Изследване на ХОРМОНИ – 19 (тема за взаимопомощ и мнения върху резултати)

• 42 399
  • 740
  •   1
Отговори
# 570
Здравейте,
Вече 3 месеца подред не мога да изследвам ТСХ м/у 3-5 ден на цикъла, защото не съм в България по работа.
Има ли други дни, в които в подходящо да си пусна изследването?
Благодаря !

# 571
  • София
Здравейте,
Вече 3 месеца подред не мога да изследвам ТСХ м/у 3-5 ден на цикъла, защото не съм в България по работа.
Благодаря !
Здравей!
ТСХ се изследва на чист ден ( от дните на О. до 7-ми ден, след нея, напр.) - желателно е да се пуска заедно с Т3 и Т4

# 572
Благодаря за бързия отговор.
Ендокриноложката ми държеше да са между 3-5 ден и за това попитах.

Здравейте,
Благодаря !
Здравей!
ТСХ се изследва на чист ден ( от дните на О. до 7-ми ден, след нея, напр.) - желателно е да се пуска заедно с Т3 и Т4

# 573
Здравейте,бихте ли ми казали имали някаква подготовка за изледване на АМХ, мога ли сутрин да пия кафе или нищо не трябва да съм приемала?

# 574
  • София
Благодаря за бързия отговор.
Ендокриноложката ми държеше да са между 3-5 ден и за това попитах.

Скрит текст:
Здравейте,
Благодаря !
Здравей!
След като лекарят ти държи да са тогава, спазвай си предписанията, все пак той те наблюдава и лекува.

Здравейте,бихте ли ми казали имали някаква подготовка за изледване на АМХ, мога ли сутрин да пия кафе или нищо не трябва да съм приемала?
Здравей!
Хормони се изследват сутрин рано, на гладно - може само малко вода. По този начин се изключват всякакви, други странични фактори, които може да им повлияят - целта е резултата да е максимално обективен.

# 575
Здравейте! Да попитам и тук.Ровейки се открих и тази тема.
Цикълът си е все още редовен, но обилен. С парченце яйчник, само от едната страна. Другият е отстранен. Пуснах си пак хормони. Гинеколога казва щом е в норма е ок, върви на ендокринолог. Ендокринолога казва изследванията са ок. Ще се ходи на още едно мнение.
Всичко що е в норма е ок, но няма такъв,  който да обясни къде  „от-до“ трябва да е добрия резултат. Мисля, че тестостерона е висок, то е очевидно и от окосмяването ми/ от дете/. Чела съм, че когато е повече потиска секрецията на LH. Високите нива на пролактин пък секрецията на прогестерон и от там естрогена и прогестерона ми не могат да се разберат. С фиброма съм. Но всеки месец цикъла е различен. И както беше писал някой по-рано, в месеците с овулация е страшно. И не трае 24 часа както пише по книгите., а няколко дни преди, по време и няколко дни след нея. С някакви безумни усещания и като свърши все едно някой ме пуска от менгеме.
Ф.фаза:
Естрадиол -27.73 /22.4-115.0/
Пролактин-21.06 /1.34-24.20/
Тестостерон 1.65 /0.35-2.60/
LH-3.94 /2.12-10.89/
FSH -7.54 /3.85-8.78/
Антимюлеров хормон 0.61 /1.00-6.80/
TSH-1.72 /0.34-5.60/
FT3-6.0/3.8-6.0/
FT4-9.35 /7.9-14.4/
Anti TPO- 1.10 /˂12/
Anti TG-0 /˂4/

Според вас на финала ли съм с яч.резерв? И на ниския естрадиол ли се дължи "влаченето" с дни на менструалното кървене? След 5я ден намалява и почва еднократно за деня да изчиства. Понякога продължава до 9и, 12и, случвало се е и до 16и ден. Всеки път различно. Преди години ми се редуваха : 1 месец 4-5 дни всичко, на следващия 7-8 дни.

# 576
Здравейте!
Аз не мога да ви помогна , но ми е интересно дали сте задавали тези въпроси на лекари и какво казват те?
Здравейте! Да попитам и тук.Ровейки се открих и тази тема.
Цикълът си е все още редовен, но обилен. С парченце яйчник, само от едната страна. Другият е отстранен. Пуснах си пак хормони. Гинеколога казва щом е в норма е ок, върви на ендокринолог. Ендокринолога казва изследванията са ок. Ще се ходи на още едно мнение.
Всичко що е в норма е ок, но няма такъв,  който да обясни къде  „от-до“ трябва да е добрия резултат. Мисля, че тестостерона е висок, то е очевидно и от окосмяването ми/ от дете/. Чела съм, че когато е повече потиска секрецията на LH. Високите нива на пролактин пък секрецията на прогестерон и от там естрогена и прогестерона ми не могат да се разберат. С фиброма съм. Но всеки месец цикъла е различен. И както беше писал някой по-рано, в месеците с овулация е страшно. И не трае 24 часа както пише по книгите., а няколко дни преди, по време и няколко дни след нея. С някакви безумни усещания и като свърши все едно някой ме пуска от менгеме.
Ф.фаза:
Естрадиол -27.73 /22.4-115.0/
Пролактин-21.06 /1.34-24.20/
Тестостерон 1.65 /0.35-2.60/
LH-3.94 /2.12-10.89/
FSH -7.54 /3.85-8.78/
Антимюлеров хормон 0.61 /1.00-6.80/
TSH-1.72 /0.34-5.60/
FT3-6.0/3.8-6.0/
FT4-9.35 /7.9-14.4/
Anti TPO- 1.10 /˂12/
Anti TG-0 /˂4/

Според вас на финала ли съм с яч.резерв? И на ниския естрадиол ли се дължи "влаченето" с дни на менструалното кървене? След 5я ден намалява и почва еднократно за деня да изчиства. Понякога продължава до 9и, 12и, случвало се е и до 16и ден. Всеки път различно. Преди години ми се редуваха : 1 месец 4-5 дни всичко, на следващия 7-8 дни.

