Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 16

• 44 036
  • 737
  •   1
Отговори
# 240
Миоки, благодаря. Но някак не върви холестеролът да се вдига Само от Вгх. Има хора - не ядат, но пак е висок. Все още ми е трудно разбираема теорията, че холестеролът "поправя"...
Да, именно лошият холестерол поправя /лекува. От телефон ми е трудно да пиша дълги обяснения, като се прибера, ще го обясня.

# 241
Сигурно ще минат няколко години и някой нов "гуру" ще отрече тотално режима, който сега всички възхваляваме и ще направи състояние чрез пропаганда на нещо съвсем различно Simple SmileЗдравето е бизнес, суетата е бизнес, а храната, която ядем е пълен боклук от зеленчуците до месото.

# 242
Ами да спираме храната и да минаваме на вода само Smiling Imp Оооо, и това не става, тя я силно минерализирана, я с би-феноли... Smirk минаваме на "слънцеядство", т.е. фотосинтеза... ама ми е малко зеленичкото и с тоя изтънял озонов слой ще ми се повреди хлорофила (нищо че го нямам де, а имам хемоглобин... здраве да е!). Ми така, де - с тая вредна храна!

# 243
....и висок холестерол и без да се консумират животински мазнини/месо.
Роналд, мисля, че Бледолилава говореше за Невена, а не за себе си. Аз поне така разбрах поста и....
Ева, триглицеридите ти са добре. Имаш ли нисък хемоглобин, под 120? Горната референтна граница на гликиран хемоглобин си е висока, трябва да е под 5,5, даже под 5 е още по-добре.
Скоро гледах една пълна жена, със слънчева енергия се хранела от няколко години. Била дебела, защото си била завършила прехода преди да отслабне... Close

# 244
  • София
Нас никакъв гуру не ни е докарал до ИР, thank you very much, нито някакъв друг гуру сега ни вади от него.

Аз съм последния човек, който може да бъде определен като суетен. Смятам, че е въпрос на отговорност да се погрижиш за собственото си здраве, за да не легнеш на ръцете на децата си да те гледат на легло на старини (парализиран/а след инсулт). Ако отговорността е равносилно на суета, тогава се признавам за суетна.

Страшното е, че ниската култура на родителите по отношение на какво е здравословно хранене води до сериозни увреждания на сегашните деца.

# 245
dolce,благодаря за коментара.
Хемоглобинът ми е супер като за моето състояние - 116. Преди 6 месеца беше 90.

# 246
Не ми пука дали някой гуру ще отрече режимът или не. До сега не съм чувала толкова масово хората да подобряват здравословното си състояние на някакъв режим. Ако се чувстваш в пъти по-добре, показателите ти се подобряват, махаш излишните кг и обиколки в талията, никакъв гуру не може да те бутне. Особено в днешно време, когато информацията е широко достъпна.

# 247
Миоки, благодаря. Но някак не върви холестеролът да се вдига Само от Вгх. Има хора - не ядат, но пак е висок. Все още ми е трудно разбираема теорията, че холестеролът "поправя"....
Естествено че не е "само от въглехидрати" вдигането на холестерола, не видях и някой да пише точно така че става. Холестеролът се повишава когато има някакъв проблем, с който тялото ни се опита да се справи. Дали ще са микровъзпаления из тялото, дали възпален зъб, дали нещо друго... на него това му е работата. Независимо какво причинява проблема.
Гледат ме малко странно понякога като кажа че не маслото, а слънчогледовото олио е проблемно в тая насока, всеки е свикнал че животинските мазнини са лошо нещо, това се пропагандира с години.
При положение че въглехидратите са проблемни за нас, не виждам причина да ги ядем в големи или "нормални" количества. А комбинацията от въглехидрати и мазнини пък съвсем не е добре, така че гледаме да ограничим едното от тях и така.
Другото е, че по време на сваляне на тегло липидният профил не е точно достоверен и доста пъти се коментираше че от изследвания, направени тогава не бива да се шашка човек.

# 248
Ronald, за съжаление, в този форум не пожелаха да въведат функцията "игнориране на потребител"
с удоволствие бих ти пропускала "плюскането", "муането" и т.н. грозни думи, които използваш
освен, че си досаден, разбира се

има достаъчно вегански теми, форуми и групи, насочи се натам, като не ти се яде месо
тази тема е за ИР, не за холестерола, но за каквото и да беше, айде прочети поне първата страница

# 249
Долче, точно Невена имах предвид, толкова полезна беше в темата и изведнъж да прочета това - вземете си и вие почивка като нея! Що за безочие.

