Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 16

• 44 037
  • 737
  •   1
Отговори
# 225
С този берберин се сдобих от ремедиум за ок. 38 лв. (намален е). 60 капсули са.

И аз съм на него от една седмица, айде чакам да споделиш мнение , като мине малко време

# 226
Доживях да срещна и на руски алтернативна информация за холестерола. Руската медицина е по принцип консервативна както нашата. А този тук дори е академик. https://youtu.be/wFq01sPn6cA

Интересни клипове има, в това число и за диабета, където споменава за една от причините за заболяване от диабет - лекарствата.

Относно клипа с холестерола, защото може и не всеки да разбира руски, хареса ми въпроса, ако холестерола се увеличава от храната, нека проверим как е при кравите Joy Оказва се, че те са със същите референтни стойности като хората - от 3 до 6 ммол. Но се увеличава до 10 когато започнат да дават мляко. После пак спада. Изцяло си зависи не от храненето, а от нуждите на организма, за които той сам си го произвежда и не бива да му се месим. Споменава, че нормите преди са били по-високи, особено за хора в напреднала възраст! Споменава и едно проучване на около 68 000 човека, при което не се установява връзка между високия холестерол и инфаркта. За сметка на това възрастните с по-висок холестерол са по-защитени от алцхаймер и паркинсон. Такива ми ти работи, и в Русия взеха да стоплят...

# 227
Роналд, каква форма пише, че е този берберин? Някой спомена, че има различни форми....
Елора, ако не бях любопитна нямаше да съм в темата, нямаше и да знам за проблема с инсулина Stuck Out Tongue Winking Eye

Последна редакция: вт, 04 юни 2019, 10:43 от dolce miele

# 228
  • София
С този берберин се сдобих от ремедиум за ок. 38 лв. (намален е). 60 капсули са.

И аз съм на него от една седмица, айде чакам да споделиш мнение , като мине малко време
Разбира се, при теб как е? Аз съм решил от довечера да го почвам, да не би да има някакви стомашни проблеми. И да го пия първите два-три дни само вечер, после сутрин и вечер. Ти по 2 или 3 капсули на ден приемаш?

Долче, трябва да прочета, не знам...дано успея да разбера каква форма е, ама довечера:))

# 229
Над 80 нови отговора открих днес в темата и ми прави впечатление, че някои тепърва откриват ползата от движението или водата, затова ще се самоцитирам с надеждата да бъда полезна някому с опита си. Не е необходимо всеки за себе си да открива топлата вода. Вярно е, че сме различни, но петте неща, които болдвам в текста долу, са базови!
Цитат
Не забравяйте, че не е само до яденето. Писала съм преди, ще напомня комплекса от неща, които дадоха резултат при мен:
- хранителен режим
- редовно движение и упражнения
- редовен сън
- игнориране на колкото се може повече дразнители/източници на стрес
- достатъчно вода

Недостатъчният сън и стресът влияят зле на хормоните и метаболизма. Движението го ускорява. Намалява глюкозата в кръвта и запасите от гликоген. Гори калории. Водата също е много важна. Не се фиксирайте само в храненето.

# 230
  • София
Моля ви, обясните ми като на тъпаноид, откъде и как достигате до това – смея да кажа – превратно тълкуване за холестерола, в т.ч. и лошия? Не мога от офиса да гледам клипове, а вкъщи от трите деца почти не ми остава време.

В която и да е кардиология, или който и да е патоанатом, стажант по медицина, може и на вас да ви предоставят достъп до трупове и да ви покажат запушени артерии. Не е само инфаркт. А байпасите? Защо се правят? Заради дотолкова запушената артерия, а тя от какво се запушва? Не е ли от холестерол, т.е. – шлаки, натрупани в резултат на злоупотреба с алкохол, тютюн, транс мазнини, други мазнини, липса на спорт, ген, стрес.
Аз разбирам, че въглехидратите качват холестерола, и не споря с това. Но не разбирам как холестерол 8-10 следва да е Ок и никой да не се притеснявай от това.
Това, пак ще го повторя, превратно тълкуване, донякъде ми прилича на антиваксърските настроения. Ако сте от тази група – Ок, няма какво да си кажем, но в противен случай – съвсем добронамерено питам (не да се заяждам) – ще ми е интересно да драснете 2-3 най-общо, като за консервант гламак като мен, дето тъпата му глава не може да разбере как холестерол 8 (предимно лош завишен) при даден човек, ядящ животински мазнини, може да бъде повод за спокойствие, при все че тоя холестерол не е измерен инцидентно (не е за мен конкретния случай).
Благодаря за вниманието.

Скрит текст:
(P.s.- на кой му е писнало да се "повтаря" или да чета по еди колко си нови мнения на ден, може, подобно на Невена, да си вземе почивка от нас, особено от дебилите като мен,тъй като е напълно разбираемо колко изтощително е повтарянето на едно и също нещо.)

# 231
  • Варна
Роналд, каква форма пише, че е този берберин? Някой спомена, че има различни форми....
Елора, ако не бях любопитна нямаше да към в темата, нямаше и да знам за проблема с инсулина Stuck Out Tongue Winking Eye

За да не ви мъчи любопитството до довечера Wink
Medicinal Ingredients
Each capsule contains:   
Berberine (hydrochloride)   
(Berberis vulgaris) (root)   500 mg

А руснаците за всичко имат клипове, по напред някой беше цитирал ,че и зърнени храни препоръчват, те имат диети с елда и просо , които смятат за панацея за всички болести и затова .
За пиенето на вода, има един др. Берг / не съм сигурна за името/ в ютуб, който пък препоръчва да се пие вода само при жажда , защото голямото количество вода променя електролитния състав в организма. Та за всяко нещо има различни теории и човек май наистина трябва да си провери коя е истината за него си . На мен пиенето на много вода също не ми влияе добре .

