Пациенти на клиники Бахчеджи Тема 7

• 40 161
  • 753
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте,момичета
Искам да Ви попитам няколко неща...
Първото е , кога (по кое време на деня/вечерта) поставяте Кринон и лежите или се разхождате след него?
Второто е, кога си биете Прогестана? Пак сутрин или вечер?
До сега съм била Прогестана винаги вечер (около 18часа),но до сега не съм ползвала Кринон и не знам може ли и двете вечер или е по-добре едното сутрин (примерно инжекциите) и другото вечер?

Благодаря (:

# 91
След двете пукции е Бг имах болки, особено след втората беше кошмар, след процедурата в Турция ме боля единствено непосредствено след приключването й, но ми поставиха някаква инжекция и това беше, все едно не съм преминала през манипулация. По време и след трите интереенции съм се хранила по един и същи начин, вадиха ми по 15+ фоликула, така че явно всеки път тялото реагира по различен  начин. Пий повече течности , но ако болката е наистина  толкова силна  потърси лекарско мнение.

# 92
  • София
Здравейте,момичета
Първото е , кога (по кое време на деня/вечерта) поставяте Кринон и лежите или се разхождате след него?
До сега съм била Прогестана винаги вечер (около 18часа),но до сега не съм ползвала Кринон и не знам може ли и двете вечер или е по-добре едното сутрин (примерно инжекциите) и другото вечер?

Благодаря (:

При последния ми трансфер имах сутрин и вечер по 1 кринон + Прогестан.Сутрин в 08:00 - Кринон;  вечер в 18ч слагах Прогестана в 20:00ч кринона.

# 93

Скрит текст:
Здравейте момичета, ще ви помоля за помощ и съвет. На 3 ми беше пункцията и вече на няколко пъти ми се случва да имам по-силни болки и да трябва да пия обезболяващи и вече ми е притеснено.Писах на Хафиза , каза че защото са ми изкарали повече фоликули по-бавно ще ми се възстановят яйчниците. Но ако продължава така да е силна болката да отида на доктор. Може ли да сподели някой дали при него се е случвало така и как е процедирал? И също ако има момичета от Пловдив да препоръчат при кой доктор мога да отида на преглед?  

Здравей,

Аз до сега съм имала 3 пункции, последната в Турция при Карликая. Извадиха 12 я.
Всеки път, от деня след пункцията за период от 3-4 дни съм много зле. Имам силни болки в областта на корема до стомаха. Трудно се движа буквално. Според мен задържам много течности защото съм ужасно подута в корема.
Отшумява за този период и някъде като ми дойде цикъла вече съм добре.
Но каквото и да пия като обезболяващи, нищо не помага.
Така, че предполагам, че е болките при теб също ще минат.

Благодаря за отговорите.Да и при мен е нещо подобно, много се надявам да отмине до ден два. Ти приемаше ли нещо друго като медикаменти за да те облекчи? Надявам се по-бързо да ми започне цикъла и да се нормализират нещата.

Не, защото си знаех от първите два пъти вече, че след 3-4 дни ще отмине. И третият беше точно така.
Започнах да ставам вечер до тоалетна по 3-4 пъти и веднага след това отделяне на течности, състоянието ми се облекчи.
Ако можеш да пиеш течности, ще е добре, аз просто не можех.

Последна редакция: чт, 06 юни 2019, 10:59 от AnMary

# 94
  • Пловдив
Здравейте момичета , останаха ми 6 инжекции Цетротид , не разопаковани. Ако някой има интерес  пишете на лични.

# 95
Здравейте,момичета

Благодаря (:

След Кринон задължително разходка-минимум 15 мин,иначе не се абсорбира и изтича почти цял( поне при мен беше така),защото се направих на умна и няколко пъти лежах след като го сложа. Този препарат е отвратителен,аз нямах  търпение да свърши,че не бях купила много ,имах останал Утрогестан и го замених след консултация с доктора. Успех желая!💓

# 96
  • София
Привет, дали утре ще има някоя от вас на преглед за да си правим компания🙄

# 97
Ивка , Сникърс ,много Ви благодаря за мненията.
На мен ми казаха да го поставям вечер преди лягане,както с утрогестана.
За съжаление вече не усвоявам утрогестана явно и затова заменям с Кринон и инжекции.