Не ме интересува особено на кой му харесва тона ми и на кой не. Последно когато една госпожа ми написа почти същото в прав текст, че ще прескача моите коментари, защото не ѝ допадат, не след дълго изчезна от нашата тема, но затова пък редовно чета коментарите ѝ във ФБ групата Пазаруване в Одрин, където обсъжда с трепет разни баклави и шоколади. Така че мерси от подобна аудитория. И преди съм казвала защо пиша тук - споделям успешния си опит за да върна доброто, което аз получих в нашата група. И особено благодаря за най-критичните коментари - Невена в началото я нямаше, аз най-голяма помощ от Франсоаз и Елора получих. В началото и аз се дразнех от понякога безкомпромисните им съвети, но не сгреших, че ги последвах. Ако си търсех каквото ми отърва и ми е удобно, едва ли щях да стигна далеч. Човек от 9 кладенеца вода може да извади и супер избирателно да си набавя информацията, само и само да избере лесния път. А той води до кривата круша.

# 250
  • София
Ronald, няма как някой тук да ти обясни всичко. Ще се наложи да си потърсиш информацията сам, от източници компетентни по темата и хора занимавали се с това години както правим всички ние. Просто няма да стане само с форума.
Високият холестерол не е признак на заболяване.
Може да има
-заболяване без висок холестерол
-заболяване с висок холестерол
-висок холестерол без заболяване
-нисък хорестерол без заболяване
В никакъв случай не искам някой да ми обяснява всичко, абсурд! никъде не съм го и написал. Искам да ми обяснят Тяхната теза. Защото - иначе си говорим за антиваксърство. Ваксините са вредни, точка. Холестерол, гонещ 10 е полезен, точка. Па ти върви и чети. Ми не, не е така, ако знам нещо повече и по-различно от 99% от другите хора по земята казвам откъде знам и защо.

Herzen, щастлив съм, ако пропускаш мои мнения и ще се радвам да не боравиш с ника ми повече, аз също гледам да прескачам твоите (когато мога или когато зловещо не ми се набиват в очите с някои въпиющи реплики, но обикновено не те закачам). Това, че то ме смяташ за досаден, както и не само ти, надали ще ми попречи да комуникирам с нормалните хора в темата. Сполай!
Апропо, аз съм един от най-месоядните хора:) 

# 251
В никакъв случай не искам някой да ми обяснява всичко, абсурд! никъде не съм го и написал. Искам да ми обяснят Тяхната теза. Защото - иначе си говорим за антиваксърство. Ваксините са вредни, точка. Холестерол, гонещ 10 е полезен, точка. Па ти върви и чети. Ми не, не е така, ако знам нещо повече и по-различно от 99% от другите хора по земята казвам откъде знам и защо.
Ами там е работата, че източникът не е един, а много. Няколко пъти ти дадох имена на хора, чиято работа може да погледнеш - достъпна свободно в нета по въпросът за холестерола и от къде аз черпя информацията. Ако го беше направил, щеше да си отговориш на доста въпроси. Честно отговори, погледна ли поне един?

Не намесвай ваксините, нямат нищо общо.

# 252
Роналд, на първа страница има една книга, която можеш да си свалиш и прочетеш. Казва се "Голямата измама с холестерола". Аз все още не съм я чела, но предполагам ще даде отговори на твоите въпроси. Освен това, ако знаеш английски, препоръчвам ти клиповете на д-р Ерик Берг и д-р Уилям Дейвис, който на всичко отгоре е кардиолог. Те обясняват доста добре точно въпросите, които те интересуват. Темата за действието и ползите от холестерола е доста обемна. 

# 253
Доживях да срещна и на руски алтернативна информация за холестерола. Руската медицина е по принцип консервативна както нашата. А този тук дори е академик. https://youtu.be/wFq01sPn6cA

Интересни клипове има, в това число и за диабета, където споменава за една от причините за заболяване от диабет - лекарствата.

Този ми е любимец. Има и упражнения за някои заболявания. Само пиявиците ме притесняват. Всичко лекува с тях.
Има друг,пак академик,който пък е страхотен в областа на спорта.

# 254
  • София
И Роналд, с извинение, ако се засегнеш: хайде опитай се да бъдеш по-малко "мачо" и повече просто човек в тази тема. Говорим за лечение, не си мерим ***. Аз имам в семейството си двама души със силна ИР, единият е мъж. И двамата до момента постигат страхотни резултати в лечението. Мъжът, слава Богу, не се изживява като мачо, и независимо,  че е бивш фитнес инструктор, завършил е рехабилитация, слуша съветите за хранене и движение, които аз черпя от тази тема.  Хайде, опитай и ти, вместо да се репчиш.

Общи условия

Активация на акаунт