# 577
Да, говорила съм. И съм го написала. За тях щом е нормите е ок.

# 578
Денис според теб,всичко наред ли е,в понелник имам час при ендокринолог дя си каже мнението?

# 579
Здравейте,

Може ли за коментар за стойностите на LH и FSH. Според гинеколожката ми са много ниски, но изследванията са правени на 19 ден от МЦ.

# 580
Здравейте, включвам се и аз в темата!
Ще помоля Денис, ако може да ми помогне за разчитане на резултатите ми😊
Правиме опити за бебе от 1,6 месеца, но и не е само в това проблема, от известно време цикъла ми стана много болезнен, за това и посетих и гинеколог, също и започна да ми закъснява малко!
Прегледа ме на УЗ, уж нямам проблем освен едно малко миомче на задната стена на матката, което за нея не е проблем, нито за незабременяването нито за болките по време и преди МЦ!
Назначи ми хормонални изследвания и днес излязоха резултатите и не знам какво да мисля, естествено в понеделник ще се обаждам за час при нея!
На 38 години съм, ще се радвам Денис да ми пишеш за твоето мнение😊

Скрит текст:

Не се вижда много добре Естрадиола ми е 601,20 пг/мл
Пролактин 233 Ulu/мл  граници 102/496
Тестостерон 0,23 нг/мл  граници 0,06/0,82

Последна редакция: сб, 26 окт 2019, 10:42 от belisima30

# 581
  • София
Денис според теб,всичко наред ли е,в понелник имам час при ендокринолог дя си каже мнението?
Скрит текст:
Според мен, има някакъв проблем, но по-добре лекар да си каже мнението.
Ако си спазила условието за покой между 0, 60 и 120 мин., има някакъв проблем с КЗ - приемаш глюкоза, а КЗ пада вместо да се повиши. И дори пада до нива на Хипогликемия?!
Въпреки, че си ниска КЗ - тялото (панкреаса) отделя доста инсулин ( на 60 мин.).
Може и да има по-логично обяснение, не мога да преценя.
Ще чакам да споделиш какво е мнението на лекаря. 

HopeAlwaysWins
Коментирах ги вече, някъде.

belisima30
На кой ден от МЦ за правени?
ТСХ е добре, но само той не е показателен - трябва да го пускаш заедно с Т3 и Т4.
Пролактин и Тестостерон - също са добре.
Изследванията ги пуснах на 3 ден от МЦ, но кървенето ми беше само 4 дни,обикновенно ми е по 6,7 дни!
Не знам дали има значение, в момента съм болна и имам възпален мъдрец, може би ще трябва да се повторят изследванията при следващ цикъл!
ЛХ и Е2 са високи и според мен има киста/ЗФ ( може да са и повече от една)
Трябва да те видят на УЗ, защото Е2 е доста висок.
 (попитай лекаря за Е2 - защо е толкова висок?!, каква е причината)

Ще чакам да споделиш.
ПП.
Това, че си болна, няма отношение и не е причина за този хормонален дисбаланс.

ППП. Има някаква грешка в рефер. граници на Е2 ( за ЛФ най-вече)

Последна редакция: вт, 29 окт 2019, 09:51 от AnMary

# 582
Здравейте.
С поликистоза съм,безуспешни опити от доста време и час за консултация скоро в свети Лазар.
Правих изследвания на 7ми ден,ако може малко яснота преди прегледа,за да съм подготвена

Последна редакция: пн, 28 окт 2019, 14:32 от Екатеринна

# 583
  • София
Здравейте.
С поликистоза съм,безуспешни опити от доста време и час за консултация скоро в свети Лазар.
Правих изследвания на 7ми ден,ако може малко яснота преди прегледа,за да съм подготвена
Скрит текст:
Здравей!
На 7-ми ден от МЦ, ЛХ, ФСХ и Е2 не са показателни. Тестостеронът е много висок - той може да е причина, или една от причините, за ПКЯ.
Изследвай Андростендион, ДХЕА и 17ОН Прогестерон и се консултирай с лекар. За ПКЯ/респ. СПКЯ си има причина и тя почти винаги се лекува.

Ще чакам да споделиш, какво е мнението на лекаря

ПП.
ЛХ е висок, но не може да се прецени дали е от ПКЯ или от по-ранна О.  ( затова трите хормона трябва да се изследват винаги на 3-ти ден от МЦ)

# 584
Здравейте! След пункция на 15.10.съм, правих подготовка за фреш трансфер, който не се състоя 5 дена с пролутекс. Доктора ми каза на 2 ден да пусна фсх и естрадиол, и ето го:
Естрадиол 23.51  pg/ml /5.10-2950/
Fsh 9.25 mlU/ml 0.110-198.000/
Това,което ме озадачава са рефеентните стойности, изобщо не знам спрямо тях как да си тълкувам резултата. А с доктора ще се видим чак на другия ц, сега ми каза просто да си ги пусна, да знаем после как са се регулирали нещата след пункцията. Та от него коментар за сега не мога да имам, и съм в чуденка... Никога не съм виждала такива референтни  стойности, за пръв път пускам тук, в лабораторията на тази репродуктивна клиника. Имате ли представа как са моите изследвания спрямо тях, много ще съм благодарна за коментар!

Общи условия

Активация на акаунт