Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 16

• 44 020
  • 737
  •   1
Отговори
# 300
  • Бургас
Здравейте, вчера след дълго увещаване най-после успях да заведа ММ на изследвания и резултатите са
Доста стряскащи са и се включвам при вас за съвети и насоки. В петък е на лекар, но още от днес ще се опитам да наложа диета, въпреки съпротивата.
Има доста наднормени килограми.

# 301
  • София
С тези стойности на НОМА индекса, преди ОГТ, може да се окаже и вече готов диабет 2. До петък има 2 дена, през тях нищо няма да се промени. Минете през ендокринолог, направете си пълните  изследвания и тогава почвайте.

# 302
Бледолилава и аз исках да ти кажа за тази диета, но ти ме изпревари.
То не е само супата. Супа се яде всеки ден плюс още нещо. Той казва за всеки ден какво. Прилича на моно,но не е толкива досадна.Хвана ми окото,а аз не си падам по такива изиздевателства. Заплюх я за тежки времена (следпразнични или следваканционни)
TaniaDimi,видях за допълнителните неща, които могат да се приемат, но ще ги пропусна. Имам обаче друга идея - от доста време ми се търкаля една опаковка КЛА из къщи, имам и останал Л-карнитин, както и екстракт от зелен чай - EGCg - за щастие всички са в срок на годност, и ще взема да си направя един курс с комбинация от фет-бърнъри. Ето тук информация: https://stanimirmihov.com/kla-cla-otslabvane/

Много е трудно с тия последните килограми, не се дават лесно, гадовете... Та ще пробвам и с добавки. Пих сега една капсула от зеления чай да видя дали ще ми разхлопа сърцето. Едно по едно ще ги включвам, че установих, че имам висока чувствителност, може би поради това, че по принцип избягвам лекарства и по-сериозни добавки и ми действат в много малки дози. Писала съм, че ми е прималявало ужасно от една добавка с хром и канела, веднъж пък получих сърцебиене от един нищо и никакъв Q10.

Затова и реших да опитам без лекарства преди време. Моят близък с диабет 2, който почина наскоро, от години пиеше глюкофаж и все се оплакваше от това разстройство и къркорене - така и не привикна към лекарството. От него се бях наплашила и не посмях да го почна. Хипократ ли беше казал, че всички здравословни проблеми тръгват от червата? Е защо да си го причинявам това нещо?

Нощен гост, моят съвет е щом отслабваш да продължиш по този начин. Не помня колко килограма имаш за сваляне, но със самото отслабване чувствителността към инсулина се подобрява. Вече го правиш, какво повече от това да искаш? Режимът така или иначе най-добри резултати дава след около 5-6 месеца. При мен така беше, тогава се случи съществения спад в инсулина. Отдадох го на някаква достигната критична маса свалени килограми, но след това четох някъде, че е необходимо именно толкова време за да се приспособим и да се успокоят нещата. Дай си време.

Шарки, Радина, и аз бях с НОМА над 11. Шок и ужас е, да, точно това си мислех тогава, че не се знае на колко тънък косъм съм от диабета. Дано се стресне, както аз се стреснах, защото това ме накара да се заема сериозно и да преобърна нещата. Поправимо е, но трябва да се вземе в ръце много сериозно. Не го ли направи диабетът му е почти сигурен - с тази захар. При мен не бе толкова висока, но инсулинът бе по-висок, така че индексът пак над 11 отиваше.

# 303
Нямам проблеми с Берберинът , започнах го направо два пъти ден . След 2-3 дни минах на 3 пъти на ден , къде след ядене къде без ядене. Единствено може , сутрин една идея по - разхлабено е положението след кафето, но нищо което което да ми нарушава сутрините както преди да го пия . Четох се усвоя трудно и бързо се изхвърля с пишкането и за това го дават до 2000 мг на ден. Аз го пия 3х500 мг , като четох ,че може да има проблеми с стомашни неразположения ако се приемат наведнъж 1000 мг , не съм пробвала не мога да кажа , но се чувсвам много добре .
Изключително съм горда от себе си не знам на кое се дължи на :
- това , че се стреснах и се настройх
- това , е пия берберин ,хром и инозитол
Но ефект има ,  като човек който почти изяждаше един шоколад , онзи ден си взех един черен шоколад/който много обичам/ и го прибрах в шкафа , така си седи непокътнат. Е да позволявам си сега малко череши, ягоди. Но се все пак съм доволна от себе си .

# 304
Здравейте,
Скрит текст:
вчера след дълго увещаване най-после успях да заведа ММ на изследвания и резултатите са
Доста стряскащи са и се включвам при вас за съвети и насоки. В петък е на лекар, но още от днес ще се опитам да наложа диета, въпреки съпротивата.
Има доста наднормени килограми.
Ами, то е ясно.Инсулина, макар и висок, не успява да вкара КЗ в норма.Може дори с диабет да си го диагностицират.
Разкарва въглехидратите, освен зеленчуци, повече движение, може би и лекарство би било добре в началото поне...там лекарят ще каже.