# 98
Привет, дали утре ще има някоя от вас на преглед за да си правим компания🙄

Аз съм от събота там😊

# 99
  • София
Здравейте момичета,

най-накрая ми остана малко време да напиша как вървят нещата при мен.
Като цяло впечатленията ми от клиниката са много добри. Единствено това пътуване напред - назад ми дойде доста натоварващо, но за съжаление няма как да отсъствам от работа и през цялия период на стимулацията летях до Истанбул за прегледите и се връщах обратно.  През цялото време ходих сама, съпруга ми дойде в деня преди пункцията.

Самата стимулация мина изключително леко,  с ниски дози хормони (Гонал 150 + Мерионал 150)  като доктора
 прецени, че няма нужда да променя дозите. Нито се подух, нито имах болки - изобщо не усетих как мина.  Извадиха 13 Я , толкова и очакваха, от които започнаха да се оплождат 11бр. На 3ти ден бяха все още 11, но на 5ти бяха останали само 6 бластоциста, които и замразиха.

Бях на къс протокол. Самата стимулация беше кратка - започна на 3ти ден от мц и до 10ти вече бях приключила  с инжекциите. На 11тия ден имах само тригъра и два дини по късно ми беше пунцията.

В деня на пункцията всичко беше много добре организирано, целия персонал + сестри и лекари бяха изключително мили и внимателни. Не те оставят за секунда да се притесниш, бяха супер усмихнати и с настроение, което съответно го придадоха и на мен.

Тук искам да вмъкна нещо относно Хафизе. Тя видимо е претрупана с работа -   в клиниката е пълно с български двойки и тя хвърчи като финикиец от едните на другите. Телефона и постоянно звънни, но въпреки това не показва грам, че и е тежко или натоварено. Точно обратното - усмихва ти се, радва ти се като те види, звъня ми да ме пита дали всичко е наред и дали се справям с инжекциите. Не знам как го прави, аз на нейно място сигурно щях да съм изпушила отдавна.
В деня на пункцията беше неотлъчно до мен. Без да съм настоявала или нещо да съм имала трудности. Аз се оправям на английски с всички без проблем и съответно на нея рядко и се налага да превежда нещо, но въпреки това не ме остави. Каквото и да се случи с нашия опит, ще и бъда винаги благодарна.

Моят лекар е Др. Тургут,  при него бях през цялото време и не познавам другите доктори в болницата.
За него до този момент мога само позитивни неща да кажа, беше изключително внимателен, каквото съм го питала ми е отговарял, самото му отношение е толкова различно от всеки друг лекар с който съм имала допир до сага. Оставя ти едно такова чувства за спокойствие, без да разтягаме лукуми и да водим безмислени разговори. Проследяваше ме много внимателно, 2 пъти по време на стимулацията са ми взимали кръв за да прецени дали дозите са ми ок.
 Изключително приятен човек. Ние с него комуникираме 99% на английски, но в деня на пункцията, сигурно 10 секунди преди да заспя на масата, ми пожела на български "лека нощ". Супер мило ми стана от това внимание към пациента.

Събудих се в стаята, където моя мъж ме чакаше с усмивка. Малко ми е мътно от този период, защото излизането от упойка при мен винаги е било много зле. Но сега не беше, нито ме се е виело свят или едва едва да е било, нито съм повръщала. Единствено мъжът ми ми разказа, че съм дърдорила със всеки който видя, което е супер нетипично за мен. Аз това не го помня.  Имах болки, като силни менструални, но ми сложиха някаква инжекция и след 10мин бях ок. Имаше една сестра която говореше български, тя ме настани в стаята първоначално, тя ми слагаше системата и т.н. За първи път я видях тогава, но не и запомних името. Тя също беше много внимателна и мила. Самата стая е много приятна, не прилича на болнична, има самостоятелна баня и тоалетна. направи ми впечатление, че беше много чисто.
Преди да ме изпишат трябваше да изям един сандвич и да пия течности. Не бях яла от предния ден и бях супер гладна и жадна. Сандвича беше без месо, което много ме зарадва иначе нямаше да мога да го ям. Сестрата искаше да я повикам, след като мина през WC за да види дали всичко е наред - нямаше проблеми.
Изписаха ме след час някъде, а два часа по късно вече кръстосвахме улиците. Разхождахме се, вечеряхме на Босфора, после пак се разхождахме и се прибрахме в хотела към 12 вечерта, нямах и спомен, че съм минала процедура в същия ден. Болки от тогава не съм имала никакви. Дойде ми 12 дни по късно.

