Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 16

• 43 864
  • 737
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Е, нали затова написах, "на минимум, колкото това е възможно"- смятам че точно тук в темата не е нужно да пояснявам какво имам предвид.  Grinning Инак е така както казвате
Ограничене до минимум ( колкото е възможно ) на въглехидартите , ако се цели рязко сваляне на килограми, ако ли не... вече друго..

# 511
  • пак там
https://za-fitnes.com/%D0%B2%D0%B8%D0%B4%D0%BE%D0%B2%D0%B5-%D0%B … 0%B0%D1%82%D0%B8/

На който му се чете и иска доказателства.

Не ми се занимава повече.

# 512
  • София
https://za-fitnes.com/%D0%B2%D0%B8%D0%B4%D0%BE%D0%B2%D0%B5-%D0%B … 0%B0%D1%82%D0%B8/

На който му се чете и иска доказателства.

Не ми се занимава повече.
Четем Рися, от статията, която си постнала, четем и немеем: " Сложни въглехидрати се съдържат в:  овес, ориз, картофи, зърнени храни, пълнозърнести тестени изделия, макаронени изделия, бобови култури и  зеленчуци". Отделно пише, че са и бързи Вгх. Следователно - сложни и бързи. Без да се засягаш, не е срещу теб  bouquet, просто източниците в Бг са едни.....

# 513
За зеленчуците хич не съм съгласна.
Примерно морковите. Нали  като са сурови не са с висок ГИ. Не мисля, че и сготвени са толкова лоши. Освен това в ястията не се слагат толкова много моркови.
Аз си ги рупам. Понякога ям 2 моркова на ден. Друг път може  и да не ям.

# 514
Доста небивалици има в тази статия като изключим класификацията на въгрехидратите.

# 515
  • пак там
Аз за какво ви я дадох, според вас???

# 516
Дали са бързи/бавни/прости/сложни, няма значение, така или иначе вдигат инсулина.А като се вдигне инсулина на 50/60/100, какво значение има дали се е вдигнал за половин час или за 2 часа?
Щом е висок, нанася поразии.И все тая дали се вдига бързо или бавно....

# 517
Здравейте, да се запиша и аз в темата, с ИР съм, с нисковъглехидратно хранене два пъти на ден, без да се ограничавам като количество, свалих 25 кг, качени след първата ми бременност, но бях дост стриктна, не съм спортувала нищо, стана за около година. Сега отново съм бременна и се съобразявам какво ям, но ми се дояждат някакви неща, а хич не искам пак да качвам значително, таа ще ви следя с интерес

# 518
  • Варна
По -скоро картофите и ориза съдържат скорбяла /  нишесте/ , което е вид полизахарид. При разпад в следствие на храносмилането, то  се разлага на прости захари и оттам излишното нишесте, което не може да се усвои напълно се отлага като мазнина в клетките. При хора с ИР, липсва чувствителност на клетките към инсулина и те вместо да се освободят от излишното, го складират. Така си го обяснявам аз .

# 519
  • София
По -скоро картофите и ориза съдържат скорбяла /  нишесте/ , което е вид полизахарид. При разпад в следствие на храносмилането, то  се разлага на прости захари и оттам излишното нишесте, което не може да се усвои напълно се отлага като мазнина в клетките. При хора с ИР, липсва чувствителност на клетките към инсулина и те вместо да се освободят от излишното, го складират. Така си го обяснявам аз .
И звучи много логично. Колкото и вкусни да са картофите и ориза не са храна за ИР, не толкова и само за килограмите, а точно за ИР, макар че навсякъде ги пишат колко са полезни и с фибри и пр....

# 520
Здравейте,
Съвсем нова съм в темата, като от скоро проявявам интерес към темата за инсулиновата чувствителност/резистентност с подозрения, че това е виновникът за борбата ми с килограмите Simple Smile Напълнях много по време на бременността- може би с над 20 кг , което за ръст от 162 си е направо плашещо. Мислех си, че после , като спра кърменето, нещата ще се случат лесно и от само себе си , но не и не- тялото ми се оказа адски упорито и не иска да отслабне:) От 3 седмици се старая да съм на НВ ВМХ , спортувам 2 пъти седмично ( знам, че е малко, но засега толкова мога да си позволя от към време) , но резултати няма. Е, има 2 кг надолу, но ми се щеше да е доста повече..Предполагам обаче, че безсънието и хроничната умора оказват също негативно влияние върху метаболизма и затова гледам и да не съм твърде строга със себе си.
Мисля скоро да си направя кръвни изследвания, включително за ИР .
Благодаря на всички за ценната информация в темата и споделения опит:)

# 521
  • Sofia
Здравейте, не съм чела цялаа тема, но не намирам  информция яйцата дали са полезни при ИР?

# 522
Здравейте, не съм чела цялаа тема, но не намирам  информция яйцата дали са полезни при ИР?
Да, няма никакви проблеми да се ядат яйца, и то в големи количества.

# 523
  • BG
Два часа след вечеря ходих да ми измерят кр захар, резултата е 6,09. Вечерях малка купичка грах, почти едно яйце и малко домати, краставици и маслини. Пробата беше от пръста. Как е тази стойност според вас?

# 524
Трябва да се измери три пъти - преди, 1 час след и два часа след хранене, за да може да се придобие някаква представа.
Ако имаш висок инсулин, може да я е смъкнал за 2 часа.

Общи условия

Активация на акаунт