Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 16

• 43 851
  • 737
  •   1
Отговори
# 525
  • BG
Трябва да се измери три пъти - преди, 1 час след и два часа след хранене, за да може да се придобие някаква представа.
Ако имаш висок инсулин, може да я е смъкнал за 2 часа.
Това важи мисля за натоварването

# 526
Не само. Не знаеш колко ти е изходната захар, не знаеш колко се е качила, знаеш само колко е била след 2 часа. Не е кой знае какво инфо.

# 527
  • BG
Въпросът е колко е нормата след 2 часа

# 528
Не знам да има такава при такъв тест. Само след обременяване. Така тествана КЗ зависи много от какво точно си яла. Няма как да се определи след всяка хранителна комбинация.

Я виж тази таблица. Не знам дали отговаря точно на въпроса ти или е след обременяване

Последна редакция: пт, 14 юни 2019, 21:46 от Миоки

# 529
Колко време след започване на Метформин хапчето започва да действа на КЗ- от първия прием или трябва да се натрупа някакво количество (някой случайно да е мерил кз?)? Като страничен ефект дали може да е задържане на вода (за първите няколко дни) и лееееки мускулни болки (предимно вечер след пиене на хапчето)? Съвсем търпими са тези неща. Просто май не помня някой да е споделял за такива странични ефекти или...? Thinking

# 530
Би трябвало почти веднага да почне да действа.
Страничните ефекти се усещат при големи дози. Ако е по-схема и се започне с минимално количество, няма проблем.

# 531
Хайде и аз да се запиша, че скоро ще си правя необходимите изследвания, за да разбера дали имам ИР. Какво ме навежда на тази мисъл? Висцеларни мазнини, не мога да сваля, глад за въглехидрати

# 532
Въпросът е колко е нормата след 2 часа

Ето статия от тази година със съответните горни граници за хора със и без диабет,  вкл. гестационен:
https://www.medicalnewstoday.com/articles/317536.php
Това са гранични стойности за съблюдаване в ежедневието и не е задължително да съвпадат с граничните стойности в тестовете/обременяванията, които се провеждат в контролирана среда и при прием на точно определено количество глюкоза.

П.С. Ето и таблица за конвертиране на стойностите:
https://www.diabsite.de/diabetes/labor/umrechnung.html

# 533
Елора, на 500 мг съм още.

# 534
Каква полезна тема. Записвам се да я следя заради член на семейството.

# 535
  • Paris, France
Два часа след вечеря ходих да ми измерят кр захар, резултата е 6,09. Вечерях малка купичка грах, почти едно яйце и малко домати, краставици и маслини. Пробата беше от пръста. Как е тази стойност според вас?

Зле е стойността. В първия пост има идеалните и препоръчителни стойности. Идеално КЗ не надскача 5 никога. 5.5 е приемлива стойност за ,1 или 2ри час. Грах с мазнина е ужасна комбинация и те съветвам да го изключиш напълно до нормализиране на КЗ. Тук не разрешават грах на диабетици и ИР до нормализиране на КЗ. Eating to Your meter се нарича - да ядеш така, че глюкомерът да показва винаги добра КЗ. И прочети пак показаното от Обич Синеока!

Яйцата са супер полезни, но само ако кокошките не са тормозени в клетки и хангари и ме са хранени със зърно. И, разбира се, без хляб и ВХ.

# 536
  • BG
Мерси за таблиците и на двете. Значи стойностите са до 7,8 след хранене. Тези дни с ниските ВХ взех доста вода да пия и се притесних какво става и дали е нормално. Отделно ми е доста трудно свикването. Сутрин закусвам кис. Мляко и извара с шепа малини и към 11 часа му заболява глава , отпаднало ми е, хапвам 2 блокчета линт 85% и се сафирясвам, поспира да ми се пие толкова вода също. Притесних се заради водата, затова реших да си пусна една кр. захар след ядене, да видя как са нещата. Без хляб е пълен отврат, то все едно на китайците да им спреш ориза.

# 537
Момичета огромен проблем ми е закуската.
На обяд и вечеря се справям някак, но на закуска без хляб и въглехидрати ми е трудно. Дайте някакви идеи. Вие какво закусвате?
Благодаря предварително!

# 538
Момичета огромен проблем ми е закуската.
На обяд и вечеря се справям някак, но на закуска без хляб и въглехидрати ми е трудно. Дайте някакви идеи. Вие какво закусвате?
Благодаря предварително!

Накиснати сурови ядки от вечерта - орехи, тиквено семе, сл. семе и т.н.
Или кисело мляко с чия от вечерта накиснато.
Котидж сирене.
Може и яйца. Аз не закусвам яйца обаче.
Други ядат и месо.
Ама при ИР хляба няма място.
Както при алергия от фъстъци, не може да ядеш фъстъци.

# 539
Аз закусвам сирене, маслини, евентуално домашен колбас и зеленчук някакъв. Може и варени или пържени яйца или омлет.
Слънчоглед не заради Омега 6.

Общи условия

Активация на акаунт