Същото това съм го минала и в инвитро клиника в Германия и мога да кажа, че няма нищо общо. Стимулацията ми беше отново с Гонал и ниски дози, но почна с по малки и ги качиха в последните дни. За разлика от Турция продължителноста беше по дълга с 5 дни. Почнах да се подувам още от 3тия ден, накрая бях като балон, не можех да си обуя дънките, много неприятно усещане. Тогава извадиха само 7Я, от които се оплождаха 5 но 3бр. оцеляха. Две от тях ми върнаха още на 2ри ден, а 3тото оцеля до бластоцист и го оставиха за ЗЕТ. След пунцията също чувствах и дискомфорт. И двата опита (фреш и зет) завършиха с кръгла нула. Но в последствие в Бахчеджи още на първичния преглед се останови, че имам една запушена тръба с хидросалпингс и сега се надявам това да е била причината за неуспехите ни до сега в немската клиника.

Другата седмица ми предстои лапароскопия за премахване на тръбата и отново ще я прави др. Тургут. И след това ако всичко е наред още след следващия цикъл, ще можем да си приберем едното ембрионче.

Не сме правили ПИД, което малко ме гложди. Доктора не спомена нищо и аз също не питах. Ние и двамата сме на по 36г, при мъжът ми спермитата са ок. Дали моите яйцеклетки са качествени обаче е неясно. Не са ни правили имунологични или някакви други от стандартните хормонални изследвания. Единствено ми пуснаха инсулин в Истанбул - беше ок. В темите често се коментира за НК клетки и тромбофилия, не съм изследвала. И доктора нищо не каза за тях.... Сега единствено се моля, при нас проблема да е бил само в тръбите и този път вече да ни се получи. Никога през живота си не съм виждала положителен тест за бременност.

Поста ми ужасно дълъг, но се опитах да опиша всичко което съм преживяла до сега. Това което прочетох в темите ми беше изключително полезно и съм много благодарна на всички момичето които пишат в двете истанбулски теми.

Пожелавам успех на всички които вече са в процедура и се надявам още от четящите момичета да се включат и да разкажат как е при тях.

# 100
Скрит текст:
Здравейте момичета,

най-накрая ми остана малко време да напиша как вървят нещата при мен.
Като цяло впечатленията ми от клиниката са много добри. Единствено това пътуване напред - назад ми дойде доста натоварващо, но за съжаление няма как да отсъствам от работа и през цялия период на стимулацията летях до Истанбул за прегледите и се връщах обратно.  През цялото време ходих сама, съпруга ми дойде в деня преди пункцията.

Самата стимулация мина изключително леко,  с ниски дози хормони (Гонал 150 + Мерионал 150)  като доктора
 прецени, че няма нужда да променя дозите. Нито се подух, нито имах болки - изобщо не усетих как мина.  Извадиха 13 Я , толкова и очакваха, от които започнаха да се оплождат 11бр. На 3ти ден бяха все още 11, но на 5ти бяха останали само 6 бластоциста, които и замразиха.

Бях на къс протокол. Самата стимулация беше кратка - започна на 3ти ден от мц и до 10ти вече бях приключила  с инжекциите. На 11тия ден имах само тригъра и два дини по късно ми беше пунцията.

В деня на пункцията всичко беше много добре организирано, целия персонал + сестри и лекари бяха изключително мили и внимателни. Не те оставят за секунда да се притесниш, бяха супер усмихнати и с настроение, което съответно го придадоха и на мен.