Ronald , за холестерола и на мен не ми е много ясно, но от много четене по моите проблеми, попаднах и на обяснения за "калцификация " на съдовете, когато също се натрупва плака и не може да бъде изчистена . Общо взето се получава от възраст, неправилно обработване на калция, който вместо да отива в костите се натрупва по меките тъкани , включително съдовете , метаболитни нарушения, към които спадат и ИР, диабет, нарушения в щитовидната жлеза / и още някакви жлези имаше /, стрес, алкохол и прочие. Та факторите са много .

Иначе за момента не свалям килограми, в някакво задържане съм, но обиколката на талията ми е намаляла още . Не съм на класическата НВ- ВМХ, писала съм и преди.

# 232
  • София
Сребърна паричка, благодаря. Именно тази "шлака", която се натрупва, лекарите наричат "лош холестерол" или бъркам? Общо-взето твърди се в медицинските среди, че "плаката" от транс мазнините не може да бъде премахната/.изчистена, докато тази от животински мазнини, липса на спорт и пр/. - с повече движение и познатите ни методи. Естествено, от храната холестеролът се влияе (и в двете посоки) до 30%, останалото е  предразположеност, ген и пр. Но чак да е полезен лошия холестерол.....

# 233
Ronald, аз ти писах какъв е механизмът в общи линии.

1. ядеш въглехидрати (съчетани с мазнини), вдигаш и държиш хронично високи нива на КЗ и инсулин ->
2. активираш възпалителни процеси в организма->
3. получаваш наранявания по кръвоностните съдове->
4. тялото изпраща холестерол да поправя->
5. не успява да се справи заради 1->
6. получават се натрупвания по артериите заради по-високото налягане на кръвта (във вени няма подобни натрупвания, само в артериите са)->
7. в един момент плаката се отлепва и запушва главен кръвоносен съд ->
8. получаваш инфаркт или инсулт.

Не е толкова просто, но в общи линии лаишки обяснено е това.

Холестеролът е един, няма различни видове. Има различни видове големина на частиците. Оксидирания холестерол вече не е холестерол.

# 234
Миоки ме е изпреварила. Не че не съм писала по-напред по въпроса. Възпаленията и уврежданията на кръвоносните съдове са в основата, заради тях се натрупва холестеролът на определени места, а не просто защото е много. Това не е някаква река с пясъчни наноси, ей така просто от нищото да се затлачва.

Цитат
(P.s.- на кой му е писнало да се "повтаря" или да чета по еди колко си нови мнения на ден, може, подобно на Невена, да си вземе почивка от нас, особено от дебилите като мен,тъй като е напълно разбираемо колко изтощително е повтарянето на едно и също нещо.)

Жалко ако Невена се е оттеглила поради причината, за която се спомена по-горе. Беше изключително полезна с опита и съветите си. Жалко и че някои хора приемат това просто като даденост или може би някаква форма на граждански дълг и задължение. Да дъвчеш постоянно едно и също за всеки новодошъл, който все няма време да се информира сам как да подобри здравето си, но ти имаш всичкото време на света или може би някой ти плаща, за да повтаряш едно и също, че и да спориш защо не е така, а иначе.

# 235
  • София
Миоки, благодаря. Но някак не върви холестеролът да се вдига Само от Вгх. Има хора - не ядат, но пак е висок. Все още ми е трудно разбираема теорията, че холестеролът "поправя"....

Бледолилава, благодаря за отделеното време и внимание на моите постове, но би могла да не се тормозиш от постовете ни - просто не ги чети, ок? Разбираме, че някои се ядосвате, че нямате време и пр., и също така недоумяваме резкия ви тон и " вниманието", което ни отделяте.
Напр., ще се радвам, ако моите постинги не ги четеш оттук-нататък;  има хора с които може да се води и нормален диалог.

# 236
  • Варна
Невена, мисля, че периодично изчезва и после се завръща. Дано да е в отпуск някъде и да не и е до темата , чакаме я да се върне Flowers Hibiscus.

За холестерола много добре е обяснено в уикито :https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A5%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D1%81%D1% … D1%80%D0%BE%D0%BB , не бих могла да го преразкажа. "Хиперхолестеролемията не е болест, а признак на някои болести на обмяната на веществата  " . Процесите на увреждане се усилват и с възрастта и ако имаш и някаква наследствена предразположеност, борбата с плаките става доста трудна.

# 237
  • BG
Холест. бива екзогенен и ендогенен ,за съжалиние при ниския му екзогенен прием, ендогенното му производство се увеличава.

# 238
Как ще коментирате моите резултати? С хашимото и ИР, на Л тироксин 50 и метфодиаб 500. Малко ме притеснява високата стойност на холестерола, че отива към горна граница. В лабораторията са пропуснали да направят гликирания хемоглобин, та ще ходя пак.

# 239
Ronald, няма как някой тук да ти обясни всичко. Ще се наложи да си потърсиш информацията сам, от източници компетентни по темата и хора занимавали се с това години както правим всички ние. Просто няма да стане само с форума.
Високият холестерол не е признак на заболяване.
Може да има
-заболяване без висок холестерол
-заболяване с висок холестерол
-висок холестерол без заболяване
-нисък хорестерол без заболяване

Общи условия

Активация на акаунт