# 305

Stela  и pepitobs , не мога да ви разкажа книгите. Това не е роман. Дала съм линк към 4 негови книги.
Ти не си болен, а просто си жаден
Тялото жадува за вода
Водата лекува, лекарствата убиват
Чела съм само първата. И то с прескачане. Ще чета и останалите.
За ИР може да пиша, ама там съм чела много и съм преповтаряла нещата. Тук съм прескачала. Иначе из други форуми има мнения на хора, които са я пили и са доволни.
Първите два дни пиках страшно много. Понякога забравям да си направя и не пикам толкова.
Забелязвам, че куперозата ми е намаляла. Та вместо лазерни процедури си мисля да поизчакам малко.
На 3 литра чешмяна се слага кафеена лъжичка морска или хималайска сол. И се пие целия ден.
Обаче ми се струва много на мен за момента и слагам много по-малко, та почти не я усещам. За момента толкова.
Не че пиенето на обикновенна вода е безмислено. Но солта помага да се задържи водата и да проникне в клетките. Това като лаишко обяснение. Подробното, качествено в книгите ще намерите.
Обяснява много добре нещата.
Четете.
Много пъти като съм обяснявала било НВ, Зоната, за кз и инсулина на незнаещи, са ме разбирали накриво.
Затова много вече не обичам да обяснявам накратко неща за които всъщност всеки сам трябва да чете. Не че не трябва да се обяснява. И ми се е случвало да ме разбират погрешно и да ме обвиняват.
Все едно да сте нови в темата и да ме карате да ви обясня в две изречения какво е ИР и как да го лекувате. А първия пост далеч не съдържа всичко.

# 306
  • пак там
Елора, моля те, тикни ми носа където си писала за книгите за водата. Че аз с моя пространствен кретенизъм не мога да се оправя. Но пък видях клип, който при първите двайсет четения не бях видяла Simple Smile

# 307
Ей тука, ама на края на поста

https://www.bg-mamma.com/?topic=1119664.msg38824030#msg38824030

Още не съм ги  прибавила в първи пост.
Предполагам имаш предвид първия клип. То е само един. Много е добър, нали?  Grinning

# 308
Снощи четох една статия за ИР на една доцентка която казваше , че е много добре да се приема
-канела
-куркума
И днес като се поразрових из нета джинджифилът също ми хвана окото. И трите съставки ги дават за намаляне на теглото. Та имам едно питане , някой приемали ги и под каква форма и как . Идва ми на ум настърган джинджифил и канела и куркума сигурно няма да е от най - приятните на вкус неща , ама дали така могат да се приемат и какво количество?
Някой някаква идея да има ?

# 309
Снощи четох една статия за ИР на една доцентка която казваше , че е много добре да се приема
-канела
-куркума
И днес като се поразрових из нета джинджифилът също ми хвана окото. И трите съставки ги дават за намаляне на теглото. Та имам едно питане , някой приемали ги и под каква форма и как . Идва ми на ум настърган джинджифил и канела и куркума сигурно няма да е от най - приятните на вкус неща , ама дали така могат да се приемат и какво количество?
Някой някаква идея да има ?
И трите ги приемах около 2 месеца, но без абсолютно никакъв ефект. Е, продължавам си, но не очаквам никакви резултати.

# 310
За подправките - изполвам ги редовно, но ефект няма.
Обаче чай от джинджифил много обичам и си го пия ежедневно.
За д-р Батман - от 3 години пия по неговата схема вода със сол (моркса, хималайска, каменна от тази за животните Joy ) - към отслабването отношение при мен няма, но източва много добре водата и помага и за другата нужда (особено гореща вода със сол, но само в почивни дни, че да не стане фал).

# 311
  • София
Канела приемам само с кафето, но не обикновената, която е вредна в големи количства, а цейлонска от био магазин. Не я разтварям в кафето, а я смесвам с мляното кафе още преди да заври. Чай с настърган джинджифил и лимон си правя редовно. Куркума слагам винаги, когато готвя ориз, но аз не съм с ир.

# 312
Момичета, почвам днес супата, другия четвъртък, ако не ми писне, ще докладвам резултати. Трябва да отбележа, че не е точно супа, доста е гъсто, а съм сложила поне половин литър вода в повече от рецептата. Ако не бях я сложила, по-скоро щеше да прилича на някаква манджа. Струва ми се, че количеството няма да стигне за 2 дена, по-скоро за ден и половина. Утре ще удвоя продуктите за да не си играя да я правя всеки ден. Ето как изглежда, засега ми е вкусно, ще видим за 7 дни дали няма да ми се отврати.
Скрит текст:

# 313
Канелата, куркумата и оцета не са продукти от които да се отслабва. Оцетът намалява инсулиновият индекс на по въглехидратни храни, куркумата е с антисептично и противовъзпалително действие. Зеленият чай и кафето също имат благоприятно действие. Но нито едно само по себе си няма да доведе до отслабване.

# 314
Цейлонска канела слагам на всяко кафе. Куркума ръся на всяка "манджа".

Общи условия

Активация на акаунт