Тук искам да вмъкна нещо относно Хафизе. Тя видимо е претрупана с работа -   в клиниката е пълно с български двойки и тя хвърчи като финикиец от едните на другите. Телефона и постоянно звънни, но въпреки това не показва грам, че и е тежко или натоварено. Точно обратното - усмихва ти се, радва ти се като те види, звъня ми да ме пита дали всичко е наред и дали се справям с инжекциите. Не знам как го прави, аз на нейно място сигурно щях да съм изпушила отдавна.
В деня на пункцията беше неотлъчно до мен. Без да съм настоявала или нещо да съм имала трудности. Аз се оправям на английски с всички без проблем и съответно на нея рядко и се налага да превежда нещо, но въпреки това не ме остави. Каквото и да се случи с нашия опит, ще и бъда винаги благодарна.

Моят лекар е Др. Тургут,  при него бях през цялото време и не познавам другите доктори в болницата.
За него до този момент мога само позитивни неща да кажа, беше изключително внимателен, каквото съм го питала ми е отговарял, самото му отношение е толкова различно от всеки друг лекар с който съм имала допир до сага. Оставя ти едно такова чувства за спокойствие, без да разтягаме лукуми и да водим безмислени разговори. Проследяваше ме много внимателно, 2 пъти по време на стимулацията са ми взимали кръв за да прецени дали дозите са ми ок.
 Изключително приятен човек. Ние с него комуникираме 99% на английски, но в деня на пункцията, сигурно 10 секунди преди да заспя на масата, ми пожела на български "лека нощ". Супер мило ми стана от това внимание към пациента.

Събудих се в стаята, където моя мъж ме чакаше с усмивка. Малко ми е мътно от този период, защото излизането от упойка при мен винаги е било много зле. Но сега не беше, нито ме се е виело свят или едва едва да е било, нито съм повръщала. Единствено мъжът ми ми разказа, че съм дърдорила със всеки който видя, което е супер нетипично за мен. Аз това не го помня.  Имах болки, като силни менструални, но ми сложиха някаква инжекция и след 10мин бях ок. Имаше една сестра която говореше български, тя ме настани в стаята първоначално, тя ми слагаше системата и т.н. За първи път я видях тогава, но не и запомних името. Тя също беше много внимателна и мила. Самата стая е много приятна, не прилича на болнична, има самостоятелна баня и тоалетна. направи ми впечатление, че беше много чисто.
Преди да ме изпишат трябваше да изям един сандвич и да пия течности. Не бях яла от предния ден и бях супер гладна и жадна. Сандвича беше без месо, което много ме зарадва иначе нямаше да мога да го ям. Сестрата искаше да я повикам, след като мина през WC за да види дали всичко е наред - нямаше проблеми.
Изписаха ме след час някъде, а два часа по късно вече кръстосвахме улиците. Разхождахме се, вечеряхме на Босфора, после пак се разхождахме и се прибрахме в хотела към 12 вечерта, нямах и спомен, че съм минала процедура в същия ден. Болки от тогава не съм имала никакви. Дойде ми 12 дни по късно.

Същото това съм го минала и в инвитро клиника в Германия и мога да кажа, че няма нищо общо. Стимулацията ми беше отново с Гонал и ниски дози, но почна с по малки и ги качиха в последните дни. За разлика от Турция продължителноста беше по дълга с 5 дни. Почнах да се подувам още от 3тия ден, накрая бях като балон, не можех да си обуя дънките, много неприятно усещане. Тогава извадиха само 7Я, от които се оплождаха 5 но 3бр. оцеляха. Две от тях ми върнаха още на 2ри ден, а 3тото оцеля до бластоцист и го оставиха за ЗЕТ. След пунцията също чувствах и дискомфорт. И двата опита (фреш и зет) завършиха с кръгла нула. Но в последствие в Бахчеджи още на първичния преглед се останови, че имам една запушена тръба с хидросалпингс и сега се надявам това да е била причината за неуспехите ни до сега в немската клиника.

