Изследване на ХОРМОНИ – 19 (тема за взаимопомощ и мнения върху резултати)

• 42 386
  • 740
  •   1
Отговори
# 90
Всички хормони съм изследвала от страницата и са ми ок. Само Пеогестерона е нисък. Хич не ми се иска всеки месец да пия оргаметрил, заради тоя ниския прогестерон...Какво да направя за да си върна цикъла? Sad

# 91
  • София
Денис, явно не си видяла въпроса ми. Моля за отговор:
При ТАТ 225 - норма 115 и нормализирани с лечение МАТ и ТСХ.
Предписани Л-тироксин, Преднизолон Ф, Селен и Аспирин Протект.
Какво още би препоръчала да се направи за бързо сваляне? Има ли шанс да се случи това за 10 дни? И би ли било пречка при забременяването, ако се задържи на това ниво?
Няма шанс да им се повлияе за толкова кратко време с добавки - по-добре говорете с лекаря за вливания ( имуновенин, интралипид...). По-важно е да се провери и за други антитела - NK клетки и т.н.

# 92
Здравейте!Назначиха ми изследване на FSH и LH на 3-5-ти ден от цикъла. Проблем ли е да се направят на 5-ти ден , тъй като 3-ти и 4-ти са почивни дни ?

# 93
  • София
Всички хормони съм изследвала от страницата и са ми ок. Само Пеогестерона е нисък. Хич не ми се иска всеки месец да пия оргаметрил, заради тоя ниския прогестерон...Какво да направя за да си върна цикъла? Sad
Не може всичко да ти е Ок. и да нямаш МЦ и О.
Ако няма О. - няма прогестерон. Как тогава Прогестерона да е в нормални граници ( реторичен въпрос)?!

Здравейте!Назначиха ми изследване на FSH и LH на 3-5-ти ден от цикъла. Проблем ли е да се направят на 5-ти ден , тъй като 3-ти и 4-ти са почивни дни ?
Няма да са много обективни.
Направи ги на 2-ри ден от МЦ. Пусни и Е2, защото трите хормона се тълкуват заедно.

# 94
  • София
Денис, явно не си видяла въпроса ми. Моля за отговор:
При ТАТ 225 - норма 115 и нормализирани с лечение МАТ и ТСХ.
Предписани Л-тироксин, Преднизолон Ф, Селен и Аспирин Протект.
Какво още би препоръчала да се направи за бързо сваляне? Има ли шанс да се случи това за 10 дни? И би ли било пречка при забременяването, ако се задържи на това ниво?
Няма шанс да им се повлияе за толкова кратко време с добавки - по-добре говорете с лекаря за вливания ( имуновенин, интралипид...). По-важно е да се провери и за други антитела - NK клетки и т.н.

Благодаря за отговора! Проверили са. Няма установени други проблеми. Вероятно ще има и вливка следващите дни.

# 95
Да проблема е е Прогестерона , защото ми е много нисък. Но аз не искам да пия противозачатъчни. Тогава какво да направя за да си върна цикъла

# 96
  • София
Да проблема е е Прогестерона , защото ми е много нисък. Но аз не искам да пия противозачатъчни. Тогава какво да направя за да си върна цикъла
Дай да погледна хормоните, които си правила скоро - последните 3 месеца.

# 97
Благодаря за отговора!

# 98
  • Бургас
Денис, моля те за мнение:
TSH (Тиреотропен Хормон)    1.450    mlU/L    0.27    4.20
FT4 (Свободен T4)    16.890    pmol/L    12.00    22.00

TSH мисля, че е много добре, но FT4 как ти се струва? Чувала съм, че е хубаво да е към горната граница.

ПП Нямам проблем с щитовидната по принцип, реших да ги пусна профилактично.

# 99
  • София
Денис, моля те за мнение:
TSH (Тиреотропен Хормон)    1.450    mlU/L    0.27    4.20
FT4 (Свободен T4)    16.890    pmol/L    12.00    22.00

TSH мисля, че е много добре, но FT4 как ти се струва? Чувала съм, че е хубаво да е към горната граница.

ПП Нямам проблем с щитовидната по принцип, реших да ги пусна профилактично.
Добре са Peace

# 100
  • Бургас
Много ти благодаря за отговора! Hug

# 101
Здравей Денис,
моля за коментар, прекалено висок ли е? Правено е 7 дни след предполагаема О.
Благодаря ти!

Хормони
Име на теста(изследване)         Резултат       Единици    Референтна стойност    Метод
Прогестерон/Progesteron         115.30        nmol/l      5.80 - 75.90      ECLIA

Забележка :
H - резултатът е над нормата (High - висок)
L - резултатът е под нормата (Low - нисък)

# 102
Здравей Денис,
моля за коментар, прекалено висок ли е? Правено е 7 дни след предполагаема О.
Благодаря ти!

Хормони
Име на теста(изследване)         Резултат       Единици    Референтна стойност    Метод
Прогестерон/Progesteron         115.30        nmol/l      5.80 - 75.90      ECLIA

Забележка :
H - резултатът е над нормата (High - висок)
L - резултатът е под нормата (Low - нисък)

Идеален е,при ранна бременност се увеличава ! Дано е това.

# 103
Денис, бременна съм и по препоръка на доктора ми след положителния тест увеличих еутирокс на 75 мг и минаха 30 дни, утре ще давам кръв да видя как се движи. Трябва ли да съм пила хапчето или не преди това? Благодаря

# 104
  • София
Денис, бременна съм и по препоръка на доктора ми след положителния тест увеличих еутирокс на 75 мг и минаха 30 дни, утре ще давам кръв да видя как се движи. Трябва ли да съм пила хапчето или не преди това? Благодаря
Не, не трябва да го пиеш - изпий го след като ти вземат кръв.
Пусни и Т4 Peace
Лека и спокойна бременност Hug

Общи условия

Активация на акаунт