от 05.02.2019: ЛХ е висок и показва, че си с ПКЯ. Причини може да са отклонения от нормалните граници на ТСХ, Т4, Андростендион, ДХЕА, 17ОН Прогестерон ( на 3 ден от МЦ), Пролактин. Добре е да се проверят.
За изследванията на 19.07.2019 -  ЛХ все още е висок, но са сравнително по-добре.
Потърси причината за ПКЯ.
ОК (Ясмин) може и да не е достатъчен и след като го спреш, да имаш същите оплаквания.
Ще чакам да споделиш какво са казали АГ и Ендокринолога.
Не се притеснявай - всичко се коригира/контролира.

Много благодаря за бързия отговор!
Когато стигна до АГ ще пиша какво е положението.

Общи условия

Активация на акаунт