Другата седмица ми предстои лапароскопия за премахване на тръбата и отново ще я прави др. Тургут. И след това ако всичко е наред още след следващия цикъл, ще можем да си приберем едното ембрионче.

Не сме правили ПИД, което малко ме гложди. Доктора не спомена нищо и аз също не питах. Ние и двамата сме на по 36г, при мъжът ми спермитата са ок. Дали моите яйцеклетки са качествени обаче е неясно. Не са ни правили имунологични или някакви други от стандартните хормонални изследвания. Единствено ми пуснаха инсулин в Истанбул - беше ок. В темите често се коментира за НК клетки и тромбофилия, не съм изследвала. И доктора нищо не каза за тях.... Сега единствено се моля, при нас проблема да е бил само в тръбите и този път вече да ни се получи. Никога през живота си не съм виждала положителен тест за бременност.

Поста ми ужасно дълъг, но се опитах да опиша всичко което съм преживяла до сега. Това което прочетох в темите ми беше изключително полезно и съм много благодарна на всички момичето които пишат в двете истанбулски теми.

Пожелавам успех на всички които вече са в процедура и се надявам още от четящите момичета да се включат и да разкажат как е при тях.
И аз съм при доктор Тургут, и на мен по същия начин пожела лека нощ беше много мил през цялото време. Моят съвет е да го попиташ за имунологията, вит. Д и Б12 също. При мен се оказаха завишени тези клетки и загуба на ембрионче в 15 седмица, сега ми предстои трансфер и той  ще обърне специално внимание на този проблем чрез вливка. По принцип винаги е дължал на това незнам защо сега не ти иска. На ПИД също много държи, но явно според години и ситуация. Успех!

Последна редакция: сб, 08 юни 2019, 14:17 от AnMary

# 101
Здравейте, момичета! Изчетох всичко, което сте писали до момента, но имам нужда от съвет .
Този месец и ние минахме първичния си преглед в клиниката и ни предстои стимулация при др. Карликая.
В момента слагам лепенки климара (третата) и три и инжекции Цитротайд, последната сложих вчера. При прегледа ми казаха да дойда направо на 11.06 за започване на стимулацията. Но през нощта изненадващо и за мен ми дойде цикъла с 4-5 дни по-рано и на 11.06 вече ще ми е 5-ти ден. Писах на Хафизе, но все още нямам отговор.
Според вас трябва ли да отида утре в клиниката за преглед на втори ден или да изчакам до 11.06? Много ми е притеснено и незнам какво да правя?

# 102
bobar, предполагам, че скоро ще ти върне отговор Хафизе.
Звънни й на телефона, ако трябва.
Според мен няма какво да чакаш, до 3-и ден трябва да започнеш стимулация.
Аз не знам дали не почиват сега за празника,
преди почиваха, но винаги имаше дежурен лекар.
Късмет! Стискам палци! Heart Flowers Four Leaf Clover
Не се тревожи, всичко ще бъде наред!
Док. е прекрасен специалист и човек!
MoCherie, успех! Heart
Сестрата се казва Хюсние.
Винаги ми е на късмет тази жена, много е мила. Blush
Освен док. винаги и анестезиологът,
като ми слагаше упойката, ми пожелаваше късмет. Blush

# 103
bobar, пиши на Нигер +90 (549) 826 32 08. Това е другата координаторка. Тези дни тя е там, но явно не цял ден, защото и днес се води почивен ден.
Това с Климарата се случи и на друго момиче (дойде й по-рано) и я извикаха за 2ри ден.
Приготви се да пътуваш!
Късмет!

Последна редакция: пт, 07 юни 2019, 11:01 от Titi74

# 104
Много благодаря, sisi 345!
Писах и на Нигер, надявам се скоро да имам отговор и да се случат нещата!

Благодаря ти много, Titi74!
Свързах се, Хафизе почива, но Нигер е в клиниката. Утре отивам на преглед!
Късмет на всички!:heart:Flowers Four Leaf Clover

Последна редакция: сб, 08 юни 2019, 14:18 от AnMary

Общи условия

Активация на акаунт