Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 16

• 43 868
  • 737
  •   2
Отговори
# 540
Елора, впечатлена съм колко много знаеш по темата Simple Smile Много информативни постове.

# 541
  • София
Момичета, пак да попитам за плодовете - ако лятото са допустими (от време на време) ягоди, боровинки и малини, то през зимата - освен лимони, грейпфрути може ли? За портокали, мандарини, банани е ясно, че не може...
И понеже май малините и ягодите посвършват, череши предполагам не може, а вишни в Сф почти не продават. Друго нещо да се сещате? Ябълките са много сладки вече, преди поне грени смит зелените си бяха кисели, винаги съм обичал кисели. Днес давах на децата една ябълка, изядох едно парче, ами то горчи от сладост, не знам да не ги пълнят с нещо, та да са по-издръжливи Grinning

# 542
Лимоните имат доста захар, не са точно да си ги ядеш като ябълки. Просто киселият вкус маскира всичката тая захар в тях, но ще се изненадаш ако провериш колко е. Малко лимон за овкусяване на нещо не мисля че е проблем, но не количества като нормално ядене на плод.
За съжаление съвет не мога да дам, понеже аз самата не на литам особено на плодове и рядко ям каквито и да е. Просто си имай едно на ум и с лимоните.

# 543
Момичета, пак да попитам за плодовете - ако лятото са допустими (от време на време) ягоди, боровинки и малини, то през зимата - освен лимони, грейпфрути може ли? За портокали, мандарини, банани е ясно, че не може...

И за какво са ти плодове през зимата? Повечето са пластмаса.

# 544
Аз зимата ядях по едно киви на ден. На него тогава му е сезона.

# 545
Зимата ям киви, замразени ягоди, малини, горски плодове, киви, малко грейпфрут или портокал- обаче по малко и само когато ми се прияде. Отдавна нямам нужда ежедневно да ям плодове...

# 546
  • Paris, France
Роналд, диагностицираха ме през август и на 1ви септември бях спряла напълно плодовете. На 7ми октомври бях минус 15 кила и вече можех да ям и зелени банани. Сокът на половин до един лимон е важен заради лимонената киселина, но от плодове кой знае какви ползи няма. Нищо няма да ти стане да не ядеш никакъв плод за известно време. Ако се стегнеш и свалиш маста и си набавиш липсите ще може да ядеш плодове в умерено количество след време. Лично аз не ядях плодове година и все още не ги ям извън месечния или седмичен плодов ден, когато, обаче тичам, скачам и не ям мазнина. Сладките плодове не са полезни и народите, които обитават места, където плодовете падат по главата не ги ядат в големи количества. В централна Африка можеш да видиш цели гори с манго, но наоколо селяните копаят маниока, спанак и бобови и ловят риба. В градината на свекърите има манго, папая, авокадо, дини, които растат сами, но хората на Карибите ядат основно боб, ориз, риба, месо, бамя, спанак, морски дарове и по традиция ме ядат плодове вечер. Защо? Защото има много комари и ако се качи КЗ те хапят. В храната слагат куркума, чер пипер и люти, много люти чушки. Като се разболеят спират да ядат и ядат намачкано, горчиво нони. А манго и папая ги бият по главите, дори по улици и плажове.

# 547
Елора, впечатлена съм колко много знаеш по темата Simple Smile Много информативни постове.

Много мило, благодаря  Laughing
Макар че съм наясно, че доста съм чела, но и доста не знам.
А имам и още за четене, ама пусто време не остава.

Ох, голям стрес имах преди два дни на работата. Все ви пиша, че не бива да се стресирате и да сте спокойни. И аз се опитвам да реагирам, ама такова нещо ми се струпа, че и вчера ми беше лошо. А днес съм със страшни болки в корема и едвам ям.
А аз болки в корема от стрес никога не съм получавала.
Камо ли от стрес да седна да не ям.
Едно време стреса го борих с много ядене. Ама сега не смея.
Дано не ми се отрази зле. Опитвам се да се успокоя.
Ама тая пуста чувствителност ще ми изяде главата.
Искрено завиждам на хората, които не са емоционални и от почти нищо не им пука.

# 548
И аз съм абсолютно същата и така ме е яд. Всички ядове и болести на главата са ми от стрес и тази моя чувствителност. Търся лек за нея, но дали ще го намеря... Надали...

Много мило, благодаря  Laughing
Макар че съм наясно, че доста съм чела, но и доста не знам.
А имам и още за четене, ама пусто време не остава.

Ох, голям стрес имах преди два дни на работата. Все ви пиша, че не бива да се стресирате и да сте спокойни. И аз се опитвам да реагирам, ама такова нещо ми се струпа, че и вчера ми беше лошо. А днес съм със страшни болки в корема и едвам ям.
А аз болки в корема от стрес никога не съм получавала.
Камо ли от стрес да седна да не ям.
Едно време стреса го борих с много ядене. Ама сега не смея.
Дано не ми се отрази зле. Опитвам се да се успокоя.
Ама тая пуста чувствителност ще ми изяде главата.
Искрено завиждам на хората, които не са емоционални и от почти нищо не им пука.

# 549
  • София
Благодаря момичета, не съм се засилил да ям кой знае колко плодове - веднъж седмично - по 1 плод, чудех се има ли "най-режимен" Grinning

Не знам как някои си представят, че ям кисели лимони един след друг, нали. От лимона си капвам върху риба (абе, изцеждам си половин лимон направо Grinning), или сутрин във вряла вода - там няколко капки.

Иначе, знам че не са режимни, но са вкусни и разнообразяват храната Simple Smile

# 550
Благодаря момичета, не съм се засилил да ям кой знае колко плодове - веднъж седмично - по 1 плод, чудех се има ли "най-режимен" Grinning

Не знам как някои си представят, че ям кисели лимони един след друг, нали. От лимона си капвам върху риба (абе, изцеждам си половин лимон направо Grinning), или сутрин във вряла вода - там няколко капки.

Иначе, знам че не са режимни, но са вкусни и разнообразяват храната Simple Smile

Аз за плодовете съм толерантна за разлика от другите.
Само това ми остана от сладкото. Ще се побъркам ако и това трябва да махна.
Гледай гликемичен индекс.
Банани, грозде, фурми избягвай. Особено фурмите,знам, че са концетрирана захар и едва ли не се равняват на сладкиш с бяла захар.
Възможно е плодовете да са ми причината да не сваля всичко, ама не ме интересува.

Lale_Lili, човек си е какъвто е, ама пък трябва да се опитаме да променим начина по който реагираме.
И друг път съм имала стресови ситуации. Не знам, може от цикъла съвсем да изтерясах. Отнесох го заради чужда грешка. Какво ще става в понеделник не знам.
Цял следобед слушам някакви лечебни клипове с музика и звуци за успокоение. Та не знам от тях ли, от чая ли, от спазмалгона ли, но почва да ми минава.
Една книга ми дадоха - Изкуството да не ти пука. Ще се чете. Лошото е, че ми пука, отговорна съм и хем нямам вина, хем ме изяжда отвътре.
Чак се уплаших да  не взема някаква язва да получа и да повръщам кръв. Абе във филми влязох  Crazy

# 551
  • София
Заебин. Нищо не е по-важно от моето спокойствие и отказвам да се ядосвам на чуждата глупост. Така де, да се поучим малко от пуберите, няма само да ги критикуваме.

# 552
Права си. Тежко ми. След няколко дни сигурно ще се успокоя и сама на себе си ще се ядосвам, защо съм се ядосвала, че да си причиня виене на свят и страшни болки в корема.

# 553
Вече само децата и мъжът ми са в състояние да ме ядосат. Хората, които обичам и на които държа. За останалите не ми пука. Е, понякога изпадам в по-глобално настроение и се нервя какви дебили има в света, в който ще живеят децата ми. Но бързо ми минава. Едно време бях болна от перфекционизъм. Оправих се вече. Колко нерви е можело да си спестя... Специално пък за работата изобщо не си заслужават нервите. Освен ако не е собствен бизнес. Впрочем с това се занимавам в момента, но си подбирам много внимателно ангажиментите. Не работя с хора, които не харесвам. Не ми трябват всички пари на света - нека са по-малко, но да съм спокойна и здрава. Последните си ангажименти с работодатели много категорично и бързо приключих в момента, в който започваха да ме нервират. Преди това много търпях и си носих последствията.

# 554

Смееш се ти, ама познавам хора дето вярно като ябълки си ги ядат лимоните Grinning И като казах ябълки, предполагам че някой от не особено сладките сортове ябълки би свършила работа, хеле пък една на няколко дни едва ли да ти обърне колата ако останалата ти храна е ОК. Ябълки поне има целогодишно на пазара, Грени Смит и мен ме изкушават понякога. Мисля че не съдържат толкова захар както сладките сортове, определено една такава не ме кара да огладнявам като вълк, а с други плодове се случва. Пак си е различно при всеки де, но това поне бързо си проличава.

Общи условия

Активация на акаунт